SNP a Jánošíková ulica a zrkladlo?

Zodpovednosť za riešenie: Myjava

V riešení
meno
zdeno 18. augusta 2015

Dobrý večer, bolo by možné vyriešiť križovatku SNP (pri priemyslovke) s Jánošíkovou ulicou zrkadlom presne kde sa tieto dve križovatky stretajú?
Ďakujem.
Zdeno

18. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Myslíte napojenie slepej vetvy Ul. SNP, kde sa odbočuje ku škôlke, alebo hornú časť, ako sa schádza na obchvat?

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
18. august 2015

zdeno

Dobrý večer, myslím hornú časť, ako sa schádza na obchvat. Buď z ulice SNP pri priemyslovke, alebo z ulice Jánošíkovej smerom k priemyslovke alebo na obchvat.
I ked ulica SNP je označená dopravným značením obytná zóna a podľa zákona o cestnej premávke sa tam smie jazdiť maxim. povolenou rýchlosťou 20 km/h, nie každý to rešpektuje. Zdola z Jánošíkovej ako vchádzam na ulicu SNP (smerom k priemyslovke) je zasa dopravné značenie, ktoré vyznačuje hlavnú cestu smerom na obchvat ale keď odbočujem na SNP, vždy takmer vozidlo zastavím i keď mám prednosť v jazde.
Toľko z mojich skúseností.
Ďakujem.
26. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

S Vašim podnetom boli oboznámení pracovníci Oddelenia výstavby a životného prostredia, majú navrhnúť riešenie.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
04. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Podľa prvých informácii by náklady na osadenie dopravného zrkadla vo Vami spomínanom území mohlo stať okolo 400,- € (dopravný projekt + realizácia). Keď budem mať k dispozícií ďalšie informácie o odsúhlasení zámeru a postupe prác, sprostredkujem Vám ich.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
08. september 2015

zdeno

Dobrý deň.
Ďakujem za info, dúfam že s odsúhlasením nebudú žiadne problémy a dôjde k realizácii.
06. október 2015

Veronika

Dobrý deň,

chcela by som sa zapojiť do diskusie. Ako bolo spomenuté, nie každý po ulici SNP jazdí predpisovou 20km/h. To by nebolo až tak zlé, ale mnohí nedodržiavajú ani 50 km/h a bežne sa tam autá rútia aj 70 km/h (odhadom samozrejme) Na tejto ulici je aj materská škola, preto je agresívna jazda vodičov ešte horšia. Nebolo by možné osadiť ku škôlke spomaľovací prah? Prípadne zariadiť, aby tam občas policajti kontrolovali rýchlosť? Pretože mám pocit, že jediné miesto, kde občas policajti na MY stoja, je pri OMV na obchvate. Ale rýchle autá viac ako na obchvate ohrozujú ľudí priamo v meste. Napríklad prejsť s kočíkom cez prechod pre chodcov na Jablonskej ulici v mieste, kde sa k nej pripája ul. SNP, je celkom o život, pretože väčšina vodičov si asi myslí, že mesto končí pri gymnáziu a ďalej už je povolená 90tka. Teda aspoň ich spôsob jazdy tomu napovedá.
Čo sa týka ešte križovatky ulíc Jánošíkova a SNP, tak je naozaj veľmi neprehľadná a zrkadlo by pomohlo. Lenže problém na tejto ulici je aj v tom, že množstvo vodičov ani netuší, že majú dávať prednosť sprava z Jánošíkovej a idú spôsobom, že rovná cesta je hlavná (je to vidieť podľa toho, že ani nepribrzdia pred touto križovatkou, aby sa presvedčili, či niečo nejde a pritom tam treba takmer zastaviť, ak si chce byť človek istý, či nejaké auto z tejto ulice neprichádza). Preto by možno nebolo od veci osadiť tam značku daj prednosť v jazde, prípadne STOP. Možno by to bolo aj lacnejšie riešenie ako zrkadlo, pretože by prinútilo vodičov na ulici SNP zastaviť a tým pádom by sa vodiči odbočujúci z Jánošíkovej smerom k Priemyslovke nemuseli báť, že do nich napáli niekto, kto nevie, že má dať prednosť v jazde a na tejto križovatke zastaviť.
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Situácia v tomto území sa začína meniť. Objavil sa totiž zámer výstavby troch nových bytových domov, s ktorými bude súvisieť aj nové dopravené napojenie práve v časti, o ktorej sa tu bavíme. Predloženú štúdiu momentálne preverujú na Oddelení výstavby a živ. prostredia. Takže v tejto chvíli tam zrkadlo osadené nebude a konečné riešenie bude súvisieť s tým, ako tento zámer dopadne.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
09. december 2015

Veronika

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať kedy bude rozhodnuté, či sa spomínané bytovky budú skutočne stavať. O aký typ bytov sa má jednať? (nájomné?) A hlavne počíta sa aj s parkovacími miestami pre tieto bytovky? Pretože zaparkovať na SNP začína byť celkom veľký problém a ak by pribudli tri bytovky bez dostatočného počtu nových parkovacích miest, už by sa tu zaparkovať nedalo vobec
Za odpoveď ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania