Kamerový systém na Kozom vŕšku

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Peter Greňa 07. novembra 2018

Je na Kozom vŕšku niekde namontovaný kamerový systém Mestskej polície? V minulosti sa uvažovalo o montáži kamerového systému na kopci pri križovatke Letecká, Palárika, Tehelná. Bolo to zrealizované? Je kamerovo monitorovaný ten verejný neporiadok, ktorý tam dennodenne vzniká (fľaše, plasty, obaly, sáčky, handry...)? Bol niekto za ten neporiadok niekedy riešený MP? Cez týždeň je to smetisko upratované, ale cez víkend nie. Prečo? V pondelok ráno vyzerá celý kopec presne ako predmestie Vilčurne. Dokedy sú obyvatelia Kozieho vŕšku povinný trpieť ten neporiadok a v čase sociálnych dávok aj nadmerne hlasitú reprodukovanú hudbu púšťanú do nočných hodín z Vilčurne? Je kamerovo monitorovaná MP aj Vilčurňa? Bolo by prínosom, ak by MP, ale aj štátna polícia častejšie kontrolovala túto oblasť.

08. november 2018

Odpoveď samosprávy

V období vyplácania sociálnych dávok sme upravili pracovný čas členov občianskej stráže do 24.00 hod., aby monitorovali rušenie nočného pokoja. Opakované priestupky budú postihované blokovými pokutami hliadkou mestskej polície. Zo strany občanov Ulice Ferka Urbánka boli vyslovené poďakovania
za prijaté opatrenia pri narušovaní verejného poriadku. Verím, že sa rušenie nočného pokoja bude eliminovať.


JUDr. Michal Komara, PhD.
náčelník MsP
09. november 2018

Peter Greňa

Z odpovede som sa nedozvedel, či na kopci križovatky Letecká, Tehelná, Palárika a na Vilčurni je namontovaný kamerový systém MP a ani ako je to s upratovaním neporiadku na kopci cez víkend. Ak nie je namontovaný kamerový systém MP, či sa plánuje jeho realizácia?
18. január 2019

Odpoveď samosprávy

Počas víkendov a sviatkov nie je v danej lokalite zabezpečené upratovanie. Bolo by to možné prostredníctvom externej spoločnosti, no našou snahou je, aby do upratovania boli v čo najväčšej možnej miere zapojení občania na aktivačných prácach z danej lokality.



Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu

**************************
Mestský úrad
Oddelenie komunálneho servisu
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
22. január 2019

Peter Greňa

Nič som sa nedozvedel o kamerovom systéme. Prečo kopec nie je monitorovaný, keď sa v minulosti o tom uvažovalo? Bude sa realizovať kamerový systém na križovatke Letecká, Tehelná, Palárika?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania