Zneužívanie kontajnerov

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
Štefan 12. augusta 2015

Dobrý deň.
Chcel by som poukázať na opakujúci sa problém zneužívania kontajnerov na komunálny odpad pred blokom Námestie mieru 17, 18,19. Často sa stáva, že sa pred kontajnermi zastavia rôzne autá a pekne krásne naplnia kontajnery svojím odpadom, aj niekoľkými vrecami. Predpokladám, že sa jedná o občanov z okolitých dedín, ktorí si takto ušetria náklady, resp. o podnikateľov z Moldavy a okolia z toho istého dôvodu. Pre spomínané tri vchody by postačovali, podľa môjho názoru, aj tri kontajnery na komunálny odpad a náklady by sme mohli ušetriť my. Treba pouvažovať o ohradení a zabezpečení kontajnerov pred takýmto zneužívaním.
Myslím si, že platíme nemalé peniaze za odvoz odpadu (cca 80,-Eur ročne/3-členná rodina) preto sa treba týmto problémom vážne zaoberať.
Ďakujem.

21. august 2015

Mária Terézia

Pekný názor. A týmto by sa tak možno trošku vyriešil aj problém s rómskymi návalmi na kontajnery!
Je to otrasný pohľad, ked sa vrátim zo zahraničia a hanbím sa ked to vidí môj priateľ, ktorý nie je Slovák. Prehrabávanie od rána do večera non-stop. Celé invázie, vysedávanie pred odpadovými kontajnermi a čakanie na další prídel odpadu od obyvateľov bytoviek. HROZNÉ!!! Ako v Rumunsku!
Niektoré mestá na Slovensku to majú ohradené a uzamknuté. A nezažila som, aby tam obstávali rómovia.
A ešte aby sme zabili 3 muchy jednou ranou. Nezaškodilo by už aj tie miesta s kontajnermi dať doporiadku a skultúrniť! Na takto husto zabývaných sídliskách v Moldava je nepriehľadnuteľné nevšimnúť si ten bordel a zápach unikajúci najmä v lete z kontajnerov. Človek vyzrie z okna a vidí niečo otrasné. A kontajnery sú situované v tesnej blízkosti chodníkov, okolo čoho prejde neskutočné množstvo ľudí denne.
Dajte to do poriadku aspoň na tých kritických husto obývaných sídliskách v Moldave.
Je to nákladné, ale zase až nie tak, aby sa nedalo dať do poriadku 5-6 takýchto miest.
Alebo ich premiestnite na miesta, kde to ľudia nemusia šúchať ramenami, ked prechádzajú okolo.
Prajem pekný deň
28. august 2015

Štefan

Dobrý deň.
Nechápem prečo je tento problém neriešený? Azda je neriešiteľný? Neexistuje legislatívna podpora, ktorá by chránila občanov, ktorí poctivo platia za odvoz komunálneho odpadu? Vari si za tie peniaze nezaslúžime, aby sa okolia kontajnerov skultúrnili, aby sa zabezpečil poriadok? To naozaj končí tým, že prispejeme do rozpočtu a nemáme žiadne práva? Aký je rozdiel medzi občanom bývajúcim v bytovke a občanom v rodinnom dome? Vie si niekto v rodinnom dome predstaviť, že by sme mu z bytoviek nosili odpad do ich kontajnerov a on by sa musel nečinne prizerať, alebo by sa mu spoluobčania prehrabávali pred jeho domom?
Zamyslite sa nad tým!
S pozdravom.
02. september 2015

Odpoveď samosprávy

Pri takýchto situáciách ako je zneužívanie kontajnerov cudzími osobami odporúčame poznačiť si ŠPZ auta a môžte aj anonymne nahlásiť na sekretariát Mestského úradu, resp. na oddelenie komunálneho odpadu. V súčasnosti sa pripravuje zámer na riešenie kontajerov, kde je viac možností, ako napr. oplotenie, uzamykanie, alebo kontajnery s podzemnou nádobou.

Monika Héczey, odd. poplatkov za komunálny odpad
02. september 2015

Štefan

Dúfam, že sa to čím skôr vyrieši komplexne, lebo odchytávať alebo nahlasovať jednotlivcov je ťažké, niekedy skoro nemožné, nakoľko to robia vo večerných hodinách a nerieši to celkovú situáciu.
18. september 2015

Rudolf Stark

To isté sa stáva aj na námestí Mieru 8,7......

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania