Zníženie rýchlosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Eva Drličková 11. apríla 2016

Asi za šesť rokov takto zničili autá naše cesty(Zadná, Stredná, Priechodná). Od vybudovania kruhovej križovatky na Opatovskej ceste pri Bojniciach všetci šoféri z Opatoviec, kúpeľov, Unipharmy, letiska, priemyselného parku, atď, využívajú naše ulice, aby sa vyhli Bojnickej ceste. Kompetentní sľubovali osadenie dopravnej značky na zníženie rýchlosti. Ale zatiaľ nič pre nás neurobili. Ak ide ťažšie auto čo len 50-tkou a prejde cez výtlky na ceste, tak spôsobuje otrasy domov. Praskajú nám omietky a časom môžu vznikať aj väčšie škody. Naše uličky nie sú uspôsobené na takú premávku. Obrátili sme sa aj na poslanca mestského úradu, ktorý sa snažil náš problém vyriešiť. Cestnú komunikáciu prišli obzrieť odborníci, skonštatovali, že vozovka je v zlom stave, sľúbili osadenie dop. značky(leto 2015).

12. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Danú situáciu preveríme a podnetom sa budeme zaoberať.
Zníženie rýchlosti spadá pod Okresný dopravný inšpektorát.
Stanovisko v súvislosti so stavom vozovky a ako aj prípadné riešenie zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
12. apríl 2016

Eva Drličková

Dobrý deň, sme radi, že ste náš podnet vzali na vedomie a dúfame, že sa v tejto veci nájde riešenie aj v náš prospech.
20. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

V lokalite prebieha dosť intenzívna výstavba a tak nie je moc vhodné vykonávať opravy vozovky kým nedôjde k ukončeniu stavebných prác. Súčasná rýchlosť vozidiel nemá súvis zo stavom vozovky. Už v minulosti mesto obyvateľom vyhovelo keď namontovalo spomaľovací prah na Priechodnú ulicu (na žiadosť obyvateľov). Následne niekto už druhý krát prah nelegálne demontoval. Údajne spôsobuje hluk.

Riešením je rekonštrukcia cesty, nie spomalenie rýchlosti.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
+
Michal Ďureje
hovorca mesta
20. apríl 2016

Eva Drličková

Nesúhlasím! Riešením je aj zníženie rýchlosti na ulici Stredná. Keď idú autá pomalšie, nie sú žiadne otrasy. Ale ak idú ťažšie autá čo len 50-kou ( vozidlá z Unipharmy a podobné), tak otrasy sú.
09. máj 2016

Eva Drličková

Dobrý deň, vidím , že tento problém je ešte len v riešení. Možno by nám tiež pomohla prenosná dopravná značka, aká je umiestnená na Ul. Priechodná. Vlani v lete, keď sme urgovali náš problém, tak nám kompetentní sľúbili umiestnenie takejto značky( A5 Nerovnosť vozovky), ale doteraz sa tak nestalo. Jedná sa o ulicu Stredná. Ďakujeme za pochopenie a dúfame, že sa nájde riešenie, ktoré by bezohľadných vodičov spomalilo.
11. máj 2016

Eva Drličková

Dobrý deň, na Ul. Priechodná pribudla dopravná značka upozorňujúca na nerovnosti vozovky. Aj na Ul. Stredná by sa zišla taká dopravná značka. Aj to by čiastočne vyriešilo náš problém s vodičmi, ktorí jazdia rýchlejšie ako by mali( hlavne ťažšie autá) cez náš "tankodrom".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania