Absencia chodníka pre peších č.2

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 10. marca 2013

Reakcia na odpoveď mesta: Absencia chodníka v Prievidzi.

25.2.2013 mesto (samospráva) odpovedá, že chodník mal byť postavený pred 20 rokmi, lebo teraz naň nie sú peniaze.
Môže to byť pravda, ale na mieste je aj otázka, koľko chodníkov pre chodcov, vybudovaných pred 20 rokmi, padlo za obeť iným účelom, či podnikateľským aktivitám, ktoré by mali prinášať zisky aj do mestskej kasy, za ktoré by sa dali vybudovať iné...

Dnes som sa bol prejsť s malým synom popri rieke k športovej hale. Bývala to pešia zóna. Čo je to dnes? Dnes je to hlavne príjazdová cesta k nakúpnému centru, kde sa na jednom tankodróme stretávajú chodci s autami. Samozrejme, že je to zdevastované, lebo za socializmu to bolo vybudované (ako váčšina peších zón) pre ľudí a nie pre ťažké vozy.
Komu vyhovuje takýto stav?
Prečo sa ľudia na zdevastovaných, predtým peších zónach, musia vyhýbať autám a báť sa o svoje deti?
Prečo musia ľudia chodiť po cestách aj tam kde sú chodníky, lebo na tých parkujú autá, alebo sa ocitli za plotom súkromných pozemkov či stavieb a samozrejme bez akejkoľvek náhrady?
Prečo po nenápadnom zmiznutí značky "Zákaz vjazdu" už túto nikto ani po roku neosadí znova?
Žiaľ hlas bežného občana je zaujímavý asi len pred voľbami a pokiaľ niekto tragicky neskončí pod kolesami auta, asi sa nezmení nič.

11. marec 2013

Andrej

dat zakaz vjazdu na parkovisko by asi nemalo zmysel a mozno nezmizla nahodne ale bola odstranena aby sa po ceste dalo prejst k obchodnemu centru kedze sa predsa jedna o cestu a nie o chodnik
13. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Preveríme či je opodstatnené umiestniť sem dopravnú značku.

Oddelenie výstavby
22. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza vydalo dňa 23.3.2012 určenie na umiestnenie trvalého dopravného značenia v uvedenej lokalite na Ul. Olympionikov od novostavby „Korzo parkovisko“ a to konkrétne : A4c – Zúžená vozovka zľava, A5 – Nerovnosť vozovky, Umiestniť zábranu na chodník za OC Korzo

Odbor výstavby
22. marec 2013

Blažej

Zabránenie vozidlám vstupu na chodník považujem za samozrejmosť, pokiaľ je jasné, kde končí komunikácia a kde začína chodník. K tomu účelu tam bola kedysi osadená dopravná značka: "Zákaz vjazdu".
Umiestnenie značky: "Zúžená vozovka" je tak trocha na zamyslenie, keď tam bol vybudovaný riadny chodník, ktorý nejakým spôsobom skončil za oplotením chátrajúceho (súkromného ?!?) pozemku... Nebolo by možné vrátiť chodník späť občanom mesta?
27. marec 2013

Marek

pokial chodnik sa nachadza na sukromnom pozemku tak asi problem by bol vratit ho obcanom...
21. máj 2013

hakl

Aj ked je to akoze cesta, nevidim problem tam spravit zakaz vjazdu od urovne tenis. kurtov. Kazdy kto ide autom, uz ho neporazi ked k nakupnym strediskam si zajde na vstupy od hlavneho tahu. Je to tam fajt o drzku. Sam som sofer, ale toto je nehoraznost takto miesat auta a v podstate pesiu zonu popri rieke. Cize dattam znacku a kraj parkoviska pri Korzo uzavriet obrubnikom.
27. máj 2013

Ján

Mesto Prievidza vydalo dňa 23.3.2012 určenie na umiestnenie trvalého dopravného značenia v uvedenej lokalite na Ul. Olympionikov od novostavby „Korzo parkovisko“ a to konkrétne : A4c – Zúžená vozovka zľava, A5 – Nerovnosť vozovky, Umiestniť zábranu na chodník za OC Korzo
Dnes je 27.5.2013 a alebo celkom dobre nevidím alebo nerozumiem dátumom. Za takú dobu pri troche snahy sa určite dajú vyššie spomínané značky vyrobiť,osadiť ich, získať povolenie od DI PZ. Ale to asi nie je tak dôležité, čo tam po pár nahnevaných ľuďoch,špinavých nohavíc a niekedy možno aj zrazeného človeka autom vychádzajúcim od OC, pretože dnes niektorí vodiči neovládajú križovatky nerozlíšné dopravnými značkami. Keďže som nedostal odpoveď na môj podnet, tak to tu pripomeniem. Kráčam (alebo bicyklujem) po chodníku riadne označenom dopravnou značkou a nikde sa nekončí podľa značenia, idem si v pohode rovno ku športovej hale a odrazu od OC vybehne auto a starsti sú na svete.
27. máj 2013

Blažej

Tiež tomu dátumu moc nerozumiem, ale predpokladám, že ide o preklep a malo tam byť 23. 3. 2013 – čo je aj tak viac ako dva mesiace.
A čo sa po dvoch mesiacoch zmenilo? Nič. Hlavný problém je asi v tom, že bežný človek je dnes dôležitý len pred voľbami a inak za všetkým treba hľadať len peniaze a žiaľ asi aj to, čo nám vyčíta aj EÚ a to je korupcia...
Za socializmu sa postavilo sídlisko Zapotôčky a ľudia si vedľa rieky vyšliapali chodník. Aby sa tade lepšie chodilo, tak mesto zabezpečilo obyvateľom aspoň vysypanie tohto chodníka kamennou drťou a po čase sa na to navalcovala tenká vrstva asfaltu. Pre chôdzu peších to stačilo a aj dnes (po viac ako 20 rokoch) by ten chodník bol určite ešte v dobrom stave a slúžil tým, pre ktorých bol vybudovaný. Žiaľ nad zdravým rozumom ako i odbornosťou zvíťazila krátkozraká politika rýchleho zisku. Odstránila sa značku " Zákaz vjazdu" povolil sa vstup ťažkým mechanizmom, bez zaviazania stavebníkov opraviť nimi zničený chodník.
Komu asi vyhovuje, že sa chodník vozidlami devastuje ďalej aj napriek tomu, že mesto sľúbilo nápravu.
Ako je možné, že tí ktorých sme si zvolili, aby obhajovali naše záujmy a žijú z našich daní, nás ťahajú za nos?
26. november 2014

Anonymný užívateľ

Vozovka na ulici Olympionikov má štandardné šírkové pomery až po úsek, kde pozdĺž cesty stojí estetický kovový plot, resp. jeho torzo. Na tomto mieste sa vozovka výrazne zužuje (z oboch strán) a následne má šírkové parametre vhodné výlučne pre jednosmernú premávku.

1. Z akého dôvodu nie je vzhľadom na nedostatočné šírkové parametre upravená premávka na predmetnom úseku dopravnými značkami P11 - Prednosť pred protiidúcimi vozidlami a P10 - Prednosť protiidúcich vozidiel, resp. značkou IP 3b - Jednosmerná premávka ? Po celej Prievidzi nie je problém umiestniť desiatky úplne zbytočných dopravných značiek a na miestach, kde je to skutočne potrebné, sa to vôbec nerieši ?!

Pôvodne na tomto mieste mala byť umiestnená značka A4c - Zúžená vozovka zľava, čo svedčí o totálnom diletantstve "kompetentných", ktorí rozhodujú o umiestnení dopravných značiek. Táto dopravná značka tu nemá čo robiť, vozovka nie je zúžená sprava ani zľava, ale z oboch strán !!! Ale keďže je zúžená tak výrazne, že NIE JE možná obojsmerná premávka, nemôže tu byť umiestená ani dopravná značka A4a - Zúžená vozovka z oboch strán !

2. Ako je možné, že bol skolaudovaný výjazd a vjazd z parkoviska pri Korze, hoci vozovka za týmto výjazdom má nevyhovujúce šírkové parametre ? Z akého dôvodu nie je na výjazde z parkoviska na ulicu Olympionikov osadená dopravná značka C3 - Prikázaný smer jazdy vľavo, hoci táto značka je tu jednoznačne potrebná ?

3. Úsek cesty medzi výjazdom z parkoviska pri Korze a pôvodným ukončením ulice Olympionikov je v takom dezolátnom stave, že kvôli rozsahu a hĺbke jám je cesta prakticky nezjazdná. Bude vozovka v dohľadnej dobe opravená, resp. bude na tomto mieste osadená zábrana, aby tadiaľ vozidlá nemohli jazdiť ?

Na tomto mieste mala byť pôvodne osadená značka A5 - nerovnosť vozovky, čo je skutočne scestný spôsob "riešenia" dezolátneho stavu vozovky v dĺžke iba cca 10 metrov !!

4. Z akého dôvodu nie je na začiatku chodníka vedľa výjazdu z parkoviska pri Korze umiestnená dopravná značka C8 - cestička pre cyklistov spolu so značkou C9 - Cestička pre chodcov, resp. pre úsporu nákladov značka C12 - Cestička pre vyznačených užívateľov ? Menej inteligentní vodiči by si oprávnene mohli myslieť, že ide o pokračovanie ulice Olympionikov, hoci ešte viac zúžené. Kde, ak nie na takomto mieste, majú byť umiestnené značky C8, C9, resp. C 12 ?! (Kedysi dávno tu síce bola umiestnená značka B1 - Zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch, avšak išlo o totálny nezmysel, keďže táto značka sa umiestňuje iba na cesty a tento chodník cestou nikdy nebol).
26. november 2014

Anonymný užívateľ

01. december 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu prijatého prostredníctvom oficiálneho portálu mesta Prievidza, bolo vykonané miestne šetrenie spolu so zástupcom Okresného dopravného inšpektorátu, ktorým sa zistilo nasledovné:

Ku chodníku na Ul. Olympionikov je potrebné doplniť TDZ C12 – ,,Začiatok cestičky pre peších a cyklistov´´ ako aj C18 -,, Koniec príkazu resp. cestičky pre peších a cyklistov. Na miestnu komunikáciu je potrebné doplniť TDZ- A4a -,, Zúžená vozovka z oboch strán´´ a zníženie rýchlosti na 30km/h. Osadenie trvalého dopravného značenia bude realizované v nasledujúcom období.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
08. december 2014

Anonymný užívateľ

Znova sa prejavuje diletantstvo zo strany Okresného dopravného inšpektorátu a je už skutočne na zamyslenie, že jeho zamestnanci neovládajú základné postupy pri umiestňovaní dopravných značiek.

Vzhľadom na nevyhovujúce šírkové pomery vozovky NIE JE možné umiestniť dopravnú značku A4a - Zúžená vozovka z oboch strán, keďže dve vozidlá sa vedľa seba v žiadnom prípade nezmestia.

Pripájam fotky z Opatoviec nad Nitrou, šírka vozovky na moste je zhruba rovnaká ako na najužšom mieste na ulici Olympionikov. Avšak pred mostom sú umiestnené JEDINÉ správne dopravné značky, ktoré MUSIA byť umiestnené aj na ulici Olympionikov.

Prehodnotí ODI svoje mylné stanovisko a rozhodne o umiestnení správnych dopravných značiek ?!!

Znova žiadam aj o odpoveď na otázku č. 3, teda čo sa bude robiť s tankodromom na konci ulice Olympionikov.
11. december 2014

Filip

je december 2014...a všetko je v pôvodnom čiže katastrofálnom stave...ak sa nevyrieši takáto jednoznačná vec..tak ako chcú riešiť zložitejšie problémy?
28. december 2015

Odpoveď samosprávy

Na predmetnom chodníku boli osadené dopravné značky TDZ C12 – ,,Začiatok cestičky pre peších a cyklistov´´ ako aj C18 -,, Koniec príkazu resp. cestičky pre peších a cyklistov.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania