Cyklochodník a workout ihrisko na sídlisku Mier - kamienky

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Ivana 19. júna 2017

Dobrý deň chcela by som sa opýtať prečo sú na workoutovom ihrisku vysypané kamienky, miesto podlahy aké sú na takýchto ihriskách. Vzhľadom na to, že toto ihrisko stálo 50 000€ by sa podľa môjho názoru nemalo šetriť na materiále, veď bežný človek si za takúto sumu postaví dom. Veľmi zle sa na týchto kamienkach cvičí a niektorí ľudia vyhadzujú kamienky na cyklochodník, je to nepraktické, niekedy až neprejazdné a môže dôjsť k úrazu, či už na korčuliach alebo bicykli. Ja osobne navrhujem reklamovať toto ihrisko, vymeniť podlahu ale určite nie za ďalšie veľké peniaze.

03. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Vybudovanie workoutového ihriska bolo na základe požiadaviek obyvateľov mesta. Lokalita sa zvolila práve z dôvodu možnosti prísť na workoutové ihrisko na bicykli a zacvičiť si. Cena workoutového ihriska bola 6 000 € s DPH. Dopadová plocha spĺňa platné normy pre ihriská na cvičenie s vlastnou váhou, takže workoutové ihrisko je OK a nebude sa nič meniť. V prípade dopadovej plochy z gumy by boli náklady dvojnásobné.





Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Mestský úrad
Štefánikovo námestie č. 1
052 01 Spišská Nová Ves
Tel.: +421 53/41 52 228
mail: [email protected]
http://www.spisskanovaves.eu
03. júl 2017

alkoholix

Obdobne je to aj s velkymi balvanmi, ktore su umiestnene "na okrasu" okolo cyklochodnika, esteticke hladisko neriesim, ale naco dalsie kamene k vsadepritomnemu betonu a dalsie riziko pre cyklistov a kolcuriarov, ak su budu chciet vyhnut koliznej situacii smerom k lesiku, kedze je na chodniku riadne husto, tak naburaju do balvanu. :-(
2 obrazky su k vysadbe (1. male smrecky a 2. poskodene smreky par metrov od nich), naco v dubovom pasme pri riecnom toku sadit smreky, ak o par metrov vedla sa im viditelne nedari (obr. 2). Stacilo sa prejst po okoli a pozorovat.
07. august 2017

Ivana

Podnet vyriešený? Možem sa opýtať ako to je vyriešené, keďže kamienky sú na cyklochodníku denno denne a nebyť iniciatívnych ľudí, ktorí tie chodníky čistia, je to tam úplne neprejazdné. Chcem sa ešte opýtať, či je niekto kompetentný kto za to zodpovedá, lebo pred pár dňami spadlo na týchto kamienkoch dieťa, ešte že to nebolo až také vážne. To budeme naozaj čakať až kým sa neudeje nejaký vážny úraz alebo ešte niečo horšie?
16. máj 2019

Peter

Štúrovo nábrežie-Mestský mobiliár-iné

Workoutove ihrisko - rozbity povrch:

Rad by som sa opytal, ako funguje logistika napriklad pri takej veci, ako je zrejme vymena povrchu pod workoutovym ihriskom. Za normalnych okolnosti by bolo riesenie priblizne nasledovne:
1. upravit plochu pre novy povrch
2. vybudovanie noveho kvalitnejsieho povrchu

V sucasnosti to ale napriklad pri tomto projekte v nasom meste vyzera nasledovne:
1. upravit plochu pre novy povrch
2. nechat to tak, nech sa trenuje vsetkym co najhorsie, nech odchadzaju zablateni a nech sa povrch rozdupe a bude to trebalo zrovnat este raz
3. upravit plochu este raz
4. vybudovanie noveho kvalitnejsieho povrchu

Moze mi prosim niekto kompetentni teda odpovedat, na co bolo dobre rozbit plochu pod ihriskom a nechat to tak uz viac ako tyzden, a kto vie este dokedy?

Dakujem!
17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za upozornenie. Na základe žiadosti občanov a v záujme bezpečnosti cyklistov sme pristúpili k výmene povrchu na workoutovom ihrisku. Odstránili sme štrkové podložie a doviezli zeminu. Bohužiaľ nám klimatické podmienky nedovolili pokračovať v práci, viacdňové trvalé zrážky. Nasleduje zhutnenie povrchu, čo v prípade mokrej zeminy nie je možné. Verím, že Vám taktiež záleží na tom, aby sa práce previedli v požadovanej kvalite. Mrzí nás dočasné obmedzenie funkčnosti ihriska. Následne budú na tomto povrchu inštalované certifikované gumené zatrávňovacie dielce.




Tomáš Hamráček
vedúci odd. komunálneho servisu
17. máj 2019

Peter

Dobry den, dakujem za odpoved.

Nehnevajte sa, nechcem byt nejaky neuctivy alebo nieco podobne, ale skusim poradit postup do najblizsej podobnej situacie.

Je na plane urcite praca vonku, ktora vyzaduje dobre pocasie. Zhodnotim, kolko moze nasledovna praca trvat - pri tomto konkretnom probleme cca kolko? So vsetkym (odstranenie kamienkov, uprava povrchu, zalozenie noveho povrchu) 1 den? Ok dame rezervu, ak by sa nahodou vsetky lopaty naraz polamali a bude trebalo zabezpecit nove, alebo pod., dame 3.

Krok 1: Zisti sa, aka je ocakavana predpoved na najblizsie dni, napr. tu http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_num_mgram&nwp_mesto=31509
Krok 2: V pripade dobrej predpovede na najblizsie tri dni, zacnem prace a dokoncim ich podla planu. V pripade nepriaznivej predpovede, nezacnem prace a pockam na lepsie poveternostne podmienky.

Nazoaj sa snazim najst logiku vo Vasom postupe, ale nedari sa mi. A ano, samozrejme mi zalezi na kvalitne odvedenej robote aj dobrom povrchu pod ihriskom, ktore sam vyuzivam velmi casto.
31. máj 2019

Peter

Aktualny stav, takmer mesiac po tom, co sa mesto rozhodlo "zlepsit" povrch workoutoveho ihriska. Naozaj jeden velky klobuk dole!
17. jún 2019

Peter

Stav viac ako 6 tyzdnov po tom, co sa mesto rozhodlo vylepsit povrch workoutoveho ihriska.
Kedze posledne skoro tri tyzdne mame nadherne slnecne pocasie, vyhovorka o nutnom dobrom pocasi uz asi neprejde.
Este raz sa pytam: Preco zhorsujete podmienky pre obyvatelov mesta namiesto toho, aby ste ich zlepsovali? Ked na to mienite kaslat, preco ste tam radsej nenechali ten povodny kammeny povrch aby som nemusel po kazdou navsteve umyvat za*rate topanky?
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Povrch ihriska bol vymenený.

Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
13. marec 2021

Alex

Dobry Den, povrch ihriska nevydržal ani 2 roky a už je cely od blata a neda sa tam trenovať. Uz po prvom roku od namontovania bol povrch pokriveny a robili sa tam mlaky po kazdom dazdi ktory bol. Momentalne je to pokrivene bahnisko na ktorom sa neda cvicit ani nic. Treba to prerobiť cele.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania