Ulica M. Gorkého-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Martin B 06. mája 2019

Na konci parkoviska, pred bytovým domom, je zničený obrubník a veľmi ťažko sa tam vychádza s kočíkmi, alebo na bicykli. Najlepšie keby sa spravila bezbariérová úprava.

10. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.
Kto? Odbor výstavby MsÚ
Kedy? Po obhliadke stanovíme časový plán

Michal Ďureje - hovorca mesta




19. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza spravuje celkovo 180 km miestnych komunikácií a chodníkov, pričom každoročne investuje do ich opráv a rekonštrukcií finančné prostriedky v určitom rozsahu.
Chodníky a miestne komunikácie boli budované v období, kedy boli v platnosti technické predpisy a technické normy, ktoré uvedené úpravy chodníkov neriešili. Novou úpravou noriem sú zadefinované presné podmienky technického riešenia bezbariérových úprav.
Uvedenú požiadavku nepovažujeme závadou v schodnosti. Objem požiadaviek na úpravu chodníkov na bezbariérovú úpravu prevyšuje finančné krytie príslušnej položky v rozpočte mesta a kapacitné možnosti správcu miestnych komunikácií a chodníkov - Technické služby mesta Prievidza. Z uvedeného dôvodu sa budeme sústreďovať na bezbariérové úpravy chodníkov s vyššou frekvenciou pešej dopravy.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
20. marec 2020

Martin B

Dobrý deň,
doporučujem aby ste sa na uvedené miesto išli pozrieť osobne. Výškový rozdiel značne prevyšuje rámec bežného obrubníku.
20. marec 2020

Martin B

Dobrý deň,

protestujem zmeňte status podnetu za neriešený alebo v riešení. Ja som priateľsky navrhol spoločnú obhliadku a miesto toho podnet uzavriete. Kompetentný sa zrejme na miesto ani nebol pozrieť a stačí výhovorka o finančných zdrojoch a spravovanom množstve komunikácii a podnet sa uzavrie.
03. apríl 2020

Martin B

Opakovane žiadam zmeniť stav podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania