Rozbite asfaltove ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Michal 23. marca 2017

Chceli by sme vas poprosit ked sa uz robia tie cesty a chodniky o novy asfalt na zniceny koberec ihriska na okruznej ulici(medzi okruznou a letnou),a namalovanie novych ciar zaroven,aby sa kde mali hrat deti,lebo to je hroza ako je zdevastovane-30 rokov ziadna udrzba rekonstrukcia nic, tak aspon novy povrch ked mozte velka vdaka

07. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Takýchto plôch je na sídlisku Západ a aj na sídlisku Východ viacero. V tomto smere riešime veci dvomi spôsobmi.
1)Pokiaľ ide o asfaltové plochy, kde je povrch dobrý (čo žiaľ nie je prípad ihriska na obrázku) tak na tie budeme tohto roku umiestňovať nové prvky podľa reálneho záujmu, t.z. basketbalové koše, hokejbalové bránky, stĺpy na hranie volejbalu, či tenisu a takisto budeme maľovať čiary. Jedná sa v tejto fáze o 6 plôch v rámci sídliska Západ.
2) Celý tento medziblok chceme riešiť v rámci výzvy, ktorá bude tento rok zameraná na revitalizáciu medziblokových priestorov. V tejto fáze sme na to vyhlásili súťaž na architektonickú štúdiu - http://www.staralubovna.sk/item/vyzva-na-predlozenie-cp-nba-pd-revitalizacia-vnutrobklokovych-priestorov-na-sidlisku-zapad/ a následne pôjdeme do projektovej dokumentácie a dúfam úspešného projektu.
Ak projekt úspešný nebude zaradíme tento úsek do asfaltovania roku 2018. Deťom a mládeži zatiaľ zlepšíme podmienky na asfaltových plochách vzdialených od tejto pár desiatok metrov.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
06. október 2017

Martin

V rámci realizácie týchto projektov pre ihriská by som odporúčal lepšie plánovanie. Oceňujem a zároveň ďakujem, že došlo na mnohých ihriskách k vyasfaltovaniu, resp. namaľovaniu čiar a podobne. Zároveň chcem ale upozorniť, že tento projekt nebol dotiahnutý do konca, pretože spomínané stĺpiky na dané športy chýbajú a neboli osadené ani po 2 mesiacoch od vymaľovania čiar. Ak sa vedelo, že sa niečo také ide realizovať, tak sa to malo zrealizovať celé pred letom, aby to slúžilo svojmu účelu počas letných prázdnin, keď deti mali voľno. A samozrejme dúfam, že sa situácia dorieši, keď nie už tento rok, tak aspoň v jari 2018.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania