Vybudovanie klietok okolo odpadkových nádob

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Róbert Stanko 10. apríla 2016

Dobrý deň, chcem upozorniť na dennodenný problém návštevy smetných nádob našími spoluobčanmi a s tým spojený neporiadok - znečistenie verejných priestranstiev po ich nájazdoch. Malo by s tým už konečne mesto niečo robiť,nakoľko po tom čo rozhádžu zabalené vrecia a pri roztrhávaní a vyberaní vyhodených vecí zo smetných nádob a následne sa tento bordel váľa naokolo a znečisťuje sa tým celé naše mesto. Je veľmi smutné to, že aj napriek uprataniu niektorých obyvateľov bytových domov sa tieto veci po opätovných návštevách spoluobčanmi nachádzajú opäť mimo smetných nádob. Bolo by jednoduchšie vybudovať okolo smetných nádob oplotenie aby bolo týmto nájazdom zabránené a znemožnené ďalšiemu rozširovaniu bordelu.

13. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Mesto sa už viacnásobne v minulosti uchádzalo o projekt vytvorenia uzamykateľných stojísk na separovaný a komunálny odpad. Žiaľ doteraz ani raz nebolo pri týchto žiadostiach úspešné. V rámci spracovanej projektovej dokumentácie, ktorou disponujeme vychádza cena jedného stojiska pred verejným obstarávaním na sumu okolo 20 000 €. Pri skutočnosti, že v Starej Ľubovni máme okolo 60 zberných miest by predpokladaný náklad dosahoval sumu 1 200 000 €. Je zrejmé, že táto cena by bola o čosi nižšia, ale aj tak je to výrazný náklad. V súčasnosti je vonku výzva cez Operačný program Životné prostredie, kde existuje šanca na budovanie uzamykateľných stojísk, ale podmienky sú dosť obmedzené. Touto témou sa bude zaoberať mestské zastupiteľstvo na rokovaní 21.4.2016. Následne budeme múdrejší.

Plne s Vami súhlasím, že takáto potreba tu je. Treba si však uvedomiť fakt, že mimo projektových peňazí bude dosť obtiažne realizovať túto akciu popri ďalších problémoch, ktoré mesto trápia. Pevne veríme, že nájdeme riešenie i keď sľúbiť sa to nedá.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
06. júl 2016

Rudolf Žiak

Ako mesto vyriešilo tento problém ( po zasadnutí MsZ)? Odkaz je označený ako vyriešený.
08. júl 2016

Róbert Stanko

Nevyriešilo tento problém.Vraj sa tým budú zaoberať.
30. júl 2016

Roman

Jedno bojisko stojí 20 000 € (600 000 SK)??? To stojisko dovezú z USA? Či počítate s tým, že nad stromisko sa vybudujú aj nejaké byty?
Môžete sem uviesť, odkiaľ ste došli k tak horibilnej sume?
Ďakujem
18. august 2016

Juraj

V Tatrách návštevníkov smetných kontajnérov uvažovali odstreliť (medveďov- to je žartom).Všade vo všetkých mestách by mali byť smetné stojiská oplotené, zamykacie. Mesto by ušetrilo aj na každodennej údržbe. Poobede jedni spoluobčania vyhadzujú "tovar" z košov, koše nezátvaraju, vietor to všetko rozfúkava a ráno zase prevažne iní súkmeňovci majú zase prácu. Rozhádzaný "tovar" zase do smetných nádob. A takto znížujeme nezamestnanosť.
Mesto ak nemá peniaze na jednorázovú celkovú investíciu, malo by každým rokom z rozpočtu uvolniť a urobiť postupne od najkritickejších celé mesto a samozrejme musí byť na to nejaký plán ako sa bude postupovať a informovať o tom verejnosť. Pri výstavbe sídlisk boli aspoň prístrešky s múrikmi,ktoré sa mali udržiavať, ale namiesto toho ich zlikvidovali.
Takouto úpravou mesta by bolo mesto oveľa čistejšie, priťažlivejšie, lepšie by sa žilo.
Vďaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania