Opíliť konáre na Gorkého ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Daniela 12. septembra 2018

Nahlasujem problém na ulici Gorkého vchod č. 52 - 54 z druhej strany, kde sa nachádzajú stromy, najmä ihličnany. Je viac ihlič. stromov aj stromčekov, na ktorých je potrebné spodné konáre odpíliť, čo najvyššie, pretože chodia tam detičky robiť osobnú potrebu, na iné lezú a skáču na nich a tým ničia zeleň. Zároveň prosím o odstránenie rozrástajúcich "samorastov" - kríky agátu.

12. september 2018

Sonic

Ked odstrani mesto spodne konare nebude tym tiez nicena zelen? :) ;) a ked nebudu mat kde deturence( hodit moc) budu chodit mur ocikavat :) super riesenie. Vela krasnych fliackov na fasade :)
17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
O opílenie požiadame správcu verejnej zelene, mestskú spoločnosť TSMPD, s.r.o.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
20. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spodné konáre stromov budú opílené v priebehu 38 . -39. kalendárneho týždňa vzhľadom ku klimatickým a kapacitným možnostiam spoločnosti.



Silvia Masariková
vedúca strediska záhradníckych služieb
20. september 2018

Nela

Nechajte, prosím, tie ihličnaté stromy prirodzene rásť, sú nádherné. Navyše sú na lúke, ktoré nikomu nemôžu prekážať. Deťom doprajte voľnosť pohybu. Môžeme byť len radi, že trávia voľný čas vonku a napríklad také lezenie po stromoch si musí predsa vyskúšať každý chlapec, je to pre nich malé dobrodružstvo :-). Oni tie stromy určite neničia, hrajú sa len s uschnutými „papekmi“ ležiacimi voľne na zemi.
Psy, ktoré všade a všetko označkujú, tie už sťažovateľke neprekážajú?
20. september 2018

Daniela

Sonic, Nela, nebývate tam a komentujete. Tie Vaše komentáre sú úplne mimo požiadavky. Zrejme ste boli nesústredené, keď ste to čítali. Prečítajte si to viac krát. A naviac stromy sú v blízkosti nášho činžiaku (a nie na lúke), kde máme lavičky a chceme mať pekné okolie. Keď chcú chlapci loziť po stromoch, (čo tieto určite nie sú na to vhodne), nech idú rodičia s nimi do lesa a tam môžu mať dobrodružstvo. Na trávnatej ploche kedysi chlapci hrali futbal atď. Prečo by teraz mali skákať po stromoch a lámať konáre. Z kadiaľ sú potom tie "papeky"?
20. september 2018

Nela

Daniela, neviem odkiaľ ste prišli na to, že tam nebývame. Lavičky, ktoré vám osadilo mesto, máte pri vchodoch bytovky, kde sa žiadne stromy nenachádzajú, takže vám ani nemôžu prekážať.
Deti určite nelámu konáre, sú pod dozorom dospelých osôb, ktorí im prípadné takéto vyčíňanie určite nedovolia. Tie uschnuté „papeky“ nájdete kdekoľvek pod stromami, ktoré sa tam nachádzajú v dôsledku padnutých po a) suchých konárov, ktoré môžu byť príznakmi starnutia stromu alebo chybou koreňového systému stromu alebo po b) zlomených konárov, ktoré sú zas zapríčinené poveternostnými vplyvmi – silným vetrom, krupobitím alebo ťažkým snehom.
Akékoľvek orezávanie konárov vníma strom ako radikálny zásah do jeho života, ktorého následkom je poranenie a miesta rezov sú potom možným miestom vstupu infekcie do dreva s dôsledkom jeho rýchleho rozkladu.
Apropo, chlapci tam ešte aj teraz hrávajú futbal.
20. september 2018

Daniela

Nela, tie lavičky sú naše, my sme si zbierali PVC fľaše a dali spraviť. Podotýkam, že ešte jedna naša lavička sa nachádza pri nelegálnom pieskovisku, pre Vašu informáciu. Určite nie ste odborníčka na zeleň, iba nevedomosť môže toto napísať. Nechajte to na odborníkov. Stromy sa nachádzajú na briežku z našej strany. Pred mnohými rokmi sme si samy vysadili tieto ihličnany. Neviem o čo Vám ide. My si riešime naše problémy.
25. september 2018

Daniela

Stav nezmenený, nie vyriešený ! 25.9.2018
14. júl 2019

Daniela

V marci 2019 spodné konáre ihličnana boli šetrne odstránené. Ďakujeme
15. júl 2019

Daniela

Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania