Ulica F. Madvu-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý

Po daždi sa tvoria mláky po celej šírke a dĺžke cesty. Zberač dažďovej vody je v najvyššom bode cesty, zbytok vozovky je klesnutý. Chýbajúci chodník a rozbitý povrch vozovky sťažujú chôdzu a aj jazdu kočíkom.

26. júl 2020

Miroslav Krajčík

Cesta je naozaj rozbitá, no zberač dažďovej vody je vpravo na fotke. Vpredu je kanalizačný poklop.
27. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza eviduje množstvo požiadaviek na budovanie a opravy parkovacích miest pri bytových domoch na celom území mesta.
Vozovka na Ulici Fr. Madvu sa nachádza v rovinatom území, je realizovaná s minimálnymi priečnymi a pozdĺžnymi sklonmi vozovky. Prepad betónovej vozovky môže súvisieť s možným sadaním spodných vrstiev pri kanalizačnom zberači. Riešením je prespádovanie vozovky a odvedenie zrážkových vôd do kanalizácie, prípadne doplnenie uličných vpustí.
Zaradenie jednotlivých komunikácií a chodníkov do plánu opráv a rekonštrukcií je konzultované so zástupcami volebných výborov mestských častí, na základe ktorej sa určia priority k realizácii. V súvislosti s mimoriadnou situáciou COVID – 19 je pri investičných akciách dočasne pre rok 2020 pozastavená realizácia. Z uvedeného dôvodu opravu najviac poškodených – menšieho rozsahu zaradíme do plánu opráv pre nasledujúce obdobie.
Výber konkrétnej lokality pre opravu miestnej komunikácie v danom roku prebieha v spolupráci s príslušným Výborom volebného obvodu, na základe stanovených priorít a po pridelení finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Prievidza.

Oddelenie výstavby a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania