Hlavná-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Ján Haluška 06. augusta 2020

Veľmi sa hanbím za výzor budovy a okolia MÚ. Mesto sa snaží robiť výzdobu - kvety, atď. Pritom pred historickú budovu umiestni dizajnovo škaredý, modrý stojan na bicykle. Okrem toho je nepraktický, lebo vidlica bicykla nevojde medzi otvor. Je to malé a vojde iba koleso. Viem, že sú v meste aj iné stojany s malým otvorom - iba na koleso. Toto na obrázku je niečo medzi tým - koleso / vidlica. Neďaleko pred budovou už pekný stojan existuje a zatiaľ nevidím dôvod na osadenie tejto škaredej modrej veci. Pripadá mi to ako splnenie nejakej povinnosti urobiť niečo pre bicyklistov a vykázať že sa dal ďalší stojan. Určite máme šikovných a múdrych dizajnérov - technikov, ktorí by si s návrhom a realizáciou poradili lepšie. Môžeme mať aj krajšie mesto. Týmto stojanom sa k EHMK 2026 mesto neposunie.

07. august 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
11. august 2020

Odpoveď samosprávy

Podnet, týkajúci sa dizajnovo škaredého modrého stojana na bicykle, ktorý sa nachádza
pred historickou budovou mestského úradu považujeme za opodstatnený. Ani my, zamestnanci mestského úradu sa s jeho dizajnom a vôbec celkovým umiestnením pred úradom nestotožňujeme. Musíme ale podotknúť, že ide len o dočasne osadený stojan, ktorý nie je pevne osadený.
V tomto období (letnom), kedy veľa klientov pri vybavovaní si potrebných náležitostí
na Mestskom úrade v Prešove pre rekonštrukčné práce na Jarkovej ulici nemôže plnohodnotne využívať cestnú komunikáciu na spomínanej ulici, sme sa rozhodli aspoň dočasne vyjsť v ústrety občanom-klientom pre uloženie ich bicyklov.
Nakoľko sa jedná o výnimočnú situáciu a dočasný stav, nevidíme dôvod zbytočne vynaložiť verejné finančné prostriedky na nový, dizajnovo modernejší stojan. Áno, tak ako uvádzate v podnete, je to z núdze cnosť. Môžeme Vás ale utvrdiť, že v žiadnom prípade tento stojan nebude prekážkou k získaniu EHMK 2026.
V prípade doručenia Vašich ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania