Brezová-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Peter Drozdy 04. februára 2019

Dobrý deň prajem. Minulý týždeň došlo na Brezovej ulici v SNV k dvom dopravným nehodám, ktoré skončili smrťou. Viem že tieto nehody neboli spôsobené prekročením povolenej rýchlosti. Napriek tomu si myslím , že by bolo vhodné vrátiť na cestu spomaľovače ktoré tam boli pred opravou cesty. Mohlo by sa tak predísť nežiadúcim nehodám na tejto frekventovanej ceste.

S pozdravom Peter Drozdy

04. február 2019

lubomir

tam je to zbytocne,je tam zatacka ta normalnych ludi spomali a somary vybehnu do stromu.asi tak.
04. február 2019

Jaroslav

Ja so spomaľovačom nesúhlasím.Ten arogantného šoféra aj tak nespomalí a na ničenie náprav máme zlých ciest habadej.Skôr navrhujem dať vodorovné značenie na cestu každých cca 200mtr zo značkou max 40km,tak ako je to zvykom na "západe" v obytných zónach aby aj cezpoľný vedel,že je v obyt.zóne,keďže je pravda,že poniektorí tade chodia ako mimo obce.
04. február 2019

Martin Sykora

Spomalovace su zbytocne je to o niecom inom.Sam som sofer a vidim ako sa spravaju niektory dochodcovia cest vynimam.Treba byt obozretny nonstop a niektory by si mali uvedomit ze nie su nesmrtelny ked su automaticky na prechode pre chodcov.Spomalovac je hlupost stejne je na celej tarči 40ka.
04. február 2019

peter

Je to diskutabilna otazka, na jednej strane mozem povedat, ze ked tam retarder bol, auta jazdili naozaj pomalsie. Na druhej strane, ked hocikedy preslo cez retarder nakladne auto, rachotilo to riadne, takze pre obyvatelov okolitych bytoviek nic moc. Nie som velmi zastanca retarderov, ale mam pocit ze na tomto mieste bol naozaj prospesny, hlavne kvoli domovu dochodcov.
05. február 2019

Slavomir Vyšňovský

postavte tam radar na mesiac a ľudia sa naučia. ale chodec by mal bit pokutovaný rovnako ako vodič. jazdím denne na ťarchu, a dôchodca je horší ako dieťa. mám pocit že dieťa má viac pudu sebazáchovy jak dedko/babka. o reflexných prvkoch ani nehovorím.
05. február 2019

Peter Drozdy

Tento odkaz je pre Martina Sýkoru. Možno ste mlaší človek a zatiaľ ešte neviete, že mozgové bunky, tak ako všetky bunky v ľudskom organizme odumierajú. Na rozdiel od ostatných sa však mozgové bunky neobnovujú. Z tohoto vyplýva , že čím starší človek, tým to je s jeho myslením, reakciami a pudom sebazáchovy horšie. Keďže všetci, čo neumrieme predčasne , raz budeme mať tento problém a možno sa ocitneme práve v Domove dôchodcov, mali by sme práve my dávať vačší pozor. Aspoň zatiaľ, kým nám to ešte naše mozgové bunky umožňujú.
05. február 2019

Peter Drozdy

Súhlasím so Slavomírom Višňovským, že aj chodci by mali byť pokutovaní.
06. február 2019

Martin Sykora

Pan Drozdy som mladsi clovek a velmi dobre viem ze mozgove bunky sa neobnovuju.Nie je to pravda ze cim starsi clovek tym je to horsie.Moj 89 rocny sused funguje samostatne dokonca chodieva do krcmy.Chcel by som vidiet aky vecsi pozor by sme si mali davat este ked idete podla predpisov a 5 metrov pred vami vbehne pred auto dochodca prip.v noci opilec bez reflex.prvkov je tam urcita brzdna draha predsa.a mozem davat maximalny pozor mozem tak maximalne stocit volant.problem je inde
08. február 2019

Slavomir

Suhlasim s radarom, hned by ste videli ten poriadok. Pokutovanie chodcov jednoznacne, sa len modlim aby neschvalili Absolutnu prednost chodcov na prechodoch. Len ten, kto nie je vodicom, vkroci na prechod s myslienkou "sak zastavi"...
08. február 2019

Slavomir

Nesuhlasim s prednostou chodcov na prechodoch, konkretne "KED CHODEC STOJI NA ZACIATKU PRECHODU A CHYSTA SA/ZAMYSLA NIM PREJST".
Denne vidim soferov, ktori zastavuju pred prechodom a pustaju 1 chodca, aby presiel, hoci za nim musia zastavit napr. 2 auta, mysliac si, ako slusne sa zachovali (zrejme z medii "nadopovani", ze takto sa to robi na Zapade) a neuvedomujuc si, ze sa mozno dopustaju priestupku proti bezpecnosti a plynulosti cestnej premavky.
Ucastnikom premavky som niekdey ako chodec, castejsie ako vodic a co sa bezpecnosti na ceste tyka, som toho nazoru, ze je vacsia pravdepodobnost dopravnej nehody/skodovej udalosti, ked vozidla zastavuju pred prechodom kvoli chodcovi ako ked chodec da prednost vozidlam a prebehne prechodom, az ked vsetky vozidla prejdu.
O opaku ma nikto nepresvedci.
11. február 2019

peter

Slavomir, na vsetko sa treba pozerat v suvislostiach a brat do uvahy viacero faktorov. Keby sme Vas nazor brali plosne ako fakt, tak cez krizovatku pri starom sude by clovek nepresiel niekedy ani za hodinu. Samozrejme chodec by si mal najst vhodny cas na prechod cez cestu, ale ked je cesta frekventovana, tak musia brat ohlad aj vodici a pustit chodcov. Zial u nas je netolerantnost vzajomna - tak ako chodci bezodhladne vojdu na prechod, tak aj niektori soferi absolutne nerespektuju prechody pre chodcov. Treba len trochu viac vzajomneho respektu na oboch stranach...
12. február 2019

Slavomir

Jasne Peter, tak by sme si to asi vsetci priali, lenze "vzajomny respekt" sa v nasich koncinach nenosi...
Ja som narazal na avizovanu Absolutnu prednost chodcov, ktora urcite sposobi vacsie dopravne zapchy ake su teraz. Skuste pozriet

https://www.autoviny.sk/novinky/118068/video-absolutna-prednost-chodcov-je-hlupost-tu-je-dokaz
17. február 2019

Bibiána

Retarder je hlupost! Tie nehody nemaju nic spolocne s rychlostou jazdy aut!
19. február 2019

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na vážne dopravné nehody, ku ktorým došlo na ulici Brezovej, mesto Spišská Nová Ves ako príslušný cestný správny orgán v zmysle inštrukcií Okresného dopravného inšpektorátu v SNV zabezpečí opätovné osadenie spomaľovacieho prahu (retardéra) v mieste jeho pôvodného umiestnenia. Napriek tomu, že nedošlo k nehodám z dôvodu prekročenia rýchlosti, berieme ohľad najmä na skutočnosť, že predmetný priechod pre chodcov je prioritne využívaný staršími osobami s možnými obmedzeniami schopnosti pohybu a orientácie. Nie sme jednoznační prívrženci osadzovania spomaľovacích prahov, avšak predmetný priechod si zrejme vzhľadom na už horeuvedené dôvody vyžaduje individuálny prístup z hľadiska zvýšenia bezpečnosti chodcov.
Ďalšími opatreniami bude doplnenie vodorovného dopravného značenia až ku vstupnej bráne Domova dôchodcov a osadenie dopravných značiek "priechodov pre chodcov" na žlto-zelenom výstražnom podklade na celej Brezovej ulici.
Chceme veriť, že v tejto lokalite ako aj na celom území mesta nebude dochádzať k tragickým nehodám. Všetci účastníci cestnej premávky si musíme uvedomiť, že je potrebné mať rešpekt a trpezlivosť jeden voči druhému.


Ing. Peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy
Mestský úrad Spišská Nová Ves

19. marec 2019

Kamil

Tie nehody s chodcami nesuviseli s rychlostou jazdy, a uradnici aj napriek tomu tam ten retarder dali! Je strasne, ako ti uradnici robia ludom napriek! Bezdovodne narusaju plynulost dopravy, zbytocne dochadza aj k poskodzovaniu vozidiel... Navyse takymto zbytocnym spomalovanim a pridavanim sa enormne znecistuje vzduch vyfukovymi plynmi, ktore my obcania potom musime dychat!
Ziadame o odstranenie retardera!
20. marec 2019

Bibiána

Uradnicka a policajna sikana funguje!
28. marec 2019

Ivan

značky sú osadené a aj retardér.. či pomáha? skôr nie.. ale aj tu je vidieť, že niektorí sú za a iní proti.. ale ako už bolo aj vyššie spomenuté, nehodám by ani to že tam je retardér nezabránili, jedna sa stala na inom mieste a druhá síce na tomto ale retardér by ju neovplyvnil.. teda je skôr zbytočný!
28. marec 2019

Martin Sykora

jasne ze je zbytocny...ako cely tento podnet na portali...
01. apríl 2019

Marek

Na tarci mozeme byt casto krat svedkami rychlostnych pretekov niektorych vodicov - vacsinou mladsich. Retarder je zrejme preto na mieste, ked sa tomu neda inac zabranit. ALE nerozumiem preco tam dali taku velku opaku. Dnes je mozne instalovat moderne retardery, kedy je vodic nuteny spomalit, ale ak na retarder vijde, sklopi sa. Dalsia moznost bola instalovat nizsi retarder, kde je tiez potrebne spomalit. Tento, kory tu bude 50 rokov sa kvalitne postara minimalne o tlmice...
03. apríl 2019

Bibiána

Terajsim uradnikom nezalezi na tlmicoch, a ako vidime ani na nazore ludi.. Radi zneuzivaju svoju moc a sikanuju ludi... Takto dopadlo aj toto "pseudoriesenie"! Je to ich vizitka...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania