Ulica T. Vansovej-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Michaela 11. novembra 2019

Dobrý deň, na parkovisku pri Stavebnej škole sústavne parkujú autá tak, že sa často nedá poriadne prejsť po chodníku. Problém vačšinou nie je pri kratších autách, no "kombíčka" sa jednoducho na parkovacie miesta nezmestia. Neviem v koho kompetencii sú dané parkoviská, no dovolím si tvrdiť, že tento problém trvá už niekoľko rokov... Je na hanbu i mesta, i samotnej školy STAVEBNEJ, že nedokážu zabezpečiť, aby napríklad študenti dané parkoviská zväčšili v rámci praxe... Pravdepodobne to nie je jednoduchý proces, no všetko sa dá, keď sa chce.

11. november 2019

Neaktívny účet

Alebo prednými kolesami na tráve. Beztrestné a bezplatné parkovanie v platenej zóne je na tejto neoznačenej ploche roky garantované.
Prípadne si stačí na budovu dať tabuľu "P réservé" ako na križovatke ulíc Ondrejova a Francisciho a priľahlý chodník automaticky patrí zadku vášho auta!
12. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referát dopravy v spolupráci s oddelením výstavby.
Kto? Referát dopravy
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
06. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spevnená plocha pri chodníku nie je vo vlastníctve a ani v správe Mesta Prievidza. Zdokumentovaný spôsob parkovania je dopravným priestupkom, kde vozidlo neoprávnene parkuje na chodníku a nie je zachovaná voľná šírka chodníka 1,5 m, čo je v kompetencii riešenia prostredníctvom MsP Prievidza. Taktiež parkovanie na nevyznačenom parkovacom mieste v rámci Centrálnej mestskej parkovacej zóny je priestupkom, ktorého riešenie bolo do 30.11.2019 výlučne v kompetencii OR PZ ODI, avšak od 1.12.2019 má tieto kompetencie aj MsP.

Ing. Roman Veselý
referent pre dopravu
30. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlá parkujúce na mieste riešime priebežne v zmysle platných predpisov.

MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania