Neodhrnutá cestná komunikácia - Za Hornádom

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Slavomira Britanakova 01. februára 2015

Dobrý deň,

chcela by som upozorniť na neodhrnutú príjazdovú komunikáciu na ulici Za Hornádom v smere od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva ku činžiakom Za Hornádom 8, 9, 10 a materskej škole.
Viem, že situácia v predošlých dňoch si vyžadovala sústredenie techniky na hlavné trasy. V súčasnosti, keďže predpokladám, že vyťaženosť techniky sa výrazne znížila, chcela by som Vás v mene obyvateľov sídliska a rodičov, ktorí pravidelne odvádzajú svoje deti do materskej školy poprosiť o vyčistenie tejto komunikácie od snehovej nádielky.
Za pochopenie ďakujem a ostávam s pozdravom,

Slavomíra Britaňáková

02. február 2015

Marek S .

Včera sme boli s manželkou na prechadzke.Chodníky od mesta smer sidl. Západ = KATASTROFA. Sidl. Mier tr.1.mája ulica ani neodhrnute len vychodene chodničky .Ziadny traktor,pripadne UNC ,že by odrhnali chodniky.To su miesta kde som včera bol. Určite aj ine miesta v meste SNV .
02. február 2015

Miloš

Počkám si na vyjadrenie mesta.Minulý rok ušetrili,lebo snehu nebolo tak som zvedavý.Ani jeden chodník v meste nebol odhrnutý.Kde boli všetky tie multikary a malé odhrňače.Čakáme ako každý rok ,že sa to roztopí a keď nie tak ľudia trošku pohundrú a bude.A ušetrené peniažky potom putujú na odmeny za dobré vykonanú prácu,však??Celé centrum si upratujú majitelia budov tak prečo mesto nečistí ostatné komunikácie.Tá mľazgavica zamrzla,čo nikto nečakal však,a my si môžme lámať nohy až kým príde jar.ĎAKUJEME PÁN PRÍMATOR.
02. február 2015

Odpoveď samosprávy

Vážená pani Britaňáková, Vaším podnetom sa zaoberá správca komunikácie - Brantner Nova.

Veríme, že s dostupnou technikou dôjde k zlepšeniu situácie v predmetnej lokalite. Ďakujeme za Váš podnet aj za pochopenie situácie ohľadom zimnej údržby.

Mesto Spišská Nová Ves
02. február 2015

expert mesta

Pán Miloš možno viete prečo mesto neočistí...pretože bývalé komunálne služby už nepatria pod mesto. Predal ich bývalý primátor. Poďakujte sa mu! Dlhé roky upratuje súkromná firma. Mesto neušetrí! si pozrite aké idú financie firme ktorá pracuje pre mesto...
03. február 2015

Miloš

Pán expert,ale veď to je jedno kto to upratuje.Mestské komunikácie sú pokiaľ viem stále majetkom mesta a mesto má za ne patričnú zodpovednosť.Tak nech si to rieši mesto.
03. február 2015

expert mesta

Pán Miloš samozrejme mesto sa nezbavuje zodpovednosti, ale jednoduchšie, lacnejšie a efektívnejšie by bolo ak by sa o komunikácie staralo výlučne iba same a uzatvorené kompetencie, zmluvy a dojednania z minulosti nepustia to máte ako s privatizáciou podnikov na Slovensku.
03. február 2015

Miloš

Pán expert,súhlasím.Banánová republika.Smutné je ,že sa to týka všetkých oblastí a slušný občan(ovečka) je im dobrý len pri volebnej urne.Blúdime už roky a opäť sme si zvolili zlý SMER.
03. február 2015

Anna Uhrová

Prosíme diskutujúcich, aby dodržiavali pravidlá diskusie a vyjadrovali sa k téme podnetu. Ďakujeme.
05. február 2015

Marek S .

Prejazd je možný aj po utlačenej vrstve snehu a naozaj nemá zmysel soliť Odkaz od mesta občanom: ,,všetko len pre zvýšenie komfortu jazdy. Predpokladáme, že keby neboli prepluhované jazdné koridory aj na bočných uliciach, tak by bol zamedzený prejazd automobilom. So stúpajúcimi výdavkami na zimnú údržbu, ktorých krátkodobý efekt sa v jarných mesiacoch spláchne do kanalizácie, priamoúmerne klesajú možné investície do iných udržiavacích, resp. stavebných prác, ktorých efekt je pre občanov hmatateľnejší.,, . Takže v prvom rade sú ušetrenie penazí a čo najmenšie vydavky na zimnu udržbu.Tak Váženy zodpovedny pracovníci mesta a udržby,my občania platíme dane,tak žiadame aj riadne čistenie chodníkov a ciest.
05. február 2015

expert mesta

Marek S toto je celoslovenský problém, viď medializovaný Poprad a Bratislava. Predražené faktúry a výsledok práce slabý. Všetci platia dane aj pracovníci mesta. Problém je v privatizácii komunálnych podnikov, súkromé firmy a osoby fakturujú a zmena tokov peňazí na prácu a prostriedky inde ako má byť. Komplexne čistenie ciest a chodníkov robili v minulosti VPP a teraz aktivační, ale tí to za 62 eur nebudú robiť, by ste chceli veľa od nich.
07. február 2015

Peter

Ja mam len jeden komentar/otazku. Kde su nezamestnani, preco nemaju v rukach lopaty a necistia chodniky, parkovacie miesta a podobne?
Oni si odrobia to, co treba, obcania budu spokojnejsi a mesto bude viditelne ukazovat ako riesi problemy.
08. február 2015

expert mesta

Peter, nezamestnaných rieši štát a Úrad práce a nie iba mesto! aj tým čo pracujú velia koordinátori UP. Čo by ste chceli od nezamestnaného za 62 eur! Mnohí občania to tu majú pomýlené, že všetky problémy má mať na starosti a vyriešiť iba mesto. Riešenie problémov spočíva v koordinácii a vôli všetkých inštitúcii aj občanov mesta! Mesto samo problémy nikdy nevyrieši ani ich nespasí! Mesto pomôže, ale musíte si uvedomiť, že niektoré miesta si musíte odpratať aj sami..spomínané parkoviská a pozdĺžné chodníky pri bytovkách napr. Ul. Tr. 1.mája.
10. február 2015

Daniel

Postoj mesta ako pri vsetkom: obcania, SPRAVTE SI TO SAMI! Na upratovanie niet peniazi, na odmeny uradnikom STALE! ..ako to vystihol aj Milos...
10. február 2015

Tatiana

presne tak, a nejaky prouradny demagog tu este pise, ved inde je to horsie - takze uradnici naco by pohli co i len prstom - ved stale je na koho, resp. na co sa vyhovorit...
10. február 2015

expert mesta

Pani Tatiana a pán Daniel ak máte ešte nejaké problémy skúste sa prosím obrátiť s nimi niekam inam. Určite vám tam pomôžu!
10. február 2015

Anna Uhrová

Upozorňujeme diskutujúcich, že pridaním svojho komentára súhlasíte s pravidlami používania tohto portálu. Žiadame Vás preto o ich dôsledné dodržiavanie. Komentáre porušujúce tieto pravidlá môžu byť upravené alebo aj odstránené, resp. diskusia k podnetu môže byť uzatvorená.
Tieto pravidlá nájdete na stránke: https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Ďakujeme.
16. február 2015

Odpoveď samosprávy

V čase podania podnetu bola zabezpečená strojná údržba.

Ing. Peter Susa, vedúci odd. dopravy a výstavby
20. február 2015

Anna Uhrová

Komentár pani Evky bol z dôvodu porušenia diskusných pravidiel odstránený.
21. február 2015

Evka

odkazprestarostu, tak moj prispevok ste zmazali a jeho s takou istou narazkou z 10. februara nie! Pouzivate dvojaky meter: jeden prispevok zmazat a druhy rovnakeho typu ponechat, a uz viac ako 10 dni! Zjavne niekto ma konexie, preto si tu moze dovolovat pri kazdom podnete do ludi bezhranicne podrypavat a bez vasho zasahu! Je to nekorektne.....
21. február 2015

Anna Uhrová

Pani Evka úprimne povedané očakávali sme túto Vašu reakciu. Na zdôvodnenie nášho rozhodnutia zmazať Váš diskusný príspevok uvádzame, že porušil pravidlá slušnej medziľudskej komunikácie rovnako ako príspevok, o ktorom hovoríte. Ten sme však ponechali, a to len z dôvodu, aby sme účastníkom tejto diskusie dali na vedomie, ktoré komentáre nie sú v diskusii prípustné. Následne sme diskutujúcich požiadali o dôsledné dodržiavanie jej pravidiel.
22. február 2015

Anna Uhrová

Predchádzajúci komentár bol z dôvodu porušenia diskusných pravidiel odstránený.
24. február 2015

Emilio

No prosim, on moze pisat hocico a ostatnych prispevky budu mazane - to je stranka..... asi preto tu chodi len zopar ludi....
24. február 2015

expert mesta

Nikto nemôže písať hocičo, máte to pomýlené už aj môj príspevok bol zmazaný! Mnoho ľudí sa nezaujíma o veci verejné....a keď sa zaujíma začína ihneď útočiť a obviňovať oponenta diskusie. Tu ide o serióznu komunikáciu, ktorá viazne pretože každý má tu svoju pravdu a svoj názor ktorému verí a nechce ich meniť.
25. február 2015

Tatiana

Ale práve ty si tu ten, čo blokuje diskusiu, snaží sa aby bola ukončená... Demogogicky obhajuješ úradníkov a ich nečinnosť pri riešení problémov, útočíš na diskutujucich, píšeš na nich narážky, a portál to tebe toleruje a ostatných nedemokraticky obmedzuje !!! Admin dal týmto najavo, že na druhých diskutujúcich treba nadávať čím skôr, lebo tomu kto tým začne prvý priskevky nemaže a ostatným už áno...
26. február 2015

expert mesta

Pani Tatiana poprosím netykať, už to je základ slušnej diskusie. Neobhajujem všetkých úradníkoch ale o nečinnosti by som mohol tvrdiť aj o mnohých "obyčajných občanoch" . Občania tiež niesú svätí. Je to rovnako...všetci obyvatelia mesta sú ľudia s chybami, či je to politik, úradník, alebo iba "obyčajný občan" mesta. Poprosím neobviňovať činných úradníkoch s prisvojovania si odmien alebo "krádeže" na to ten portál nieje. Tu sa riešia "riešiteľné" problémy v meste! Aj obyčajní občania neplatia dane, ale aj nepriamo zbytočne plytvajú mestskými peniazmi a sú to pritom státisíce eur! Všade sa nájdu ľudia ktorí nič, alebo málo robia, vyciciavajú ale čo je najhoršie, že mnohí aj škodia a pritom niesú úradníci...tak kto tu potom šíri demagógiu?!
26. február 2015

Tatiana

No ved ty... Stale nejake vyhovorky a hladanie chyb na ludoch... Mal by si uz konecne pochopit, ze mesto je tu na to, aby riesilo problemy ktore tu su! Raz sa vyhovoris, ze to sposobili nevychovani obcania, potom tu kazes aby ludia nepouzivali auta, a ine nezmysly! Ved si niekedy aj precitaj co tu vypisujes dookola... A co sa vykania tyka, je to zastarala formalita, a tazko mozes cakat od niekoho, ze ti bude vykat, ked tu vypisujes tie svoje detinske vylevy - a dokonca tykat nie je nic neslusne, na rozdiel od tvojich urazok (vid vyssie)... takze mas sa este co ucit slusnej diskusii...
27. február 2015

Evita

tak-tak, normalny clovek predsa nebude proti tomu, aby sa v meste uz konecne nieco aj riesilo!!
27. február 2015

expert mesta

Pani Tatiana mne nevadí ak mi niekto tyká keď je to v rámci úcty, ale tie moje narážky sa týkajú vás všetkých ktorí nemáte úctu k ľuďom čo mnoho vykonali pre mesto, si myslíte že prečo tu píšem? Moje narážky smerujú k občanom čo iba kritizujú! Tatiana problémy mesta tu na portáli nevyriešiš pretože nemáš dobrú povahu. Chcel by som vedieť čo ste Vy Tatiana a ostatní tu kritizujúci vykonali pozitívne pre mesto okrem toho, že tu iba vypisujete! Ak nič tak s tadiaľ láskavo zmiznite a teóriu o detinských výlevov a slušnej diskusii choďte hlásať niekam inam!
27. február 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

chcel by som vyzvať diskutujúcich, aby sa zdržali osobných útokov a obvinení na jednotlivých užívateľov nášho portálu. Diskutujte slušne a vecne.

Zároveň Vás chcem upozorniť, že pri vkladaní komentáru ste súhlasili, že budete rešpektovať pravidlá používania portálu Odkazprestarostu.sk.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Aj na základe takýchto komentárov sme nútení vyvíjať viac úsilia na reguláciu diskusií, ako na zlepšovanie nášho portálu. Prečítajte si náš blog, v ktorom píšeme ako vnímame diskusie na našom portáli.

http://blog.odkazprestarostu.sk/2013/11/aj-odkazprestarostu-sk-coskoro-zmeni-diskusie-pod-podnetmi/

Jakub Kmeť
koordinátor projektu Odkazprestarostu.sk
27. február 2015

Tatiana

Fiiha, pozrimeze kolko nenavisti a ZLOBY v jednom uuradniickovi mesta! Vraj "zmiznite" :) Si nepochopil zmysel tohoto portalu: ten je tu pre ludi, aby vyjadrovali svoj nazor a nechali tu odkaz, co sa im v meste nepaci; a nie na to, aby tu niekto robil neustale nejaku prouradnu propagandu, ktoru sa tu snazis demagogicky robit TY!
27. február 2015

Janik

presne - tak sa prac odtialto TY ked nevieš strpieť názory normálnych ludí - a keď si taký netolerantný hulvááát a klamáár!!!
27. február 2015

expert mesta

Pani Tatiana niesom úradník, nerobím propagandu nikomu len vyjadrujem svoj názor mnohým nespokojným občanom. Aj ja som obyčajný občan mesta len s tým rozdielom že iba nekritizujem ale pre neho aj mnoho robím. Tento portál je na podávanie podnetov a ich riešenie a nie iba na obviňovanie úradníkov! Pred žiadnych s nich aj pre tých čo robia nemáte rešpekt ani úctu tak láskavo zmiznite odtiaľ ak ste neslušná a neviete sa ináč správať a cudziemu človeku naďalej iba tykáte! Pani Tatiana pochopte ak sa tak budete naďalej správať s Vami nebude nikto jednať. Mnohým veciam sa nerozumiete a ak ani nepodávate návrhy na zlepšenie tak tu nemáte čo hľadať.
Pán Janik ak ste normálny človek a chlap príďte osobne, že si to vydiskutujeme a nenadávajte tu prosím verejne na oponenta že je hulvát a klamár!

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.