Námestie slobody-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
A.K 19. marca 2022

Dobrý deň,
už dlho sa zamýšľam nad týmto trávnatým priestorom medzi Námestím slobody a Moravskou ulicou. Myslím si, že by bolo fajn tu vybudovať parkovisko nakoľko sa tu nachádza mnoho panelákov s veľmi veľkými počtami obytných jednotiek a ľudia z tých troch vysokých panelákov parkujú ako sa dá a blokujú často jeden druhého pri výjazde z parkoviska. Reálne je tu na jedno parkovisko odhadom pre 20-30 áut, kde všetky tri paneláky majú dokopy 150 bytov. Myslím si, že táto lokalita nepotrebuje už detské ihriská nakoľko je ich tu kopec v okolí daných ulíc. Prípadne by stálo na zváženie tento priestor v centre Púchova nejak využiť, či už ako priestor na nové parkovisko alebo spraviť možno niečo pre psíčkarov, nejaký oplotený areál (výbeh) pre psov, kde by sa mohli vybehať ako vo väčších mestách.

17. marec 2022

A.K

Ešte pridám k tomu, čo som nemohol dopísať. V prípade, že by takéto parkovisko vzniklo tak by prepojilo z opačnej strany obe ulice (Námestie slobody a Moravskú) cez ten podchod pod bytovkami na moravskej. Taktiež v zeleno vyznačenom pásme by mohla vzniknúť aj jednosmerka nakoľko sa tam nachádza úzka cesta v zákrute často tam v ranných hodinách stoja autá, ktoré dodávajú produkty do baru a do pekárne a blokujú výhľad do zákruty, prípadne blokujú cestu. alebo danú zákrutu rozšíriť, tak aby sa zmestili dve autá. Každopádne parkovisko v danej oblasti je podľa môjho názoru veľmi potrebné.
21. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup.
Kto? Oddelenia výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
Kedy? 2 týždne

Mestský úrad Púchov
29. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Nakoľko si každý investičný zámer vyžaduje technickú prípravu s preverením a posúdením dopravnej obslužnosti územia v náväznosti na možné zaťaženie prístupových komunikácií so zmenou dopravného značenia a patričným povolením s vopred odsúhlasenými finančnými prostriedkami v aktuálnom rozpočte mesta, bude Váš podnet zaradený na posúdenie v komisii výstavby a dopravy a pokiaľ takéto riešenie investičnej akcie schvália ako prioritu poslanci za volebný obvod a následne mestské zastupiteľstvo bude projekčná príprava zaradená do rozpočtu pre rok 2023.

Oddelenia výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania