Ulica M. Falešníka-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Dominik 15. júna 2020

Dlhodobo rozbitý chodník,ul. Falešníka úsek: Kozlovňa-eŠkola-Pošta4.Dlhodobo havarijný stav veľmi frekventovanej komunikácie pre chodcov,situácia je tam nebezpečná...deti tadiaľ chodia do blízkej eŠkoly,chodník nie je rozoznať od cesty.

16. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný chodník vykazuje, vzhľadom na vek realizácie, porušenie kombináciou viacerých porúch –celkový pokles časti z dôvodu neúnosného podkladu, prípadne chýbajúcimi podkladnými vrstvami chodníka, parkovanie vozidiel na konštrukcii chodníka a s tým súvisiaca zvýšená záťaž od motorových vozidiel. Z uvedeného dôvodu je riešením kompletná rekonštrukcia predmetnej časti chodníka s obmedzením parkovania na chodníku. Objem požiadaviek na plošné opravy komunikácií výrazne prevyšuje možnosti rozpočtu mesta Prievidza. Výber konkrétnej lokality pre opravy a rekonštrukcie prebieha v spolupráci s príslušným Výborovom volebného obvodu.
V súvislosti s mimoriadnou situáciou COVID – 19 je pri investičných akciách dočasne pre rok 2020 pozastavená realizácia. Z uvedeného dôvodu opravu najviac poškodených –menšieho rozsahu zaradíme do plánu opráv pre nasledujúce obdobie.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
16. jún 2020

Dušan Kohút

Dobrý deň pán Hammer,

rozumiem Vašej odpovedi na podnet, ale navrhol by som riešenie nech to má mesto o čosi jednoduchšie. Parkovanie vozidiel má riešiť štátna a mestská polícia. Na to netreba robiť nejaké opatrenia len vyžadovať dodržiavanie zákona, aktívne! Druhým bodom je stav chodníka a za ten môže pojazd vozidiel k prevádzkam. Tak nech sa prevádzky podieľajú na oprave chodníka rovnako ako to spravil investor E-školy.
Prajem pekný deň

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania