LIDL - kedy už konečne?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Lucia Zemanová 12. októbra 2015

Dobrý deň,

zaujímalo by ma kedy už konečne bude podpísaná zmluva so spol. LIDL, myslím, si, že terajší stav ohľadne supermarketov je v meste Stupave alarmujúci, jeden veľký supermarket na Hlavnej ulici pri takom počte obyvateľov naozaj už nepostačuje.

Ďakujem

Lucy

13. október 2015

Adrika

aj mňa by to zaujímalo, situácia je veľmi kritická, aj s parkovaním pri Bille tých pár miest je plne nepostačujúcich, ešte sa nám nepodarilo zaparkovať na ich parkovisku!!
13. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uzavretie dohody medzi Mestom Stupava a spoločnosťou Lidl Slovenská republika uviazlo na rozhodnutí poslancov stiahnuť tento bod programu z rokovania mestského zastupiteľstva. Je spoločnou vôľou vedenia mesta a spoločnosti Lidl vybudovať v Stupave ďalší supermarket s potravinami. Zo spoločnosťou Lidl prebiehajú ďalšie rokovania zamerané na riešení situácie, o ich výsledkoch budeme verejnosť informovať.


Roman Maroš, primátor
13. október 2015

Slavomir Slezak

Máte pravdu s tým parkovaním. Čo je ale horšie je fakt že v rámci celého parkoviska a jeho okolia je neustále bordel ako na smetisku. Za ďalsie a to som si vsimol už viac krát je to že po každej nejakej akcii v meste sú pri hlavnej ulici neustále poprevracané betonové kvetináče. Je toto vizitka mesta ktorú chceme ???
17. október 2015

Jozef Mráz

To by ste museli chápať ako funguje stavanie v Stupave a nielen v Stupave aj inde v BA a okolí. Ak si investor kúpi mesto tým že niekde opraví cestu, škôlku, vybuduje chodník,... môže si robiť čo chce a mesto mu prepáči a dovolí všetko, môžete sa potom aj na hlavu postaviť a nič nezmôžete. Takto to funguje s developmermi, tí si to potom vykompenzujú na svojich klientoch čo im predajú byty, pozemky,... Zarátajú si to do ceny bytu alebo ošidia stavbu - úspory na úkor kvality. Samozrejme oboje znášajú tí čo si tie byty, domy, pozemky kúpia. Potom je druhá skupina investorov ako je Lidl ktorí to stavá pre seba, no ten to nemá komu zarátať do ceny a bol by hlúpi keby si stavbu ošidil a postavil si ju nekvalitne, vráti sa mu to jak bumerang. No mesto samozrejme núti aj neho aby niečo spravil pre mesto, a verte tomu že to je neprimerané. No a investori ako Lidl si to vedia zrátať čo je pre nich ešte výhodné a kedy sa im ich investícia vráti. Samozrejme uznávam že aj veľkí investori by mali prispieť, no otázka znie že koľko. Aj to chápem že mesto nemá toľko peňazí aby vedelo všetko zabezpečiť zo svojho príjmu. No pýtam sa prečo sa aj mesto viacej nesnaží zvýšiť svoje príjmy zo zdrojov na ktoré má nárok. Ako motivovať ľudí aby sa prihlasovali na trvalý pobyt keď bývajú v Stupave, prečo neplatia poplatky za smeti, miestne dane,...? Jednoduchšie je vydierať investorov a to neustále hádzanie bremien pod nohy... to je také slovenské... kde je potom sloboda podnikania.
25. október 2015

Lina Holičová

Neviem posudit situaciu s protisluzbami za pozemok, ale jedno je iste. Potrebujeme tu konkurenciu pre Billu. A potrebujeme tu viac obchodov, ved mesto rastie. Citala som niekde, ze v Marianke starosta zaviedol "sponzorske" poplatky. Neviem nakolko je to zakonne (ale je pravnik, tak snad ano) ale aj toto by sa mozno dalo vyuzit pri vacsich investoroch na ziskanie financnych prostriedkov pre mesto.
21. júl 2022

Anonym

Informácie primátora o situácii s LIDL:
Video 1 (20/08/20): Video 2 (24/09/20):
Investičný zámer k úprave priľahlých križovatiek na ceste I/2:
https://www.stupava.sk/o-meste/aktuality-1/investicny-zamer-spolocnosti-lidl-a-mesta-stupavy-3434sk.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania