Ohrozenie zdravia i majetku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Pavol 30. apríla 2013

V sobotu 27.4.2013, keď bolo trošku veterno, odpadol kus plechu zo strešnej krytiny z hotela Magura. Podľa záplat to nie je prvý prípad. Našťastie to nepadlo na okoloidúcich alebo na parkujúce automobily. Neukladá stavebný zákon povinnosť starať sa o nehnuteľnosť a udržiavať ju v takom stave, aby neohrozovali obyvateľov a okolie? Nehovorí aj to, že ak vlastník stavbu riadne neudržiava, môže mu stavebný úrad vo verejnom záujme nariadiť, aby sa v určenej lehote a za určených podmienok postaral o nápravu? Prosím nerobte z tohto zatiaľ stále ešte pekného miesta druhy "Titanic".

30. apríl 2013

Anonym

ten hotel je este funkcny??
01. máj 2013

Miroslav

Pán koordinátor Jakub Kmeť,
aj tu budete chcieť, ako pri NOČNOM KĽUDE na námesti J.C.H, aby to vyriešili návštevníci stránky, alebo budete dôslednejší???
Pani primátorka žije v blízkosti hotela Magura. Dve volebné obdobia na Sídlisku Píly VO II. aj s ex -primátorkou (bojovníčkou ELZOU, ale len o funkciu). Sídlisko c h á t r a a d e v a s t u j e sa priamo pred jej očami v rôznych funkciach (konateľku SMM za p. Bodnára odmietla pre vyťaženosť, ale aká to bola vie len sama). Viceprimátor má tiež veľké množstvo funkci a ešte má málo?..Takže obidvaja sú aj teraz vyťaženi, ale v koho p r o s p e ch ? Obidvaja sú JUDr., mestu p r i b ú d a j ú súdne spory, čím to je ???
R i e š i ť to teda bude....
02. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň pán Miroslav,

moju odpoveď k podnetu „Nočný kľud“ nájdete v komentári práve pri tomto podnete. Zmena statusu u tohto problému bude predovšetkým záležať od odpovede samosprávy.

Jakub Kmeť
04. máj 2013

Miroslav

FOTO aktualizácie podnetu-Ohrozenie zdravia a majetku
07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Budova hotela Magura je mestským majetkom ale ten je v nájme súkromných osôb. Mesto totiž dalo v deväťdesiatych rokoch budovu Magury do prenájmu na 50 rokov za 1 SK/rok. Údržbu z podnetu zabezpečuje nájomca budovy.

M. Ďureje
08. máj 2013

Dali

To je co za odpoved??? To akoze nech sa to rozpadne, nech to nadalej ohrozuje okoloiducich, mesto to nezaujima? Stale je to Vas majetok, ked to nezveladuje, tak zrusit zmluvu. To ste dali teraz dobru facku...
09. máj 2013

M. Ďureje

Dali: Práve naopak. Ak nájomca platí mestu 1 SK ročne, potom by na základe zmluvy aj mal zabezpečovať údržbu nehnuteľnosti.
09. máj 2013

Anonym

asi sa o to zacnu starat az ked sa stane tragedia :( opravtr to mesto
09. máj 2013

Roland

p. Dureje: Tak ako ste napisali -by aj mal zabezpecovat. No zjavne nezabezpecuje. To ako, ked ja dam do prenajmu byt a uzivatelia sa on nebudu starat, zdevasuju ho, tak ja to budem trpiet... Tak to nie je normalne. Zdravy rozum da, stale je to moj majetok tak budem vyzadovat od uzivatela, nech sa o to aj riadne stara. Ked nie vypoviem zmluvu a ponuknem dalsiemu.
11. máj 2013

Miroslav

Opäť jedná z (NE)kompetentných odpovei M.Ďureje, ktorá si protireči.
Citácia::
,, Údržbu z podnetu zabezpečuje nájomca budovy. "
...,, potom by na základe zmluvy aj mal zabezpečovať údržbu nehnuteľnosti."
Prećo nemôźe odpovedať niekto kompetentnejši, neprotirečiť si a vyriešiť podnet aj v skutočnosti. Opäť sa bude hlasovať, pán koordinátor a o výsledoku rozhodnú zákazníci stránky ?
12. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

Pán Miroslav, Michal Ďureje je určený pracovník pre komunikáciu mesta s našim portálom. V jeho kompetencii je odpovedať za mestský úrad na jednotlivé podnety obyvateľov. Odpovede samosprávy môže na portál vkladať iba jedna osoba. Problémy obyvateľov následne riešia príslušné oddelenia mestského úradu. Ich reakcie potom hovorca mesta zverejňuje na našom portáli.

Jakub Kmeť
18. máj 2013

A.s.:

A Vy ste koordinátor,
alebo hovorca hovorcu? Viete koľko má mesto zamestnancov a Tí sú konkrétne zodpovední, nie však za to čo niekto hovorí...
26. máj 2013

Strýko Fester

Prídu naši spoluobčania a celá strecha pôjde do zberných surovín.
27. máj 2013

Odpoveď samosprávy


Vyzvali sme nájomcu, aby zabezpečil údržbu strechy. Pripomíname, že budova je majetkom mesta, ale mesto túto budovu v 90. rokoch prenajalo na 50 rokov za 1 SK ročne súkromnej osobe.


SMMP - Správa majetku mesta Prievidza.
01. december 2014

Odpoveď samosprávy

Nový nájomca zabezpečil dočasnú opravu strechy tým, že diery v streche zabezpečil pokrytie škridlovou krytinou. Na jar 2015 keď bude teplé počasie plánuje túto časť strechy opäť pokryť plechovou krytinou. Momentálne žiadne ďalšie ohrozenia chodcov nehrozia.



Michal Ďureje
hovorca mesta
15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Prevádzkovateľ hotela Magura zabezpečil strechu tak, aby nepredstavovala žiadne nebezpečenstvo. Na viacerých miestach bola vymenená stará strešná krytina za novú.
Okrem toho, prešiel značnou renováciou aj interiér hotela. (tzv. Koniareň a salónik)

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania