Chýbajúce zábradlie pri schodoch a bezbariérový prístup

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
Štefan 09. decembra 2015

Dobrý deň.
Bolo by vhodné doplniť zábradlia ku schodom. Je mi ľúto ak vidím starých ľudí ako sa im ťažko ide po tých schodoch, či už hore, alebo dole. A teraz keď prichádza zima, tak je to ešte aktuálnejšie. Taktiež by bolo vhodné urobiť bezbariérový výstup pre imobilných aspoň pri jednom z tých schodov. Okrem somínaných by to privítali aj matky s kočíkmi. Teraz spomínaní chodiť od nebezpečnej križovatky, kde okrem áut im situáciu sťažuje aj veľká mláka. Bezbariérový prístup z križovatky nie je dobré riešenie.
Ďakujem

30. december 2015

Odpoveď samosprávy

Na predmetné prístupové schody je potrebné osadiť z hľadiska bezpečnosti zábradlie, aspoň na jednu stranu, čo mesto vo vlastnej réžii aj osadí. Bezbariérový prístup aspoň na jedných schodoch sa navrhne do rozpočtu mesta, nakoľko musí sa to zrealizovať komplexnou rekonštrukciou schodov. Riešenie bezbariérovosti sa rieši komplexne. Celý úsek prístupu do Coop Jednota (Kakaš) od križovatky ul. Nová a ul. Severná sa opraví do mája 2016. Bezbariérovým spôsobom sa plánujú upraviť schody z opačnej strany, 1/3 bude bezbariérová, nakoľko schody majú dostatočnú šírku, ďalej sa plánujú opraviť ďalšie 2 schody smerujúce ku Coop Jednota (Kakaš), to všetko do mája 2016. Ďakujeme za Váš podnet.

Ing. Waldemar Vislay, odd. výstavby
20. november 2016

Štefan

Dobrý deň.
Je pravda, že sa v tomto priestranstve veľa urobilo, za čo vám patrí vďaka. Chcelo by to však opraviť aj schody vedúce k potravinám CoopJednota a MilkAgro, lebo sú prepadnuté, zarastené trávou a nemajú zábradlie. Veľa starších ľudí preto radšej zíde alebo vyjde cez trávnatú plochu.
04. december 2017

Odpoveď samosprávy

Táto záležitosť by sa mala vyriešiť pri rekonštrukcii objektu potravín, ktorá je naplánovaná na rok 2018 a pri ktorom sa bude realizovať aj prístavba k budove. Podmienkou mesta je v prípade kolízie stavby s jestvujúcimi schodmi spájajúcimi parkovisko s asfaltovým miestom pri predajni zrealizovať prekládku týchto schodov na náklady žiadateľa, pričom technické podmienky sa presne určia priamo v teréne, samozrejme s úpravou v zmysle platnej novej legislatívy (bezbariérovosť a zábradlie).

Ing. Waldemar Vislay. vedúci výstavby a územného rozvoja

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania