Okružná-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Jozef Duník 13. mája 2021

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o vyjadrenie sa k rekonštrukcii na detskom ihrisku. Nedávno došlo k uloženiu nových plastových zatrávňovačov, ktoré by zrejme mali slúžiť na to aby sa po daždi dalo na ihrisku s deťmi hrať a aby tam nestala voda v okolí húpačiek. Výsledok sa zrejme nepodaril:)). Zatrávňovače sa uložili na staré existujuce poškodené zatrávňovače a nerovné plochy ktoré nikto pred tým nezroval a výsledok je nasledovný t.j. kde bola jama tam aj jama ostala a v nových zatravňovačoch po daždi stojí voda, celé je to krive . Som zvedaví čo by kompetentné osoby zodpobedné za rekonštrukciu povedali keby im firma takto urobila opravu ich vlastného ihriska napr. pri rodinnom dome. Prosím neberte to ako kritiku ale už keď sa našli peniaze na rekonštrukciu tak sa to ma spraviť poriadneĎ

18. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Rekonštrukcia detského ihriska pri ZŠ Mládežnícka bola plánovaná vo viacerých krokoch. Ako prvé boli odstránené pôvodné zatrávňovacie rohože, ktoré prestali spĺňať svoju prioritnú funkciu a to zabezpečiť bezpečný povrch detského ihriska. Zároveň boli odstránené aj betónové pätky ešte po pôvodnom detskom ihrisku s cieľom zabezpečiť čo najrovnejší terén.
Nové zatrávňovacie rohože, ktoré boli položené pod dvojhúpačku a preliezačku vláčik, prirodzene kopírujú povrch. Veľmi nás mrzí, že práca pracovníkov PTSM s.r.o. bola znehodnotená odstránením zo strany občanov zákazových pások, nakoľko tráva, ktorá tam bola vysiata nemala šancu vzísť a gumené rohože boli "udupané" do zeme.
Na zabezpečenie správnej funkčnosti rohoží bolo potrebné, aby bol terén spevnený trávnym drnom. Trávne semeno potrebuje svoj čas, aby vzišlo a vytvorilo dostatočný koreňový systém. Z uvedeného dôvodu bolo opáskované. Zákazové pásky neboli odstránené pracovníkmi mestského úradu ani PTSM s.r.o. ale miestnymi obyvateľmi.

V rekonštrukcii daného detského ihriska sa bude ďalej pokračovať. Odstránená bude vežová zostava so šmykľavkou a nahradená novou. Pribudnú viaceré ďalšie hracie prvky - domček s kresliacou tabuľou, pružinová húpačka, pieskovisko s krytom aj piknikový set.

Oddelenie dopravy a služieb
PTSM s.r.o.
18. máj 2021

Jozef Duník

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď, ale myslel som že cieľom inštalácie gumenných zatrávňovačov je hlavne to aby sa po daždi deti mohli na ihrisku hrať a v okolí húpačiek a preliezok sa nenachádzalo blato a kaluže.

Inštalovaná rohož ak sa nemýlim je určená pre verejný sektor, pre kritickú výšku pádu do 3 metrov. Unikátna gumová zámková rohož, vyrobená z veľmi odolného materiálu šetrnému k životnému prostrediu, tlmí nárazy pri dopade, zabraňuje pošmyknutiu a chrání travny drn proti vydreniu. vid link
https://www.ihriska-piccolino.sk/dopadova-plocha-zatravnovacia-doska-saf

Nebolo by vhodné aspoň v okolí hupačiek a kolotoča keďže sa jedná o dosť nerovné povrchy na ktorých sa po daždi vytvárajú veľké kaluže a blatisté plochy použiť napr. tento typ rohoží vid link nižšie , ktoré práve zabraňujú prenikaniu blata a kaluží. Samozrejme spôsob inštalácie je zložitejší nakoľko sa muší odobrať ornica, používať valec, ohraničenie plochy gumenými obrubníkmi atď. Tým by sa aj odstránil problém s tým že miestny obyvatelia (rozumej deti), potrhajú zákazové pásky.
https://www.gumovadlazba.sk/dom-a-zahrada/gumovy-zatravnovac-cierna

Ďakujem
s pozdravom
J.D


Chcel by som poďakovať za rozšírenie gumenných zatrávňovačov, oproti pôvodnému stavu na detskom ihrisku a aj za ďalšie plánované rekonštrukcie na našom ihrisku. Cieľom tejto komunikácie nie je hľadanie chýb na prevedených prácach PTMS s.r.o., ale nájsť spôsob na skoré vyriešenie vzniknutej situácie. Ďakujem s pozdravom
Jozef Duník
28. september 2021

Andrej Kršjak

Dobrý deň. V nadväznosti na Váš príspevok ohľadom výmeny a rozšírenia zariadenia na tomto ihrisku sa chcem spýtať na termín týchto prác. Ďakujem. Andrej Kršjak "V rekonštrukcii daného detského ihriska sa bude ďalej pokracovat. Odstránená bude vezová zostava so smyklavkou a nahradená novou. Pribudnú viaceré dalsie hracie prvky - domek s kresliacou tabulou, pruzinová húpacka, pieskovisko s krytom aj piknikovy set."
04. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve na dodatočné vyjadrenie k Vašej otázke..

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania