Trávnaté parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
maroof 09. mája 2017

Dobrý deň. Ja chápem že naše parkovisko je v dezolátnom stave ale to neoprávňuje majiteľov vozidiel parkovať na trávnatej ploche. Nechcem to zatiaľ riešiť hliadkami preto sa chcem spýtať o osadenie zábrany trebars jednej tyčky alebo väčších kameňov aby sa zabránilo poškodzovaniu zelene.

09. máj 2017

majo

Trávnaté parkovanie

Zasielam podnet na nezodpovedných vodičov čo si s trávnatých plôch robia parkovacie miesto...ťažko s nimi mladému človeku to nevysvetlíš nechcem to zatiaľ riešiť cez policajtov tak by som chcel požiadať mesto o osadenie nejakej zábrany aby sa vozidlá nedostali na trávnatú plochu. ( osadenie nejakej tyče, alebo vacsie kamene 3ks ) ak by bolo možné. Lebo to bude stále horšie. Jeden si povie keď môže on tak môžem aj ja... chápem že naše parkovisko je v dezolátnom stave je vyťažené, ale to neoprávňuje majiteľa auta parkovať na zelených plochách
10. máj 2017

majo

presne o tomto som písal : keď môže on môžem aj ja.....
12. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Parkovanie na zeleni nie je povolené. Tieto prípady riešime individuálne prostredníctvom Mestskej polície.

Osadzovaniu zábran v sídliskových častiach mesta sa skôr bránime z toho dôvodu, aby nevznikali celé lokality na ktorých budú umiestnené zábrany na parkovanie. Ide tu hlavne o estetický vzhľad verejných priestranstiev.

I napriek tomu prehodnotíme Váš podnet prostredníctvom referátu dopravy.

Michal Ďureje
hovorca mesta
15. máj 2017

Martin

Pozemok nie je vo vlastníctve mesta ale TSK, takže investičné akcie na takýchto miestach mesto riešiť ani nesmie.
16. máj 2017

majo

Martin ja neviem či sa Vás konkrétne tento problém týka. Cením si Váš názor no na danom mieste žijem 35 rokov a snažím sa o zachovanie aspoň tej zelene ktorá tam je. Vám možno vyhovuje betón, vyjazdené a znehodnotené trávniky no mne to jedno nie je. A nebojte sa mesto si isto samo nestavia kde sa mu čo zachce. Všetko musí byť zo zákona a poriadne schválené. Neberte to ako hotovú vec, dal som podnet a teraz čakáme či sa daná vec zrealizuje alebo nie.
16. máj 2017

Martin

Tým som chcel povedať, že mesto Vám tento podnet nemôže vyriešiť. Konkrétne miesto sa ma netýka to máte pravdu ale byt mám v nedaľekom vchode a je to jeden pozemok. Pred mesiacom som bol na TSK kvôli parkovaniu právne na tomto pozemku a čakám ich vyjadrenie. Predpokladám, že obehnem čoskoro aj Váš bytový dom, kvôli nejakému spoločnému postupu.
19. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Predmetný pozemok 902/1 je vo vlastníctve TSK, takže akékoľvek zásahy, stavebné úpravy alebo osadenie zariadení je potrebné riešiť so zainteresovanými orgánmi.

Roman Veselý
referent pre územné plánovanie
Mesto Prievidza
19. máj 2017

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol preposlaný TSK.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza
13. január 2020

majo

prikladám aktualizaciu tohto podnetu. Ako vidieť na prvych fotkách kedysi tam bola zeleň trava. Dnes totalne vyjazdený priestor. Žiadal som o zabezpecenie nejakeho druhu zábrany aby sa predyšlo vjazdu na trávnik. či by to bol mobiliar kamenny črep na zelen alebo iný druh mobiliaru. Teraz tam autom pomaly jazdia az po chodniku. Na vyzvu aby tak nekonali je ignoracia zo strany šoférov. A stací tak málo. Alebo si ma obcan všetko zabezpečit sám na vlastné náklady?
10. november 2023

majo

podnet môže byť uzavrety ako vyriešené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania