Nová-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Uzavretý
meno
Štefan 12. apríla 2020

Dobrý deň.
Zákruta na konci Novej ulice je konštrukčne zle riešená. Autá, ktoré idú do zákruty od Severnej ulice často nabehnú zadnými kolesami na vysoký obrubník, lebo sa nevedia vyhnúť protiidúcemu vozidlu. Treba upraviť oblúk vykladaný z obrubníkov.
Ďakujem.

14. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Vami navrhované riešenie je v rozpore s názorom odborníkov. Cestný oblúk na tomto mieste bol práve z dôvodu kolíznych situácií rozširovaný v roku 2017. Úprava sa realizovala pod dozorom zamestnanca so špecializáciou na dopravu a pri obhliadke sa k nej vyjadroval aj dopravný inžinier. Zvýšený obrubník na tomto mieste musí byť osadený z bezpečnostných dôvodov. Realizáciou Vášho riešenia by bolo nutné zrušiť jedno parkovacie miesto - ktorých je na sídlisku akútny nedostatok. Rýchlosť a jazdu je potrebné prispôsobiť stavu a parametrom vozovky.

PhDr. Jana Kovácsová, odbor masmediálnej komunikácie, Mestský úrad Moldava nad Bodvou
Zdroj Ing. Waldemar Vizslai_ spoločný obecný úrad- spoločný stavebný úrad
14. apríl 2020

Štefan

Dobrý deň.
Ja nenavrhujem zníženie obrubníka, ale o zmenu zakrivenia. Nemyslím si, že dôjde k úbudku parkovacieho miesta, lebo tam parkovacie miesto ani nemá byť, veď je to chodník vedúci ku kontajnerom. čo na to hovorí dopravný inžinier?
26. apríl 2020

julius nagy

Chcem sa prikloniť ku názoru pána Štefana. Si myslím že jeho návrh sa bude realizovať ihneď ako dôjde ku prvej dopravnej nehode v tejto nepriehľadnej zákrute. Odporúčam vám aby ste posadili dopravného inžiniera do vozidla a si vyskúšal prejazd touto zákrutou aj pri dodržaní dopravných predpisov keď v nepriehľadnej zákrute je zaparkované auto a oproti vybehne druhé auto. Okrem toho touto križovatkou chodia aj autobusy. Chápem že táto dopravná situácia sa riešila nedávno ale zrejme len teoreticky. Treba si to skúsiť aj prakticky a potom bude pochopiteľná požiadavka aj pána Štefana. Ak sa v tej nepriehľadnej zákrute zruší jedno parkovacie miesto zvýši sa viditeľnosť a prejazdnosť čím sa zvýši aj celková bezpečnosť nie len vozidiel ale aj chodcov. Preto odporúčam nečakať na prvý incident ale čo najskôr zrealizovať zmenu oblúku ako navrhuje pán Štefan. Za pochopenie vopred ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania