Železničné priecestie Madaras

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Marián Frankovič 13. decembra 2016

železničný prejazd na vlečke do MPC pred odbočkou z Mlynskej ulice do OC Madaras už dávno neslúži svojmu účelu(v areále MPC už nie sú ani výhybky a koľaje) preto je vhodnejšie ako neustále "lepenie" vypadaného asfaltu medzi koľajnicami odrezať asfalt na vozovke,vybrať potrebnú dlžku koľajového poľa a uvoľnený priestor zhutniť a vyasfaltovať(odhad plochy 7mx3m).Vďační isto budú vodiči desaťtisícov áut, ktorí sú nútení pribrzdiť pri prejazde tohto frekventovaného priecestia

14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Správa ciest Košického samosprávneho kraja z vlastnej iniciatívy rieši problém vlečkového železničného priecestia na Mlynskej ulici a aj na Markušovskej ulici v SNV už niekoľko mesiacov. Na poradách dopravných organizácií v SNV práve SC KSK koordinuje spoločný postup ako OR PZ , ODI v SNV, tak aj cestného správneho orgánu t.j. Okresného úradu v SNV odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie. Ťažiskom tohto problému je to, že tieto úseky ciest sú podľa predpisu „Železničné priecestia a priechody“ ŽSR Z12, kapitola č. XI v správe vlastníka tohto priecestia a teda MPC. Táto súkromná spoločnosť je teda povinná zabezpečiť údržbu pozemnej komunikácie na priecestí bez závor do vzdialenosti 2,5 m od osi koľaje. V tejto problematike SC KSK vyzvala MPC k náprave jestvujúceho stavu a k rokovaniam, ktoré prebehli a na základe ktorých ponúkla SC KSK kalkuláciu likvidácie oboch uvedených priecestí. Problematiku naďalej intenzívne monitorujeme, nakoľko tak ako v prípade tohto podnetu, verejnosť toto identifikuje ako nedostatok na strane SC KSK navzdory reálne úplne opačnému stavu.

S pozdravom

Ing. Pavol Sedlák
vedúci strediska

Stredisko Spišská Nová Ves – Tepličská cesta 9 - 052 01 Spišská Nová Ves - (Slovakia) - E-mail: [email protected]
Tel: +421-53 / 442 17 84 , Fax: , www.scksk.sk
15. december 2016

Marián Frankovič

Ďakujem za odpoveď a iniciatívu.Monitorovať môžete mesiace aj roky...(chce to reálny termín riešenia).Chápem , že "na ťahu" je MPC, ale páky na vlastníka priecestia máte v rukách vy.

s pozdravom Frankovič Marián
06. september 2017

Marián Frankovič

Zdravím. Ako ide intenzívne monitorovanie? Je nejaký posun v tejto veci, alebo musí zasadnúť VZ OSN aby sa takáto malá oprava realizovala? Pekný príklad aké úspechy sme v byrokracii dosiahli, kam sme sa dostali, z čoho samozrejme neviním Vás.
02. marec 2018

Marián Frankovič

Je 2.3.2018 a stále monitorujete? ("a při tom taková blbost, že")
07. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,

vzhľadom na možnosti SC KSK a veľmi dobrú spoluprácu ako s mestom SNV, tak aj s odborom pre CD a PK Okresného úradu SNV, sme vo verejnom záujme vykonali opatrenia voči hrozbe poškodenia majetku na vlečkovom priecestí na ceste III/3248 na Mlynskej ulici v SNV. Ako je všeobecne známe táto problematika je v intenzívnom riešení už cca 2 roky práve na podnet SC KSK, ODI OR PZ v SNV a Odd. pre CD a PK Okresného úradu SNV. Aktuálne problematiku rieši priamo Ministerstvo dopravy a výstavby SR, sekcia železničnej dopravy a dráh, odbor dráhový stavebný úrad.



S úctou

Ing. Pavol Sedlák
vedúci strediska
Stredisko Spišská Nová Ves – Tepličská cesta 9 - 052 01 Spišská Nová Ves - (Slovakia) - E-mail: [email protected]
Tel: +421-53 / 442 17 84 , www.scksk.sk
30. január 2019

Marián Frankovič

S tým priecestím to je už absurdné a zúfalé. Situácia iba potvrdzuje v akom stave je nami všetkými platená administratíva aj celá spoločnosť, keď nevieme ani za viac ako 2 roky vyriešiť takúto banalitu.
28. máj 2019

Marián Frankovič

Je 28.5.2019.Priecestie je stále v dezolátnom stave.Toto už nie je ani na smiech. Smutné.
20. január 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Myslim že zadávateľ mysli toto priecestie, ktoré je zrušené a priestor vyasfaltovany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania