Rekonštrukčné práce v Kauflande

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
M. 15. júna 2016

Dobrý deň, týmto by som Vás chcela poprosiť o pomoc ohľadne opakovaného rušenia nočného kľudu, ku ktorému dochádza už tretí týždeň kvôli rekonštrukčným prácam v Kauflande. Niekoľkokrát bol podaný podnet aj na MsP, očividne nie veľmi úspešne, keďže dnes v noci o jednej hodine opäť bolo počuť buchot a vŕtanie do stien, a to dosť intenzívne po celom okolí. Počas tých troch týždňov sa toto opakuje uz niekoľkýkrát. Naozaj musíme zakaždým byť aj v noci rušení a vstávať, aby sme volali MsP a čakali na riešenie?? Je vôbec v poriadku, že niekto dostal povolenie na takéto prace počas noci?! Ako je to možné? Prosím o preverenie. Ďakujem.

15. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí oddelenie stavebného poriadku.

Michal Ďureje
hovorca mesta
20. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Na stavebné práce bolo vydané povolenie – oznámenie k ohláseniu pod č.: 2.4.2-02-6090-2016 dňa 07.04.2016.

MsP zabezpečí kontrolu dodržiavania nočného kľudu.

Peter Hrabovský - referent stavebného poriadku.
+
Milan Gatial
zástupca náčelníka mestskej polície
pre hliadkovú činnosť a priestupkový
referát Mestská polícia
20. jún 2016

Mata

Zdravím, pan Hrabovský, čítali ste vôbec otázku? Znela, či majú POVOLENIE NA TAKÚTO PRÁCU POČAS NOCI", číslo stavebného povolenia je nulo-bodová zbytočná odpoveď, ktorá naviac podráždi. Skúste ešteraz :-)
Mimochodom, rovnako ste sa v príspevku mohli dočitať, ze MsP toto už riešila niekoľkokrát, ale bez úspechu... čím to je?!!!
Človek tu očakáva inteligentnú "k veci" reakciu kompetentných, ale (ako obyčajne) čaká márne :-(
Je to tu strata času..
22. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MsP zasiela Výpis z úradných záznamov hliadok mestskej polície zo dňa 20. 06. 2016

22.15 hod. presun do sektoru C, kontrola okolie stanice SAD, Bojnická cesta. Hliadka v čase o 22.30 hod. vykonala pešiu kontrolu okolia OD Kaufland, so zameraním na rušenie NK z OD Kaufland. Hliadka kontrolou zistila, že od OD Kaufland sa šíril občasný hluk, buchot plechových líšt, a iné podobné zvuky, čím dochádzalo k rušeniu NK. Bolo zistené, že v Kauflande dochádza k rekonštrukcii budovy a to štyrmi firmami súčasne, ktoré pracovali na výmene plechovej izolácie nad vchodom do OD, dovozu a vykládke plechových skriniek a pod. Nakoľko sa hliadke nepodarilo zistiť žiadnu zodpovednú osobu z firiem ktoré prerábku realizovali, hliadka sa skontaktovala s Michalom K., zástupcom riaditeľa OD Kaufland, ktorý bol s rušením NK oboznámený. Menovaný hliadke uviedol, že zariadi, aby práce prebiehali tak, aby k rušeniu NK nedochádzalo. Podľa menovaného budú vykonávané práce, ktoré by mohli najviac rušiť NK vykonávané len v noci z 20-21.06.2016, potom by sa malo pracovať prevažne vo vnútri budovy. Zistené skutočnosti boli nahlásené OMsP.


Hliadka MsP : 23.10 hod.

- hliadka vykonala kontrolu RNK na ul. Bojnická cesta – SM Kaufland, kde počas kontroly nezistené protiprávne konanie.

- hliadka vykonala kontrolu VP, VZN a §22 na ul. Nábrežná, okolie HM Tesco, OC Korzo, kde počas kontroly nezistené protiprávne konanie.


Výpis z úradných záznamov hliadok mestskej polície zo dňa 21. 06. 2016:


Hliadka MsP: 22.25 h. sa hliadka presunula na Ul. Bojnická cesta, kde v čase od 22.30- 23.00 hod. vykonala pešiu kontrolu okolia OD Kaufland so zameraním na rušenie nočného kľudu, ktorý sa mal šíriť z OD Kaufland, kde sa vykonáva rekonštrukcia. Hliadka počas kontroly v okolí OD Kaufland nezistila vonku žiadne osoby, ktoré by prácou rušili NK. Hliadka zistila osoby- pracovníkov, ktorý vykonávali práce vo vnútri predajni OD Kaufland. Počas kontroly hliadka na mieste nezistila žiadne rušenie NK. Nahlásené OMsP.

03.15 h. sa hliadka presunul na Ul. Bojnická cesta, za účelom vykonania kontroly- dochádzanie k rušeniu NK z OD Kaufland. Hliadka vykonala v čase o 03.19-03.33 hod. pešiu kontrolu okolia OD Kaufland. Počas kontroly hliadka na mieste rušenie NK nezistila. Nahlásené OMsP.


00.00 hod. - hliadka vykonala kontrolu RNK na ul. Bojnická cesta – SM Kaufland, kde počas kontroly nezistené protiprávne konanie.


04.00 hod. - hliadka vykonala kontrolu RNK na ul. Bojnická cesta – SM Kaufland, kde počas kontroly nezistené protiprávne konanie.



Mestská polícia Prievidza
22. jún 2016

Mata

Dakujem MsP za obsirnejsiu reakciu. Napriek tomu - dali ste sem vyjadrenia z 20.6.+21.6., to rusenie nocneho kludu trvalo od 23.maja! 25.5. som osobne volala MsP, odvtedy dalsich 5 noci bol nocny klud porusovany. Z toho mi vyplyva, ze MsP velky respekt nema. Alebo je tu len niekto silnejsi pan. Buchot 20.6. som velmi dobre registrovala, kedze robotnici balili švestky a odisli.
Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania