Spojovací chodník Kopanice - Necpaly

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 24. júla 2014

Nedávno bola ukončená výstavba chodníka spájajúceho Kopanice a Necpaly. Avšak mimoriadne originálnym spôsobom bol chodník ukončený na sídlisku Kopanice, chodník je napojený na cestu na ul. Clementisa na mieste mimo priechodu pre chodcov. Evidentne sa uvažuje s tým, že chodci budú cez cestu chodiť mimo priechodu, keďže chodník je ukončený zníženým obrubníkom.

Novovybudovaný chodník sa zároveň napojil na existujúci asfaltový chodník na Snežienkovej ulici vysypaním štrku (!) na trávnik, čo už skutočne nemá obdobu. Do takto kvalitne zhotoveného chodníka navyše zasahuje stožiar verejného osvetlenia. Projektanta evidentne ani len nenapadlo napojiť nový chodník na chodník na Snežienkovej ulici nejakým normálnym spôsobom, a preto je súčasné riešenie rovnako nevhodné, ako bolo aj napojenie pôvodného štrkového chodníka.

1. Bude štrkový "chodník" nahradený chodníkom zo zámkovej dlažby po rekonštrukcii verejného osvetlenia alebo ide o trvalé
riešenie ? Bude pri rekonštrukcii VO posunutý stožiar, aby nezasahoval do chodníka ?

2. Z akého dôvodu bol nový chodník napojený na cestu Clementisa na mieste mimo priechodu pre chodcov, resp. prečo nebol napojený iba na chodník na Snežienkovej ulici ? Odsúhlasil ODI takéto hlúpe riešenie ?

25. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme zas zaslanie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
28. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Spojovací chodník Kopanice –Necpaly je realizovaný podľa platnej a schválenej projektovej dokumentácie a majetkovo-právneho usporiadania.
Napojenie na komunikáciu Ul. V. Clementisa je realizované podľa projektu.
Na základe zhodnotenia a posúdenia skutkového stavu nebolo riešené posunutie priechodu pre chodcov od križovatky, ale bola zachovaná súčasná poloha priechodu.
Zrealizovalo sa náhradné riešenie zhrnutie podkladu a zaštrkovanie súčasnej trasy s prepojením na Snežienkovu ulicu.
Stožiar verejného osvetlenie bude vymiestnený z polohy budúceho chodníka v pri realizácii rekonštrukcii verejného osvetlenia.
Spojnica chodníkov bude zaradená do návrhu rozpočtu na rok 2015.
S pozdravom


Milan Chmura
referent výstavby
Mestský úrad
07. august 2014

Adamcová

Nakoľko chodník susedí s mojím pozemkom po dažďoch mi všetka voda. steka do dvora jednej strany chodníka na druhú a tiez aj z peňažných rúr. Nakoľko mám obavy že počase sa zosunie pôda na zadnú časť domu. Ak tak budem nútená žiadať náhradu škody. A tak tiež tento chodník je nevhodný pre mamičky s kočiarmi ,vozičkárov a starších ľudí o paličke. Nakoľko nás žiadajú o pomoc.
13. august 2014

anonym 2

Po nedávnom silnom lejaku ostalo na chodníku blato tak tiež aj na ul. Pod horou. Keď že po tejto ulici jazdia aj autá blato sa roznáša po celej ulici.
Kto je zodpovedný za odstránenie blata?
Bude chodník aj ulica vyčistená?
18. august 2014

Petra

Vy čo tu komentujete, tak Vám poradím, aby ste si sami poslali podnet a sa opýtali, na to, čo ste písali v diskusii. Nemôžu riešiť viac problémov v jednom podnete alebo nečítajú diskusie.
19. august 2014

Adamcová

Petra viem ze som to sem nemala pisat neskoro som si vsimla kde to pisem
07. september 2014

Miro

Pomaličky sa budujú základy pre nové stožiare verejného osvetlenia, ale tá lampa, ktorá bola v štrkovom chodníku, tak tá sa len presunie asi o cca 2 metre. V chodníku však ostane naďalej. Zrejme niekto zabudol povedať robotníkom, že to majú urobiť ďalej od cesty - mimo štrkového chodníka. Teraz to už nikto neposunie a to je škoda.
14. október 2014

Odpoveď samosprávy

: K posunutiu stožiara VO nedošlo z dôvodu, že v danej lokalite sa vyskytujú rozvody kanalizácie, telekomunikačné vedenie, rozvody NN a VN a projektant ako autor projektu s posunutím nesúhlasil. Osvetlenie bolo stanovené výpočtom a posunutie stožiara by narušilo osvetľovaciu sústavu. Riešenie projektu bolo konzultované s prevádzkovateľom VO, schválené bolo Slovenskou informačnou a energetickou agentúrou, zastupujúcou Ministerstvo hospodárstva SR, poskytovateľom nenávratného finančného prostriedku a všetky zmeny projektu musia byť poskytovateľom schválené.

odpoveď na realizáciu chodníka: chodník bol zrealizovaný v súlade s projektovou dokumentáciou a vydaním stavebným povolením. K uvedenému projektu sa vyjadrovali všetky dotknuté orgány ako aj dopravný inšpektor.

čistenie chodníkov: Za čistotu verejných chodníkov a komunikácií zodpovedá mesto. Čistenie a bežnú údržbu realizuje mestská spoločnosť Správa majetku mesta Prievidza s. r. o.



. Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Chodník bol dobudovaný počas týždňov 42., 43., 44.
Na otázku č.2: trasovanie chodníka kopíruje majetkoprávne vzťahy na daných parcelách. Okrem toho napojiť uvedený chodník na Ul. Snežienková by bol poriadny nezmysel. Každý kto pozná situáciu musí vydieť význam napojenia chodníka na Ul. V. Clementisa ako rozumnú alternatívu. Pokiaľ je to technicky možné, trasovanie chodníkov a ciest má byť priame, tak je tomu aj v tomto prípade.

Michal Ďureje
hovorca mesta
28. október 2015

...

Hovorca mesta zase perlí. Spojovací chodník Kopanice - Necpaly je predsa napojený na chodník na Snežienkovej ulici ! Úplným nezmyslom je zníženie obrubníka spojovacieho chodníka na jeho pôvodnom vyústení na ulicu Clementisa, ktoré nemá žiadne opodstatnenie. Priechod pre chodcov je iba niekoľko metrov ďalej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania