Platby za odvoz odpadu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Miroslava Klímová 13. júna 2016

Dobrý deň,
do Stupavy sme sa prisťahovali v roku 2012 ako 3-členná rodina, za odvoz odpadu sme platili 90€. Odvážajú nám 1 nádobu 1x do týždňa.
Dnes je nás už 6 a za odvoz odpadu platíme 180€, avšak odvážané je rovnaké množstvo odpadu v rovnakej frekvencii. Na MÚ nám bolo odporúčané zaplatiť viac ako 50€ na to, aby nám odviezli ďalšiu nádobu každý druhý týždeň, čiže za odvoz odpadu by sme spolu mali platiť cez 230€! Tiež nám na MÚ bolo povedané, že platíme nielen za odvoz odpadu, ale aj za odstraňovanie čiernych skládok. Zatiaľ ich nevytvárame, no keď platíme za ich odstránenie, vidíme to ako riešenie našej už neznesiteľnej situácie, keďže odpad nemáme kam dávať. Odpad separujeme a odvážame mimo zberu, lebo nemáme priestor na jeho uskladnenie celý mesiac. Aké máte pre nás riešenie?

06. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podľa VZN o nakladaní s komunálnym odpadom je pre domácnosť 1 ks 110 l alebo 120 l nádoby určený max pre 6 osôb s vývozom každý týždeň. Pri dôslednom triedení odpadu, ale hlavne pri predchádzaní vzniku odpadu je to postačujúci systém. Pripúšťame však možnosť, že zloženie obyvateľov domácností môžu tvoriť vekové skupiny, pri ktorých môže byť produkcia odpadu vyššia a môže to byť prechodné obdobie. Pri ojedinelej tvorbe odpadu, ktorá prekračuje objem zberovej nádoby je možnosť zakúpenia 120 l vriec, ktoré sa vyložia spolu s nádobou. Vrecia sa dajú kúpiť na MsÚ, v knižnici a na zbernom dvore a ich cena je 2,40€/ks. Ak domácnosti objem nádoby nestačí pravidelne, v tom prípade môže mesto na základe písomnej žiadosti obyvateľa s odôvodnením a s návrhom riešenia povoliť výnimku zo spomínaného VZN. Mesto má právo vykonať kontrolu zberovej nádoby za účelom zistenia zloženia odpadu v nádobe.

Ľubica Konswaldová, referát odpadového hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania