"Slepá" ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 17. marca 2015

Koncová ulica je označená dopravnou značkou IP 4 - Slepá cesta. Avšak na konci tejto ulice nie je žiadnou dopravnou značkou zakázaný vjazd vozidiel, preto autá bez problémov jazdia po CHODNÍKU až k rodinným domom na ulici Vysočana.

Bude na konci Koncovej ulice osadená dopravná značka B3 - Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel ? V opačnom prípade je potrebné odstrániť značku IP4, nakoľko nejde o slepú cestu.

Vozidlá jazdiace po chodníku ho na jednom úseku výrazne poškodili. Bude chodník v dohľadnej dobe opravený ?

18. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Situáciu preveríme a o ďalšom postupe vás budeme informovať.

Odpoveď ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.


Michal Ďureje
hovorca mesta
02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Pasport miestnych komunikácii dokazuje, že Koncová ulica končí pri napojení na chodník parku Priepadliská a preto by naň vozidlá vôbec nemali vchádzať. Na koniec Koncovej ulice bude v nasledujúcom období dočasne umiestnená pevná zábrana.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
23. jún 2015

Anonymný užívateľ

Zábrany boli umiestnené skutočne úchvatným spôsobom. V maximálnej možnej miere obmedzili výlučne chodcov, ktorí si teraz pripadajú ako na slalomovej dráhe. Je evidentné, že žiadne auto po trávniku nedokáže prejsť, zábrany každého určite odradia.

Ak majú tieto momentálne úplne zbytočné zábrany na rovnakom mieste, tak ich urýchlene odstráňte. Lebo NIČ neriešia.
16. júl 2015

Anonymný užívateľ

Na fotkách je krásne vidieť, ako zábrany "pomohli" vyriešiť problém s autami jazdiacimi po trávniku. Po umiestnení zábran prišlo pochopiteľne k ešte väčšiemu poškodeniu verejnej zelene a autá jazdia po trávniku bez problémov naďalej.

Tomu, kto rozhodol o umiestnení zábran evidentne chýba akékoľvek racionálne uvažovanie. Je tiež ale možné, že zábrany boli umiestnené účelovo nelogicky tak, aby sa problém naoko "vyriešil".

Ak majú zábrany na chodníku zamedziť jazde áut, žiadam ich okamžité odstránenie. Ak chce samospráva problém skutočne vyriešiť, nech zábrany premiestni z chodníka na miesto na fotografii. Iba tak sa zabráni jazde áut a zároveň nebudú obmedzovaní chodci a cyklisti.

Očakávame promptnú odpoveď, prípadne aj normálne riešenie podnetu !
28. august 2015

Miro L.

Zábrany na chodníku

Osadenie zábran na tomto chodníku/ceste zjavne nesplnilo účel. Žiadam kompetentných o účelnejšie riešenie, nakoľo dochádza k poškodzovaniu verejnej zelene.
08. september 2015

Anonymný užívateľ

Medzičasom začala výstavba príjazdovej komunikácie k rodinným domom a prejazd cez trávnik už nie je možný. Vyzývam samosprávu na okamžité odstránenie zábran z chodníka. Tieto okrem obmedzenia pohybu chodcov a cyklistov neplnili žiadny účel, avšak teraz sú už absolútne zbytočné.
02. október 2015

Anonymný užívateľ

Zábrany boli nakoniec presunuté na kraj chodníka. Kedy budú odstránené, keďže sú na uvedenom mieste úplne zbytočné ?

Na fotke je tiež vidiež, že určití hulváti sa na autách pokúšali jazdiť po trávniku znova. V tomto im našťastie zabránili kamene a kolíky umiestnené na okraji novobudovanej cesty.
03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Zábrany budú v najbližších dňoch odstránené spoločnosťou Technické služby mesta Prievidza.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
Námestie slobody 14
971 01 PRIEVIDZA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania