Znečistovanie vozovky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. júna 2015

Pri odvoze komunálneho odpadu, rovnako ako aj pri zbere separovaného odpadu sú znečisťované miestne komunikácie. Z áut vyvážajúcich odpad vyteká priamo na cestu zapáchajúca tekutina, ktorá sa predtým nachádzala v nádobách na odpad. Naposledy prišlo k znečisteniu vozovky na ulici Na Karasiny dňa 4.6. ráno pri odvoze skleneného odpadu. Zároveň sa na vozovku vysypalo množstvo sklenených úlomkov.

Z akého dôvodu majú autá vyvážajúce odpad (rovnako komunálny aj separovaný) TRVALE otvorené vypúšťacie ventily, ktoré sa nachádzajú v pravej zadnej časti vozidla ?! Tento ventil má byť počas odvozu odpadu uzatvorený, aby sa kvapaliny z kontajnerov nedostali na vozovku. Tento problém je obzvlášť vypuklý v kopcovitom teréne, keď pri naklonení smetiarskeho auta vytekajú na cestu doslova potoky odporne zapáchajúcej tekutiny.

Vyzve mesto spoločnosť zabezpečujúcu odvoz odpadu, aby zabránila znečisťovaniu vozovky ? Vyzve zároveň túto spoločnosť na preverenie technického stavu vozidla zabezpečujúceho odvoz skleneného odpadu ? Je neprípustné, aby sa akýkoľvek a osobitne sklenený odpad vysypal na vozovku.

09. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Vyzvali sme spoločnosť T+T na prekontrolovanie problému. O výsledku budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, po prešetrení podnetu posielame vyjadrenie k situácii.
V prípade, že občania pri plnení nádob na odpad (resp. druhotné suroviny) nezatvoria nádoby, naprší do nich.
Druhotné suroviny sú tým nielen znehodnotené, ale pri ich vysypaní dochádzka k vylievaniu vody, avšak nie z vozidla (vypúšťacie ventily máme uzavreté!) , ale po časti nadstavby vozidla. Toto nevieme ovplyvniť. Voda zapácha, pretože občania do nádob umiestnia aj odpad, ktorý tam nepatrí (napr. do obalov zo skla, poháre a fľaše zo zaváranín aj s obsahom).

Pri fyzickej obhliadke sme nezistili znečistenie vozovky ani stanovišťa nádob sklenenými črepmi.

Konkrétne podnety môžu občania volať priamo na dispečing, prípadné situácie tak vieme vyriešiť hneď.


Viera Plachá
Dispečer

Prevádzka:
T+T, a.s.,
20. november 2015

Anonymný užívateľ

19.11. 2015 bola na uvedenom mieste znova znečistená vozovka pri odvoze komunálneho odpadu. Z auta vytekala zapáchajúca tekutina v enormnom množstve, aj pri cúvaní pred panelový dom a následne pri vychádzaní na cestu. Znečistenie spôsobilo auto na fotografii, z ktorého prednej časti na cestu neustále vytekala na vozovku kvapalina z komunálneho odpadu.

Odpoveď, že kvapalina sa nachádzala v smetných nádobách nie je žiadnym argumentom. Vozidlá odvážajúce komunálny odpad musia mať nadstavby dostatočne vodotesné, veď predsa nie sú určené iba na odvoz suchej drevnej štiepky.

Kedy sa vyrieši problém so znečisťovaním vozoviek pri odvoze komunálneho odpadu ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania