Cesty-tankodróm

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
m 21. januára 2015

Červeným sú vyznačené cesty v katastrofálnom-dezolátnom stave. Sú to cesty pamätajúce komunizmus, ktoré sú polepene niekoľkými generáciami záplat. Aj tie záplaty sú "také slovenské" - drviva väčšina ich je niekoľko centimetrov nad alebo pod úrovňou cesty (resp.pod úrovňou ostatných záplat), čiže cesta je vyspravená ale diery alebo hrboly ostali.
Po dlhých rokoch sa urobil nový koberec na Čingov a ten cca 20m úsek s dierami ako hlava sa nedal opraviť???? - aj to je také slovenské!
Po naších cestách denno-denne jazdia desať tisíce ľudí a rozpočet na cesty je nižší ako príspevky športovcom na ktorých sa chodí pozerať nanajvyš zopár stovák ľudí mesačne????? Kupovať černochov, zahraničných hráčov a dokonca celé kluby z iných miest, ktoré ich nedokázali financovať - toto fakt nezvýši kvalitu života spišiakov!
Financovanie ciest určite nie je lacná záležitosť ale obmedziť sa len na opravu 20-30cm dier je neúnosne, nežijeme v 19.storočí a nejazdíme na kočoch.

22. január 2015

ekomaniak

tisícky aut je záležitosť že nejazdíme na kočoch ale aj to že nejazdíme v MHD. Za socializmu chodili autobusy veľmi často po meste a boli plné. Dnes sa vozí jeden človek vo veľkom aute a je ich mnoho to je tiež také slovenské. Najideálnejšie by bolo obmedziť pohyb autom len keď je to najnutnejšie aj keď sa mnohí ponáhľajú a žijú rýchly život. Opravy ciest sa vykonávajú postupne. Nečakajte ihneď cesty v meste ako v New Yorku to by mesto muselo mať iný príjem (znižuje sa) a iné myslenie väčšiny občanov správať sa ekologickejšie k svojmu prostrediu a nezaťažovať ho zbytočne výdavkami, ktoré by sa dali použiť rozumnejšie. Kvalitu života si určujeme aj všetci sami.
29. január 2015

Odpoveď samosprávy

Oddelenie výstavby a dopravy eviduje súčasný stav miestnych komunikácií. S obsahom Vami priloženej mapy môžeme v zásade súhlasiť, obdobný materiál má mesto spracovaný.
Máme záujem, tak ako v ostatnom období, použiť časť financií z rozpočtu mesta aj v tomto roku na plošnú obnovu miestnych komunikácií /napr. Fabiniho, Levočská, Tr. 1. mája, Radlinského pri vet. klinike/.
Poradie obnovy komunikácií závisí od dopravného zaťaženia jednotlivých komunikácií, od ich technického stavu, od dopravnej dôležitosti...
Rozsah pre tento rok bude závisieť od schválenia objemu financií na zasadnutí mestského zastupiteľstva.
Ako píšete financovanie obnovy ciest je nákladná položka, no pri najväčšej vôli sa nedokážeme vyhnúť realizácii lokálnych vysprávok komunikácií. Finančná podpora športu je samostatná kapitola, avšak objem financií, ktorý je určený na túto aktivitu je minimálny v porovnaní s reálnym objemom financií potrebným na komplexnú obnovu miestnych komunikácií, na ich bežnú údržbu, na výstavbu parkovísk, spolufinancovanie verejnej dopravy a množstva ďalších investícií financovaných z rozpočtu mesta.
V prílohe prikladáme mapové zobrazenie komplexnej obnovy miestnych komunikácií od roku 2012.

Mesto Spišská Nová Ves
03. február 2015

Anna Uhrová

Nakoľko samospráva mesta odpovedala na položené otázky, považujeme tento všeobecne formulovaný podnet za vyriešený. Diskusia k stavu cestných komunikácii na území mesta a jeho riešenia však ostáva i naďalej otvorená.
03. február 2015

comrade

ekomaniak,a co tak obmedzit pohyb aj chodcov aby sa nenicili chodniky.len ked je to nevyhnutne a iba s povolenim predsedu ustredneho vyboru.Vidim ze sa ti nieco zaseklo pred 25 rokmi.Cesta ktora ma 30 rokov sa musi cela vymenit a nie platat.Peniazky na to su len nie tam kde treba.
03. február 2015

comrade

odkaz pre starostu to akoze vyjadrenie mesta vyriesilo podnet??????cesty sa tym vyjadrenim neopravili!preco to neklasifikujete ako podnet v rieseni??
04. február 2015

ekomaniak

Comrade nesúhlasím aj vo vyspelom kapitalizme používajú ľudia MHD, bicykle a chodia pešo na krátke vzdialenosti. To len my už niekedy nevieme čo od rozkoše a nešetrime životné prostredie a financie. Majme požiadavky aj na seba, nielen na mesto. Sme pohodlní, aj my všetci občania prispievame k plytvaniu peňazí, veľa chceme a málo dávame. Iba naše dane a peniažky ktoré niekde sú náš dopravný systém a stav ciest nespasia...
04. február 2015

comrade

ekomaniak to je sice pravda ze by mali ludia viac pouzivat bicykle a chodit peso ale na to musia mat najprv podmienky.kedy si si naposledy dal prechadzku s kocikom po bocnych ulickách.hotova horska turistika.a o cyklo chodnikoch radsej pomlcim.vid Duklianska od kauflandu po metropol.po oboch stranach.umelecke dielo.AUTOBUSY samostatna kapitola.nenavazuju ani na vlaky ani na nic.len tak hala bala. a nie kazdy dnes pracuje od 6 00 do 14 00 do 22 00.bohuzial.polovicu tych ciest postavili este sudruhovia tak sa niet comu cudovat.ale som v takom rozpolozeni ze ci je lepsia nova cesta alebo stara ako napr. dokazali vytvorit na zimnej ulici.
04. február 2015

ekomaniak

S tým čo tvrdíte Comrade súhlasím, len si myslím že netreba byť až taký kritický na mesto. Občan by mal byť kritický aj troška na seba. Každý robí chyby, ľahko je kritizovať ale ten čo koná samozrejme urobí aj niečo zlé. Tú zlú cestu na Zimnej urobila "renomovaná" veľká firma ktorá ináč nepochybuje, stalo sa. Tú cyklotrasu od Kauflandu vykonal Kaufland, nie mesto. Mesto vykonalo cyklotrasu v parku v centre. Ak by nebolo toľko bláznivých šoférov dalo by sa aj ísť bezpečne bicyklom po ceste. Autobusy sú zaležitosť (dopytu po nich dlhé roky chodili prázdne, pritom chodili skoro každých 10 až 20 min.) a autobusovej spoločnosti. Súdruhovia stavali cesty na nie až takú záťaž, aj nové cesty pukajú a pritom sú pomerne kvalitné. Dnes sa po meste premávajú tisícky aut, ale najväčšími ničiteľmi ciest sú ťažké auta plus nákladné vozidlá ale aj kamióny. Vlaková nákladná doprava ide v redukovanom režime. K stave ciest aj neprospieva v poslednej dobe extrémne striedania počasia. Nevyužívame eurofondy...je to štátna záležitosť a mesto nedisponuje dostatočnými financiami na okamžité komplexné výmeny asfaltových kobercov.
06. február 2015

comrade

Ked prestaneme byt kriticky tak to znamena ze sme spokojni so sucastnym stavom.Mesto vzdy prebera projekty na svojom pozemku nech uz je dodavatel prac ktokolvek.Tak je aj zodpovedne za svoj majetok.Bezpecnost je az niekde na poslednych miestach.Dialnica sa stavia aj teraz preco neopravili zimnu okamzite ale sa vyhovaraju ze je zima tak to budu opravovat na jar. SNV je bohuzial spojkou dvoch kamenolomov a dialnice kde sa dodava kamen.Krizovatka hlavnych tahov vedie cez stred mesta.tak sa necudujme ake mame cesty.Obchvat je na prvy pohlad velmi drahou a komplikovanou alternativou ale do buducna je to urcite lacnejsie ako menit sustavne rozbite cesty po celom meste.Chyba je ako som uz pisal tam ze peniaze na vsetko su ale nie tam kde treba.
06. február 2015

ekomaniak

Asfaltový koberec sa pokladá iba keď sú teploty dlhodobo nad nulou min. viac ako 5 stupňov. Ináč je to problematické a kvalita klesá. Na dialnici asi tiež asfalt v zime nepokladajú. To s tými ťažkými nákladnými autami voziacimi kameň, štrk ale i sadru a drevo-guľatinu zjavne badať veľkú záťaž na cestu cez mesto a smer Novoveská huta.
10. február 2015

Daniel

Coze? Vyrieseny podnet? odkaz pre odkazprestarostu: to ze mesto nieco napisalo neznamena, ze nieco je vyriesene! Ktovie kedy mesto zacne nieco riesit, a ci zase nezvoli platanie cez zaplaty.... hrozneeee! Comrade pise k veci - objektivne, zatial co ekomaniak pise len zcestne vyhovorky, hlada chyby u obcanov, a obhajuje tych, co nic nerobia a situaciu NERIESIA! Co sa tyka financii v tomto meste podla hesla: "rozpocet prebytkovy, tak rozdajme si ho, sak sme pri koryte....."
10. február 2015

majo

Podnet absolutne nevyriešeny, tých pár nových kobercov určite poteší ale bez KOMPLEXNEJ rekonštrukcie pokračujeme aj naďalej v zúfalstve.
Človeka poznáš podľa oblečenia a štát (mesto) podľa infraštruktúry. Dokonca aj v Rumunsku pochopili, že bez kvalitných ciest to nepôjde a za posledne roky urobili neskutočný progres.
Aj naďalej si môžeme ničiť auta a vysvetľovať turistom-návštevníkom že tanky tu už síce nejazdia vyše pol storočia ale cesty ostali zbombardovane:) Ani tie pekne "sochy" pri vstupe do mesta nepomôžu keď začne ľudí v aute nadhadzovať alebo musia robiť slalom pomedzi kanaly (viď 3 príjazdove cesty do mesta).
10. február 2015

Emilio

Presne ako píše Daniel aj Majo, ešte nič ani nezačali robiť, ale podľa nich všetko už je vyriešené. Tak to je na smiech takýto portál !!!
10. február 2015

Tatiana

Tiez som si vsimla, ze podnety su tu oznacovane ako vyriesene, uz ked mesto napise hocaku uvahu o rieseni do buducna... a tym to skoncilo bez ohladu na to, ci sa s problemom bude aj nieco robit, alebo vsetko ostane len v teoretickej rovine.....
10. február 2015

Anna Uhrová

Zdôvodnenie zmeny statusu podnetu na Vyriešený je uvedené v našom predchádzajúcom diskusnom príspevku. Zverejnením tohto podnetu sa sledovalo predovšetkým otvorenie všeobecnej diskusie k nahlásenému podnetu a poskytnutie priestoru pre konštruktívnu výmenu názorov diskutujúcich strán. Preto sa návštevníkom tejto stránky ospravedlňujeme, že sme na základe zverejnenej odpovede samosprávy mesta označili podnet za vyriešený. Zároveň Vám vyslovujeme poďakovanie za Vaše postrehy, názory a pripomienky smerované k fungovaniu tohto portálu. Aj vďaka nim môže byť rozhodovanie o nahlásených podnetoch v budúcnosti objektívnejšie. Na základe uvedených skutočností meníme status podnetu z Vyriešeného na Rozhodnite. Veríme, že aj vďaka Vašim hlasom sa podarí o jeho riešení vecne a nestranne rozhodnúť.
12. február 2015

expert mesta

Odkaz pre starostu.sk No mám taký dojem, že na tomto portáli prebieha nie konštruktívna diskusia, ale deštruktívna výmena názorov oponentom. Niektorí občania sa správajú tak, že oponentovi tykajú v neslušnom a útočnom kontexte reakcie! To nepatrí na seriózny portál.
Sťažujúci sa občania hlásim podnet nemôže byť momentálne vyriešený pretože cesty opraviť razdva nejde je to komplexná požiadavka, vyžadujúca mnoho financií a rozpočet nieje prebytkový! Samozrejme sa neopravuje a nerobia vysprávky teraz v zime, ale na jar a v lete kvôli teplote vonkajšieho prostredia, stále nechápeme?
13. február 2015

Roman

Rozpocet mesta Spisska Nova Ves praveze je prebytkovy, a komunikacie sa nedavaju do poriadku vcas, a ani na dostatocnej kvalitativnej urovni!
13. február 2015

momo

expert mesta: ale chapeme! ale tento stav ktorý momentalne je nenastal za tuto zimu že sa čaká už len na plusove teploty a šup ide sa robiť. Polovica ciest v meste je v zúfalom stave a mesto vycapi mapu na ktorej sa idu robiť asi 4 cesty. V minulosti sa absolutne kašlalo na cesty, teraz sa opravi aspon 4-5 ciest ročne, keď netečie aspoň nech kvapka?
13. február 2015

Daniel

Veru, ako pise momo, tie cesty cakaju na opravu uz roky... a o chodniikoch v Spisskej ani nehovoriac - to je katastrofa...

S "expertom mesta" sa da suhlasit akurat tak v nazore o destruktivnych nazoroch, kedze ku podnetom pise "neda sa, niet penazi, obcan urob si sam", atd, atd... toto konstruktivne nazozaj nie je, destruktivne ano.....
14. február 2015

expert mesta

Momo čítajte láskavo poriadne reagoval som na písateľa Comrade ohľadom chcenej a vyžadovanej okamžitej opravy cesty v zime, ktorá nejde.
Momo, Roman a Daniel nezvaľujte všetky nedostatky a problémy na mesto a ľuďí čo robia pre neho! Vy viete že náš región sa potýka so zlou ekonomickou situáciou, veď tu máme aj vysokú nezamestnanosť -málo fyzických a právnickych osôb platí dane a tým pádom ide aj menej financií do mestskej kasy. Po páde bývalého režimu krachli fabriky a podniky, kto má podľa vás platiť na okamžitú a rýchlu opravu všetkých ciest? Odkiaľ má mať mesto na to toľko peňazí? Vami občanmi kritizované odmeny to nepokryjú. Veď málo je tu v meste zamestnaných ľudí a existujúcich väčších podnikov a firiem! Veď mnoho z nich prelievajú peniaze niekam inam. Po meste sa premávajú autá s inou ŠPZ napr. BA aj keď tu maju pobyt a vysunuté pracovisko a prispievajú tak cestnou daňou inému regiónu. Aj občan musí mať nejaké povinnosti.
Rozpočet mesta nieje prebytkový, mesto si muselo na niektoré väčšie investície vziať úver.
Mám taký dojem že vy čo tu píšete sa nerozumiete vôbec ekonomike...
14. február 2015

Emilio

Tak to skor ty sa nerozumies, a asi nielen ekonomike, lebo mesto priznava, ze rozpocet je prebytkovy - takze treba byt v realite a v obraze, nie pisat demagogicky... Ako tu uz napisal aj comrade, penazi je dost, len nejdu tam, kam by mali... Ludia platia dane, taktiez firmy - to je kopec penazii.. Ibaze: Cesty treba opravovat systematicky - priebezne a co najskor, ked sa objavi problem! Uradnici ale radsej povedia ze na opravy ciest penazi niet, tak si ich mozeme rozdat.... Takze takyto tu mame pristup...
14. február 2015

expert mesta

To Emilio, netykajte mi! slovo prebytkový síce znamená že mesto hospodári v pluse, ale nemá až toľko financií nato aby opravilo všetky cesty a chodníky v meste naraz. Odmeny sú vypísané za vykonanú prácu a tej je v meste veľa, hlavne papierovačky a vybavovačky, ale aj tvrdá ručná práca a koľko sa hmotne urobilo to závisí na rozpočte a príjme mesta. Odmeny opravy ciest a chodníkov nepokryjú!
15. február 2015

Anna Uhrová

Posledné komentáre pána Mateja a pána Emilia, ktoré sa odklonili od podstaty tu riešeného podnetu a zároveň porušili pravidlá tejto diskusie boli odstránené.
19. február 2015

Matej

Na vyriešenie tohto problému je zapotreby mnoho financií, navrhujem zrušiť diskusiu ktorá sa celá odkláňa od podstaty riešenia ak niesú tu ďalšie slušné návrhy.
20. február 2015

momo

Čokoľvek čo sa dlhodobo zanedbáva raz musí vystreliť na povrch a potom je to bolestive (aj finančne). Každému súdnemu človeku je jasne že všetky cesty sa naraz nedajú opraviť, to by celoročný rozpočet mesta musel isť iba na cesty a chodniky.
So zadavateľom témy sa musí len súhlasiť, presne pomenoval problém, ktorý mesto dlhodobo zanedbávalo a riešilo ho iba zaplatami.
Možno by mesto nemuselo mať (finančne) podiely len v športových kluboch ale aj v autoservisoch aby sme si za lacno opravovali podvozky našich aut:)
20. február 2015

Jan

momo - suhlasim, pekny vystizny prispevok do diskusie, dakujem...
dlhodobo sa problem zanedbaval - peniaze sa "presustrovali", a teraz vraj sa neda, lebo ich uz niet.... Tak takto sa to veru nedaa
20. február 2015

ekomaniak

momo a Jan ale to je irónia osudu a nie riešenie problému v meste. Nové asfalty nezaťažovať a šetriť životné prostredie. Riešenie je teraz aj na strane občanov, začať húfnejšie používať pešibus alebo bicykel, samozrejme ak sa to dá. Peniaze na cesty už teraz z neba tak rýchlo nespadnú.
20. február 2015

Matej

športové kluby ani sarkazmus na adresu vedenia mesta, nieje riešenie problému podnetu!
24. február 2015

Emilio

Peniaze z neba nespadnu, napriek tomu, ze boli vyhodene do Luftu... O cesty sa treba starat priebezne - ako to tu konstruktivne vytykaju mnohi - ale peniaze isli do vrecak pokupenych sportovcov a nenasytnych uradnikov, tak uradnikom ostalo sa uz iba vyhovarat.....
24. február 2015

Peter

presne, teraz si dokonca zvýšili odmeny na dvojnásobok - to niekomu je hej sám sebe si hlasovať za zvyšovanie peňazí do svojho vrecka! ...a potom sa ešte aj sťažovať, že peniaze už teraz z neba tak rýchlo nespadnú...
24. február 2015

ekomaniak

Pán Emilio a Peter, ale vážim si vás vidno že vám nieje život v meste ľahostajný...
16. september 2016

Matúš

Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva. V tomto roku by podľa Volného mala prebehnúť príprava a v rokoch 2017 - 2018 by sa v dvoch etapách mala uskutočniť rekonštrukcia. „Na konci roka 2018 by mal byť tento problém na 95 % vyriešený,“ informoval.

Takže určite by som zmenil stav na "Rozhodnite" na "v Riešení"

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania