Ulica P. Dobšinského-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Štefan Hrubý 02. septembra 2019

Revitalizácia medziblokov Krasku až Ondrejova je krásna. Ďakujeme, že sa nič nerobí. Zahraniční pracovníci zmizli. A čože nie sú eurá?

02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Vysvetlenie k podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.
Kto? odbor výstavby
Kedy? 36. týždeň

Michal Ďureje - hovorca mesta
02. september 2019

majo

no ináč? dva a pol mesiaca úplne strateného času. ak je toto akože finálna verzia vnútrobloku tak to musím pogratulovať. Hlavne že nebudem menovať sa idu na fb rozkrikovat kolko to bude stáť keď pôjde autobusova doprava dva a pol dňa grátis.
02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Zasielame informácie o dočasnom pozastavení prác na Revitalizáciu vnútrobloku medzi Ul. I. Krasku a Ul. Ľ. Ondrejova v Prievidzi.

Na realizáciu diela „Revitalizáciu vnútrobloku medzi Ul. I. Krasku a Ul. Ľ. Ondrejova v Prievidzi“ bol poskytnutý nenávratný finančný príspevok na spolufinancovanie, ktorý je v zmysle Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného prostriedku číslo zmluvy IROP-Z-302041K425-431-16, č. objednávateľa 217/2018/1.4 zo dňa 17.03.2018 tvorený prostriedkami EÚ a štátneho rozpočtu SR.
Práce na revitalizácií vnútrobloku boli dočasne pozastavené z dôvodu prebiehajúceho procesu odsúhlasovania zmeny technického riešenia centrálnej zóny riadiacim orgánom. Potreba vykonania týchto zmien vznikla v priebehu realizácie predmetu diela z dôvodu nevyhovujúceho podložia ako aj z dôvodu nepredvídateľných okolností. Uvedená zmena je nevyhnutná pre vykonanie diela a zabezpečenie plnohodnotnej funkčnosti diela. Do doby odsúhlasenia nebolo možné pokračovať v uvedených prácach. Zmena bola 20.8.2019 odsúhlasená riadiacim orgánom a následne 27.8.2019 nadobudol účinnosť Dodatok č. 2, na základe ktorého budú práce pokračovať. V súčasnosti zhotoviteľ zabezpečuje prípravu pre pokračovanie prác.
Termín ukončenie podľa ZoD je 04.11.2019.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
02. september 2019

Adam Grom

Nedá mi nevyjadriť sa k danému projektu. Ako rýchlo práce začali tak aj skončili, bohužiaĺ. Na začiatku sme sa tešili, že aký to bude obrovský projekt vzladom na dlžku trvania a cenu. Keď sa začalo pochopil som kde sú peniaze utopené. Podĺa môjho názoru nezmyselné odstraňovanie betónového podložia, ktoré by vydržalo ešte raz tolko. Nechápem prečo sa iba nenatiahol nový asfalt? Deti by sa molhi bicyklovat a korčulovať na novom asfalte a nie na zamkovej dlažbe. Tie ukončenia hranice projektu zámkovou dlažbou a prechod na pôvodné staré chodníky tie stoja za to. Napojenia ku vchodom ani nevravím. Ďalšia vec, štiepkové podložie pod stromčeky blízko chodníkov. Už teraz sú toho plné chodníky. Bude to niekto udržiavať celoročne? Za ďalšie, nezmyselné betónovanie kde sa len dá. Prečo vznikli samé nové úzke priečne chodníky? Bolo to nevyhnutné? Výsadba stromčekov je super, len sa treba o ne starať. Je smutné sledovať ako väčšina tú prestávku projektu nezvládla a vyschli. Tak si tu žijeme ako na stavenisku a pozeráme ako sa nič nerobí. Mimichodom stavebný materiál vo forme kociek a piesku pred CBA sa vám rozhadzuje a asi aj stráca po okolí. Oceňujem že niečo robíte pre mesto, ale niekedy akoby v projektoch chýbal zdravý rozum. Pozrieť sa na veci aj z praktického hĺadiska. Ďakujem a prajem pekný deň.
03. september 2019

Štefan Hrubý

Pani Nikmonová,Vaša odpoveď je taká typický slovenská. A čože sú tie nepredvídateľné okolnosti? Našli sa vykopávky, nedajbože kostra? Treba to upresniť.
14. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dielo bolo ukončené, slávnostné otvorenie zrekonštruovaného vnútrobloku sa uskutoční začiatkom 47. týždňa.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania