Nábrežná-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Žiadam o odpoveď ako sa vyrieši problém s parkovaním návštevníkov tenis klubu na Nábrežnej ulici? Ako vidieť na foto počas akcií sa nedá od(k) priľahlých bytových domov ani dostať. Autá zacúvanie na zeleni v križovatkách na ceste kade-tade. Ak by sa tu v ohrození života potrebovali dostať záchranné zložky tak bez šance. Mohla by sa k tomu odborne vyjadriť odborníčka na dopravu Ing. Sýkorová aké konkrétne riešenia navrhuje. Tenis klub je vlastníctvom mesta Prešov, preto by sa týmto malo seriózne zaoberať. Tí ľudia za to nemôžu, chcú športovať, čo je OK, je to problém mesta, že veci nerieši koncepčne.

29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu v predmetnej veci nasledujúce stanovisko. Parkovanie návštevníkov tenisového klubu na Nábrežnej ulici v Prešove by malo byť riešené priamo prevádzkovateľom tejto služby. V zmysle § 8 vykonávacej vyhlášky č. 532/2002 Z.z. k stavebnému zákonu musí mať každá stavba kapacitne vyhovujúce odstavné a parkovacie plochy, vypočítané podľa príslušnej technickej normy. Tenisový klub nepatrí mestu Prešov a státie vozidiel, ktoré nie je v súlade s § 23 Zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, na miestnych komunikáciách verejne prístupných plochách, je len východiskom z núdze jeho návštevníkov. Vodiči sa však pri takomto státí dopúšťajú priestupku a môžu byť riešení príslušníkmi štátnej polície.

Mestský úrad v Prešove
20. august 2019

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Mýlite sa, areál tenis klubu, kurty a budova sú vlastníctvom mesta. Prevádzkovateľ to má prenajaté... smutné, že na úrade nemáte o tom vedomosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania