Hlavná-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Jaro 05. mája 2021

Chcel by som sa informovat, aka je vizia riesenia dopravy pri krizovatke Hlavna / Skolska. Okrem rannych hodin, kedy krizovatku riadia / prechod pre chodcov / policajti, je problematicke sa na nu pripojit z bocnych ulic.
Evidujem 2 problemy:
1. Narocne pripojenie sa na hlavnu cestu z vedlajsich ciest. Pridanie odbocovacich pruhov viedlo k dosledku, ze odbocujuce auta uz nezastavia dopravu za sebou a pripojit sa na hlavnu cestu z vedlajsich je velmi problematicke.
2. Postupne pustanie jednotlivych chodcov na priechode cez cestu sposobuje kolonu, lebo skoro kazde 10 auto zastavuje, aby pustilo chodcov.

Zvazuje sa umiestnenie semaforov, ktore by tuto krizovatku dokazali riadit efektivne, umoznili pripojenie z vedlajsich ciest a riadit prechod chodcov?

05. máj 2021

Robert Hlasny

v ramci riesenia budovania LIDL bolo prezentovane riesenie pomocou inteligentnych semaforov / krizovatiek pri vyusteni zo Zeleznicnej, Hviezdoslavovej a vyustenia z parkoviska LIDL, cize asi predpokladaju ze toto podla prieskumov a analiz zabezpeci priepustnost vsetkych smerov. ale uvidime a pockame na oficialne stanovisko mesta :-)
06. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som kompetentných o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
06. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som odpoveď od kompetentného pracovníka:
"Na svetelnú križovatku je vydané územné rozhodnutie. Podmienku zrealizovať takéto riešenie dostal od Mesta Stupava investor Lidl."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
07. máj 2021

Marian

pán Kubicka,
Podmienku zrealizovať svetelnú križovatku dostal od Mesta Stupava už aj investor obytného súboru Zipava, ktorá je postavená už viac ako 10 rokov!
Teraz bude Mesta Stupava zas iba čakať na Lidl?
Koľko sa bude čakať rok, dva, desať....??? A čo keď si to Lidl rozmyslí a nakoniec nebude stavať? Aký je potom plán Mesta Stupava? Nájde sa niekto ďalší komu dá podmienku realizovať svetelnú križovatku?
Do kedy chce Mesta Stupava iba čakať že tento problém za nich vyrieši niekto iný?
07. máj 2021

Brano

Takze sa bude cakat na Lidl.?!Presne ako pise pan nado mnou .Boh vie kedy sa Lidl rozhodne stavat a ci vobec, takze ta krizovatka nebude vyriesena nikdy.Ale vy ste sa problemu zbavili a hodili ste to na Lidl.Dobreeeeeee.
13. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som odpoveď od kompetentného pracovníka:
"Cieľom MsÚ je zabezpečiť plynulí prechod nie len po ul. Hlavná a napájanie vedľajších ulíc na ňu, ale aj bezpečné zabezpečenia prechodov pre chodcov a to zabezpečením svetelnej signalizácie.

Vzhľadom k tomu, že na predmetnej hlavnej trase sa predpokladá s rozšírením križovatky – Hlavná a Železničná, je potrebné, pri každej jednej z nich, vychádzať zo stavebného usporiadania križovatky (počet, dĺžka a šírka jazdných pruhov, vybavenie križovatky ostrovčekmi, počet ramien križovatky a pod.) a intenzity cestnej premávky na križovatke (zisťuje sa dopravným prieskumom).

Zároveň treba vychádzať z požiadaviek jednotlivých účastníkov cestnej premávky, ktoré sú v mnohých prípadoch protichodné. Každá križovatka je tak jedinečná. Nakoľko sú v blízkosti dva križovatky, tieto sa musia z dôvodu zachovania plynulosti cestnej premávky vzájomne koordinovať. Koordinovať križovatky je zložité, pretože každá križovatka je jedinečná a je potrebné prihliadať i na vzdialenosť medzi križovatkami, riadiť sa legislatívou, ktorá upravuje pravidlá cestnej premávky, použitie dopravných zariadení, normami a technickými podmienkami a pod."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
17. máj 2021

Marian

Nesuhlasim ze prispevok bol oznaceny ako "vyrieseny", zastupca mesta zatial vobec nezodpovel na podnet.

Mesto Stupava sa uz dlhe roky problem neriesi a iba sa pokusa prehodit zodpovednost riesenia tohoto problemu na sukromnych investorov, najskor Zipava a teraz Lidl, mozno aj dalsich o ktorych neviem. Lidl uz priblizne 10 rokov vlastni pozemok v meste a planuje postavit svoju predajnu. Za ten cas sa nieko krat zmenilo vedenie mesta a s tym aj poziadavky mesta na riesenie samotnej krizovatky. Najskor to bola CSS (2007), potom kruhovy objazd(2015) a teraz zas CSS(2020)?

pan Kubicka, aka je realna vizia mesta Stupava na riesenia dopravy pri krizovatke Hlavna / Skolska? Bude mesto iba cakat kym problem ktory trva uz dlhe roky vyriesi sukromny investor, alebo zacne problem naozaj riesit?

Rovnaky podnet z roku 2015, za minuleho vedenia mesta:
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/22094/riesenie-krizovatky-hlavna-zdravotnicka-skolska

A nic nehovoriacu slohovu pracu kompetentneho pracovnika o cieloch MsÚ radsej nekomentujem.
17. máj 2021

Brano

To co za odpoved od kompetentneho pracovnika ste sem dali ?Aj ste citali co tam napisal alebo ste to len skopirovali?ved tam len skonstatoval aky je stav ale ziadne riesenie. A podla toho to v tej Stupave aj vyzera. Je to spinave rozpadnute mesto bez fungujucej infrastruktury.
26. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v odpovedi je detailne popísaná situácia a dôvody prečo je to tak. Čo sa týka situácie s LIDL a súvisiacimi okolnosťami, je to dlhodobá záležitosť presahujúca niekoľko volebných období. Súčasné vedenie mesta sa ju snaží vyriešiť s maximálnym úsilím. Veľakrát to bolo komunikované na rôznych fórach, vrátane MsZ Stupava.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
28. máj 2021

Brano

To ,aka je situacia vsetci vieme , ale ake mesto ponuka riesenie to tu nie nikde spomenute.Takze vy sa ju snazite vyriesit s maximalnym usilim hej ??Prosim vas aspon tu nepiste blbosti, ved ste jasne napisal ze ,,"Na svetelnú križovatku je vydané územné rozhodnutie. Podmienku zrealizovať takéto riešenie dostal od Mesta Stupava investor Lidl.". Takze ako sa snazite????LiDL to vyriesi .Mozno az o desat rokov ale nevadiiiiii. Vy sa snazite.Je mi z vas zle!!!
20. jún 2021

Vladimir

Inak aj ten novy prechod pre chodcov co pribudol na skolskej je ukazka akos a to nerobi. Som zvedavy kedy sa tam stane nejake nestastie pretoze ak na hranici krizovatky zastavi dodavka tak deti prebiehaju poza ňu a ani oni nic nevidia a nevidia ich ani prichadzajuce auta z Hlavnej. Nie nadarmo tam ten prechod takto dlhe roky nebol ale bol az o 15m dalej .
20. jún 2021

Vladimir

Tak isto osadenie stlpikov na vyjazde pri pizzerii nebolo velmi stastne riesenie. Trestate tak vsetkych rodicov ktory boli ochotny vykladat deti pri hale a neupchavat skolsku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania