Továrenská-parkovisko-výtlky

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Neriešený
meno
Jakub 02. apríla 2023

Dobrý deň,

chcem sa opýtať na opravu parkoviska pri želežničnej stanici. Predopkladám, že toto parkovisko nie je v správe mesta a preto sa ešte neopravilo, aj keď je plné výtlkov. Ak sa mýlim, tak ma prosím, opravte.

Je možné osloviť vlastníka/správcu a spýtať sa, kedy plánuje opravu?

Ďakujem vopred za súčinnosť.

18. máj 2024

Jakub

Po roku sa vraciam k tejto téme. Pozeral som sa do katastrálnej mapy, komu parkovisko pri želežničnej stanici patrí. Je na listoch vlastníctva 4542, 4868, 4882, 7385, 4871.

LV 4542 je majiteľom Mesto Stará Ľubovňa, LV 4882 je majiteľom Slovenská republika a zvyšné 3 listy vlastníctva vlastnia súkromné osoby (dokopy 10 osôb).

Príde mi zvláštne, že mesto ani ŽSR sa nesnažia odkúpiť alebo vyvlastniť spomínané pozemky pod parkoviskom, keďže ide o strategicky veľmi dôležitý pozemok z hľadiska rozvoja želežničnej dopravy v meste. Taktiež spomínané pozemky zasahujú do želežničnej trate a cestnej komunikácie pri parkovisku. Bolo by načase sa touto problematikou zaoberať a dať to do poriadku.

Taktiež je zvláštne, že kataster povolí vklad a tým prepis na nových majiteľov v prípade týchto pozemkov, keďže sú v katastri špecifikované ako orná pôda, čo samozrejme neodráža realitu.
18. máj 2024

Jakub

@Admin: Môžem Vás poprosiť o preposlanie tohto dotazu mestu a ak sa dá, tak aj ŽSR, aby sa k tejto problematike vyjadrili? Ďakujem.
20. máj 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.