Odborárov-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
S. 25. apríla 2023

Dobrý deň,
dlhodobo si všímam problém týkajúci sa bezpečnosti na cestnej premávke v blízkosti vlakovej stanice. Na križovatke pred vlakovou stanicou sa nachádzajú 2 prechody, z ktorých tesne pred jedným z nich parkujú autá. Podľa zákona by mali nechať od prechodu priestor aspoň 5m. Toto sa tu každý deň porušuje a ohrozuje to tak chodcov, ktorí prechádzajú cez prechod a vodičov, ktorí prichádzajú zo smeru od autobusovej stanice. Autá prichádzajúce z toho smeru nemajú šancu vidieť chodcov, ktorí vstupujú na prechod, obzvlášť deti, ktoré sú nižšie ako autá, ktoré parkujú vedľa prechodu. Je potrebné vykonať také opatrenia, aby vodiči pochopili, že svojím konaním ohrozujú chodcov.

Vopred ďakujem za odpoveď.

28. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Aj na základe vášho podnetu bude výkon hliadkových služieb policajtov Mestskej polície Spišská Nová Ves situovaný do lokality Ul. odborárov v Spišskej Novej Vsi. Parkovanie v tejto lokalite je problematické z dôvodu možností parkovania a koncentrácie obyvateľstva v súvislosti s ÚPSVaR aj železničnou a neďalekou autobusovou stanicou. Požiadavkám na riešenie nezákonného spôsobu parkovania v meste Spišská Nová Ves venujú policajti mestskej polície najviac času na výkon služobnej činnosti. V problematickej lokalite vykonajú policajti zvýšený výkon hliadkových služieb a zistené priestupky budú riešené v kompetencii mestskej polície aj formou uloženia blokových pokút a prostriedkov na zabránenie odjazdu vozidla.
Zistené porušenia zákonného spôsobu parkovania je vhodné oznámiť na t. č. 159 (mestská polícia) a policajti vec realizujú bez časového odstupu v reálnom čase spáchania priestupku. Oznamovateľ udalosti zostáva v anonymite.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania