Žltá čiara

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 17. marca 2015

Na viacerých uliciach na sídlisku Kopanice (napríklad Gorkého, Nad terasami, Na Karasiny) bola na vozovke pred stojiskami so smetnými nádobami vyznačená dopravná značka V 12b - žltá súvislá čiara. Táto značka zakazuje zastavenie a státie vozidiel.

Je žltá čiara skutočne dopravná značka alebo je to napríklad iba estetický doplnok miestnych komunikácií ? Opakovane sa totiž stáva, že ak na miestach s vyznačenou žltou čiarou stojí vozidlo, po zavolaní na číslo 159 operátor MsP tvrdí, že NEJDE o dopravnú značku zakazujúcu zastavenie a státie vozidiel, a teda k žiadnemu priestupku neprišlo. Budú príslušníci MsP konečne poučení, čo je a čo nie je dopravnou značkou ?

18. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Ide o vodorovné dopravné značenie, ktoré musí byť zo strany vodičov áut rešpektované. V prípade, že tomu tak nie je, volajte mestskú políciu na tel. č. 159.
Prosím povedzte nám kedy ste v predmetnej veci volali mestskú políciu a tá nevykonala kontrolu? Postup policajtov preveríme.

Michal Ďureje
hovorca mesta
23. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Parkovanie na vodorovnej dopravnej značke je priestupkom, ktoré riešime skoro denne. Prosím poskytnite nám dátum a čas predmetného hovoru a zistíme ktorý operačný policajt sa takto vyjadril do telefónu. Vec s ním budeme riešiť osobne. Všetky hovory sú zaznamenané

Milan Gatial
zástupca náčelníka mestskej polície
pre výkon, hliadkovú činnosť a priestupkový
referát
Mestská polícia
23. marec 2015

...

Stalo sa to niekoľko týždňov dozadu. Ak sa bude situácia opakovať, poskytnem túto informáciu prostredníctvom tejto stránky.
23. marec 2015

Juraj

Poskytovať info prostredníctvom tohto portálu je zbytočné,radím :okamžite volať(aj anonymne,vypni si na mobile ) číslo 159,aby ho tam fyzicky usvedčili,tu je tvoja fotka jeho priestupku zbytočná,nie je to pre MsP údajne usvedčujúci dôkaz,musia si ho nafotiť policajti.Veľa štastia,len nevolaj na takého čo tam zastane na 15-20 min.,ale si vvysleduj také EČV čo tam stojí dlho.A p.náčelník MsP,doporučujem preškoliť svojich podriadených,aby ovládali aspoň základy problémových § včítane § 23 odst.1 o parkovaní v protismere.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania