Za Kalváriou-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ľubica Krajňáková 24. júna 2019

Zdravím,
Po búrke 19.6.2019 sa ukázalo, že v lese za Kalváriou chýbajú opatrenia, ktoré by po daždi zadržiavali vodu v lese. Popri stavbe dialničného mosta sa vysypali a rozšírili lesné cesty, a tak všetka voda z lesa sa po týchto cestách valí do našich záhrad na ulici Ku Brezinám a ani priepusty, ktoré postavila dialničná spoločnosť nestihali prepúšťať vodu a došlo k vytopeniu záhrad a domov na Terchovske ulici. Je potrebné pouvažovať a nasledne urobiť nejaké opatrenia, aby sa voda udržala v lese, čo by prispelo k zlepšeniu stále sa zhoršujúcej klímy.
Ľubica Krajňáková

24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov je signatárom Dohovoru primátorov a starostov pre klímu a energetiku. Pristúpením k Dohovoru sa mesto Prešov zaviazalo najmä znížiť do roku 2030 emisie CO2 (a podľa možnosti aj ďalších skleníkových plynov) na území pod jeho správou aspoň o 40 %, a to prostredníctvom lepšej energetickej efektívnosti a rozsiahlejšieho využívania obnoviteľných zdrojov energie, zvyšovať odolnosť ním spravovaného územia prostredníctvom adaptácie na vplyvy zmeny klímy a vypracovať Akčný plán udržateľného energetického a klimatického rozvoja (SECAP). V júni 2019 mestské zastupiteľstvo mesta Prešov uvedený dokument prerokovalo a schválilo. Súčasťou tohto dokumentu je aj „Základná stratégia adaptácie na nepriaznivé dôsledky zmeny klímy na území mesta Prešov“. Okrem iného sú v uvedenom dokumente aj návrhy opatrení na zmiernenie dopadov zmeny klímy, ktoré bude mesto Prešov postupne realizovať.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania