Otáčanie vozidiel na ulici J. Palárika (zapotôčky)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
John Deere 07. januára 2014

chcel by som sa opýtač, či by sa nedalo niečo robiť s týmto koncom cesty, večer keď nie je kde zaparkovať tak auta sa tu chodia otáčať a konic cesty ústi na trávnik ale ten je už zničený lebo sa tu chodia otáčať auta.

10. január 2014

Odpoveď samosprávy

Vec prediskutujeme s referentom pre dopravu a Okresným dopravným inšpektorátom. Odpoveď a ďalšie kroky zabezpečí odbor výstavby.

Michal Ďureje
hovorca mesta
16. január 2014

Odpoveď samosprávy

na základe podnetu prijatého prostredníctvom oficiálneho portálu mesta Prievidza, vykonal cestný správny orgán miestne šetrenie, ktorým sa zistilo nasledovné:

- Otáčanie vozidiel na konci komunikácie nie je v súlade so zákonom 8/2009 Z.z., nakoľko rozmery cesty nie sú vyhovujúce pre otáčanie sa vozidiel. Podľa §22 odsek (4) sa vodič na jednosmernej ceste nesmie otáčať. Do radu stojacích vozidiel smie zacúvať. Podľa §23 odsek (2) sa na parkovisku kde sú vyznačené parkovacie miesta smie stáť len na nich
- Komunikácia na Ul. Jána Palárika je zaradená do plánu opráv na rok 2014. Aby sa zabránilo otáčaniu vozidiel na konci tejto miestnej komunikácie budú osadené obrubníky.


Dujničová Lucia
referent dopravy
Mestský úrad
16. január 2014

John Deere

tak mňa aj napadlo trochu rozširiť jednu stranu vozovky alebo tam dať zatravňovaky a spraviť vyustenie tej cesty na slnečne nabrežie a popri tom nejake parkovacie miesta porobiť lebo večer sa tam zaparkovať nedá, dokonca vela aut stoji jednym kolesom na chodniku čo je cesta od kruhoveho až na palarika cez slnečne nabrežie, tolko aut tam už je
23. január 2014

Tomáš

Keďže parkujem na tomto mieste takmer vždy, rád by som sa vyjadril k tejto veci. Zničený trávnik na konci tejto slepej ulice je z toho dôvodu, že boli vianočné sviatky, a preto sa tu nachádzalo mnoho áut z cudzích okresov, ktoré sa tam chodili otáčať a zdevastovali to behom týždňa. Miestny a stáli obyvatelia, až na výnimku jedného nájomníka, ktorý využívajú tieto parkovacie miesta, to robia tak ,že zacúvajú na dané miesto alebo v prípade sucha(leto) sa chodia otáčať dozadu na trávu. Pretože si myslím ,že miestny si vážia svoje okolie a nikto nechce bývať v bahne ako prasa :D , a poväčšinu roka je táto zatrávnená časť v docela dobrom stave. Čiže považujem za zbytočné tam budovať nejaké obrúbniky, keďže to pravdepodobne aj tak nezábráni "nemiestnym" sa tam otáčať. Prívítal by som, keby sa namiesto tých jám, ktoré tam vznikli dali zatrávnovacie dlaždice.
24. január 2014

John Deere

keby tu cestu prepoja s cestou na slnečnom nabreži a porobili ešte aspoň na jednej strane parkovacie miesta bolo by to dobre
02. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

V uvedenej lokalite doplníme obrubník v spolupráci s TSMPD.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
02. júl 2015

Odpoveď samosprávy

V uvedenej lokalite bol doplnený obrubník na zamedzenie pohybu vozidiel do zelene.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania