Bezdomovci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Julius BROŠKO 20. apríla 2015

Chcem sa opýtať,že dokedy budú bezdomovci,otravovať ľudí o peniaze,schádzať sa PRAVIDEĹNE pri predajni CBA na Štefánikovej ulici,piť alkohol,znečisťovať okolie,hlučne sa správať??? Je to každodenný jav,ktorý sa vôbec nerieši. OBČAS príde hliadka MP,väčšinou na zavolanie ľudí,ktorým táto situácia už pekne lezie na nervy,ale,ako príde,tak aj odíde a všetko je po starom. PREČO tu nehliadkujú MP pravidelne a niekoľko krát denne?? Dokedy to tu budeme trpieť?Tieto fotky sú len z dnešného dňa...

28. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Tieto prípady nemajú iné riešenie iba ak nám v ich riešení aktívne pomáha samotná verejnosť. Samospráva nemá iný spôsob riešenia tohto problému, iba prostredníctvom zásahu Mestskej polície.

Byť bezdomovcom nie je trestné ani inak postihnuteľné. Rovnako nie je postihnuteľné, ak sa ktokoľvek zdržuje na verejnom priestranstve.
Sankcionovateľné je také správanie, ak niekto znečisťuje verejné priestranstvo, konzumuje na verejnom priestranstve alkohol alebo sa hlučne správa na verejnom priestranstve.

Aj z fotiek je zrejmé, že ľudia konzumujú alkohol na verejnom priestranstve. Z uvedeného dôvodu bolo potrebné ihneď privolať Mestskú políciu. Je lepšie ak MsP privoláte vždy ak sa skutok deje, nie len sporadicky. Len opakovaným systematickým prístupom zo strany MsP dokážeme recidivistov vytlačiť z verejných priestranstiev.

Ak nesúhlasíte s našim spôsobom riešenia, potom budeme vďační za akúkoľvek radu alebo podnet, ktorý prispeje k riešeniu problému. V zásade platí, že podobní ľudia ako sú na fotkách sa zdržujú tam, kde sú ľudia voči nim štedrí.


Michal Ďureje
hovorca mesta
20. júl 2015

Julius BROŠKO

Ďakujem za odpoveď. Áno,máte pravdu,že ľudia sú nepoučiteľní a prispievajú -hlavne však na alkohol... Táto konkrétna skupinka bezdomovcov sa výhradne zdržuje na Starom sídlisku,väčšinou na ulici Štefánika.My sme si s nimi -zatiaľ,poradili sami,takže už ich aspon pod oknami nemusím trpieť a zatiaľ,sa "vytratili" aj z priestoru pri obchode potravín CBA,kde to bolo už neznesiteľné.Veľa krát boli volaní príslušníci MP,ale oni veľa nezmohli.Prišli,napomenuli,poslali preč. Ale-oni odišli a všetko sa vrátilo do starých koľají.Takže by sme ich museli volať non.stop a niekedy už ani oni nemali náladu,keďže to bolo často neúčinné.Ja som navrhoval PEŠIE hliadky,ako bolo kedysi aj sľúbené p.primátorkou...Keby boli v "rajóne" stále hliadky,určite by sa to zlepšilo a možno by skutočne boli nútení hľadať si iné lokality.Hlavne tam,kde by neboli na očiach obyvateľom mesta. Ale-zatiaľ sú tu a v podstate "krúžia" stále dookola v tomto priestore.
06. február 2016

Julius Broško

Dobrý deň! Opäť sa hlásim so staro-novým problémom,ktorý,akosi,za dobu,kedy som ho nahlásil prvý krát,nezaznamenal žiadny posun vpred. S malými prestávkami,sú tu stále,žiaľ,stále tí istí,s ktorými si nedokážeme dať rady. Nepomáhajú ani policajti,ani vyhrážky,ani nič.Robia si z nás všetkých dobrý deň,keď sľúbia,že už "NAVŽDY" odídu,na druhý deň sú tam znova. Samozrejme,pijú,znečisťujú okolie-vínom,pľuvancami,osobnou potrebou,sú hluční Najviac trpím ja a náš byt,pretože sme najbližšie.Pracovníčky CBA,už asi rezignovali,pritom je to v mieste,kade chodia ľudia do obchodu a musia sa cez nich niekedy "prebíjať". Samozrejme,majú na vrch,vôbec ich nezaujímajú názory ľudí.Majú,ako sa povie, "na háku"...Tiež by ma zaujímalo,KTO im platí pobyt v nemocnici,pretože tam chodia,ako na bežiacom páse. Raz,jeden,raz druhý,vrátia sa opäť v plnej sile,aby znovu mohli "robiť" to,čo pred tým...Preto sa pýtam,čo spravilo mesto za túto dlhú dobu,aby sa toto zmenilo?? Prečo ľudia,ktorí nemajú žiadne povinnosti,-ale vraj majú svoje práva,sa môžu bez všetkého smiať do očí,nám,ktorí tam bývame,máme tam trvalý pobyt platíme si byt,dane? My povinnosti máme a tiež máme svoje práva!!! Aj my,nielen oni! Ako je možné,že my ťaháme za kratší koniec? Možno keby tam býval nejaký poslanec-kyňa,asi by sa veci riešili rýchlo. Žiaľ,nebýva...Prečo stále v týchto problémových miestach PRAVIDEĽNE nehliadkuje Mestská polícia? Čo z toho,že ich zavoláme,poberú sa preč,aby sa oblúkom za nejakú chvíľu opäť vrátili na pôvodné miesto? Viď,priložené fotky z dnešného dňa,kde to pekne vidieť. Nakričíte na nich,vyhrážate sa políciou,poberú sa na susedný dvor a pomaly sa cez dvory naokolo opäť vrátia "víťazne" na staré miesto. A takto dookola.Prečo nemôže hlidka prejsť okolo každú hodinu? Myslím,že by sa ľady pohli.Ale takto? Máme ich volať 30x za deň? A prídu? Raz sa mi už stalo,že som volal a oni neprišli...Takže-chceme riešenie,nie rady. Je to už neúnosné. Bude sa s tým mesto konečne zaoberať?? Ďakujem za zmysluplnú odpoveď. S pozdravom,Julius Broško

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania