Odpadkové koše

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Kubo 21. augusta 2019

Dobrý deň, ako budú prosím riešené odpadkové koše na Rastislavovej? Boli vybudované nové parkovacie miesta a tým presunuté koše na trávu a navezený štrk aj ako odstavná plocha pre autá, čo dúfam je len dočasné riešenie. Konkrétne pred vchodom 1164/8 sú teraz 2 koše, pritom 1 patrí k bytovke 1166, hlavne teraz v lete veľmi zapáchajú a sú blízko okien, jeden stojí na tráve rovnako ako koše na separovaný odpad. V meste sa budujú nové zapustené zberné nádoby a nové plochy pre koše a na našej ulici je takýto stav.
Ďakujem.

27. august 2019

Rudolf Marman

Dobrý deň prajem.
Odpadkové koše na Rastislavovej ulici boli premiestňené z dôvodu uvoľnenia parkovacích plôch pred bytovkou 1166 na podnet predsedu spoločenstva pána Luhového a osobne som to s ním prekonzultoval a toto riešenie bolo najlepšie pre občanov danej bytovky. Samozrejme, že ako poslanec som navrhol do budúcoročného rozpočtu aby tieto dva kontajneri boli nahradené polopodzemnými kontajnermi vrátane separačných nádob.Tým pádom zamedzíme šíreniu zápachu a neporiadku okolo kontajnerov. Nedá aby som nepoďakoval riaditeľovi technických služieb pánovi Svobodovi, ktorý promtne zareagoval na náš podnet premiestnenia kontajnerov a vytvoreniu štyroch nových parkovacích miest , ktoré tak chýbajú na našom sídlisku.

S pozdravom
Rudolf Marman
poslanec za obvod č.6
16. október 2019

Kubo

Dobrý deň pán Marman,

ďakujem za Vašu odpoveď. Vidím, že dané riešenie ste prekonzultovali s p. Luhovým z bytovky 1166 a určite sú obyvatelia spokojní, že majú nové parkovacie miesta. Ja však riešim problém s bytovkou 1164, pred ktorú sa umiestnil odpadkový kôš bytovky 1166. Keď sa pôjdete pozrieť na dané miesto, pred bytovkou 1166 je krásne vynechaný priestor s dvoma drevinami (vidno na druhej fotografii) kam patrí odpadkový kôš danej bytovky. Museli by sa odstrániť dané dreviny, nevidím však problém s ich nahradením novými.
Príďte prosím v horúčavách pred náš vchod aby ste sám zažili, aký zápach ide nie z jedného, ale z dvoch odpadkových košov. Tento zápach máme teraz v bytoch.
O premnožených potkanoch písať ani nebudem.
Vopred Vám ďakujem za riešenie, ktoré bude vyhovovať nie len jednej strane, ale budú spokojní všetci obyvatelia danej ulice.

S pozdravom

Jakub
16. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Kubo,

ak nie ste spokojný s riešením tohto podnetu alebo jeho riešením sa vytvoril ďalší podnet, prosím, pridajte aktualizáciu. Len vtedy sa bude podnet ďalej riešiť. Ďakujem za pochopenie
29. júl 2021

Kubo

Dobrý deň, chcem upozorniť na nevhodne umiestnený kôš na bioodpad pred bytovkou 1164 na Rastislavovej. Z koša vyteká tekutina a zápach je neznesiteľný hlavne pri vchode č.8.
Pred 2 rokmi som upozorňoval na problém so všetkými smetnými nádobami pred daným vchodom - sú nevhodne umiestnené a nemáme vybudované ani stojiská pre koše. Nerozumiem tomu, prečo máme pred vchodom aj smetné nádoby susednej bytovky. Vtedy (v r.2019) mi pán Marman odpísal, aký je spokojný s daným riešením.
Ešte raz pána Marmana aj všetkých zodpovedných pozývam posedieť si pred daný vchod na lavičke aby pochopili, aký smrad denne trpíme.
A prosím Vás o odpoveď, ktorá bude obsahovať návrh riešenia a nie politické frázy. Za 2 roky ste u nás nespravili žiadnu nápravu. Inšpiráciu môžete hľadať napr. na Okružnej ul.
01. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. august 2021

Odpoveď samosprávy

Na základe viacerých požiadaviek o vybudovanie stojísk polopodzemných kontajnerov, plánuje mesto Púchov do rozpočtu na rok 2022 zaradiť finančné prostriedky na potrebnú projektovú prípravu a následnú realizáciu predmetných stojísk.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
20. marec 2024

Kubo

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ako samospráva pokročila po piatich rokoch k riešeniu situácie pred bytovkou 1164? Stav sa akurát tak zhoršil, pribudli na rovnaké miesto ďalšie nádoby na BIO odpad a bola odstránená 1 nádoba na komunálny odpad. O dezolátnom stave zelene v okolí tu písať nebudem, na to je potrebný samostatný podnet!
Plánuje prosím samospráva tento problém nejako vyriešiť? Prečo sa napríklad na Mojmírovej ulici podarilo vybudovať podzemné stojiská? Majú niekoho, kto za nich "lobuje" viac? Samospráva v tejto veci úplne stroskotala, mrzí ma, akou cestou ide naše mesto. Ale ako sa hovorí: Aký pán, taký krám!
21. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Rozmiestnenie stojísk polopodzemných kontajnerov je vždy závislé predovšetkým od dochádzkovej vzdialenosti a jestvujúceho stavu umiestnenia podzemných inžinierskych sietí. Nie je preto vždy možné ich umiestniť podľa požiadaviek obyvateľov.
Momentálne na plánovanie ani realizáciu – budovanie ďalších stojísk polopodzemných kontajnerov nie sú v rozpočte vyčlenené finančné prostriedky.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania