Levocska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
HS 03. októbra 2019

Parkovanie aut (nielen Schneider) pred vchodom do polikliniky.

04. október 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
13. október 2019

Michal

Nie len auta stoja, ale aj ty cyklisti zavadzajú. Na zástavke MHD sa nemôže fajčiť, ale cyklista Vás prejde jedna radosť.
27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Na Mestskú políciu v Prešove bol postúpený podnet č.79468 prijatý na doménu Odkaz pre starostu ohľadne parkovania vozidiel pred vchodom do polikliniky na Levočskej ulici.
Zákon NR SR č. 8/2008 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v § 52, odst.2, povoľuje iným účastníkom cestnej premávky než chodcom používať chodník ak ide o zastavenie a státie vozidla na chodníku pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. Chodník pred poliklinikou na Levočskej ulici je dostatočne široký na to, aby aj keď tam vodič zaparkuje vozidlo zostala potrebná voľná šírka chodníka 1,5 m. Z uvedeného vyplýva, že vodiči parkujúci pred poliklinikou na Levočskej ulici neporušujú svojím konaním právnu normu.

Mestská polícia v Prešove
01. december 2019

HS

Od 1.12.2019 nadobudla ucinnost novela zakona o cestnej premavke, kde sa meni aj spominany paragraf 52, odsek 2. Plati aj podla najnovsieho znenia zakona, ze vodici neporusuju pravnu normu?
Nie je zakon o cestnej premavke nahodou 8/2009 a nie 8/2008?
Mozete podnet znovu otvorit, nech je vyhodnoteny aj voci novelizovanemu zakonu?
01. december 2019

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Ozaj máte pravdu, zmena v danom paragrafe nastala, ale pokiaľ som dobre pozeral, tak sa iba za prvou vetou zmenila čiarka na bodkočiarku čím bolo zadosťučinené slovenskému jazyku, ale aby mal paragraf zrazu iný význam tak to nie. Takže parkovanie na širokom chodníku je naďalej povolené... ten istý problém je aj na Požiarnickej ulici... druhá vec je, že vozidlá poškodzujú mestský majetok - obrubníky a chodník + zavadzajú chodcom, lebo keď ku/od vlaku ide v špičke aj 200 ľudí tak 1,5 m je málo. Už som na to uozorňoval mesto, aby sa inšpirovali Sabinovom... betónové biskupské čiapky a problém vyriešený, ale kdeže, Prešov zaostáva už v mnohom aj za malými okresnými mestečkami. V Prešove keď už horí za pätami, tak dajú značku zákaz státia, ktorá však problém nerieši lebo fyzicky individuám a arogantným polovodičom státiu nezabráni narozdiel od biskupskej čiapky. A hoci je vo vedení mesta KDH môj návrh s biskupskými čiapkami paradoxne ignorujú. V Sabinove v centre a pred poštou sú a vyzerá to dobre a nenájdete za čiapkami jediné auto, lebo sa nedá.
01. december 2019

HS

Pribudne aj veta: „Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a nemožno pritom prekonávať zábrany chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel.“. ktoru su niektore clanky na webe popisujuce zmeny vykladaju ako: Po novom sa môže parkovať na chodníku "len na takom mieste, kde nebude dochádzať k jazde po chodníku, ale pôjde len o zaparkovanie na chodníku, ktorý je primknutý (susedí) s cestou".
A ked su na chodniku vsetky 4 kolesa, tak nejaky kratky usek isli po chodniku :)
V povodnom zakone je tiez uvedene: okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím.
Takze ak bude platene parkovanie v celom meste, tak taketo parkovanie nebude mozne :)
21. december 2019

Michal

Tieto vozidla taktiez znemoznuju vystup cestujucich z vozidiel MHD...
21. december 2019

Michal

Tieto vozidla taktiez znemoznuju vystup cestujucich z vozidiel MHD...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania