Chýbajúci spomalovac

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Alžbeta 02. mája 2016

Na Cementarenskej ulici chybaju spomalovace (zaciatok a koniec novej vystavby Gastanova alej - nova komunikacia). Cestny pirati tadeto prechadzaju rychlostou ktorou ohrozuju chodcov a deti.

03. máj 2016

Jozef Mráz

Pribudli sem tabule oznacujuce Obytnú zónu, ale nikto resp. málo kto ich rešpektuje. Bez spomalovačov ako by tam ani neboli. Každopádne tam treba doplniť aj spomalovače minimálne na začiatku, konci a niekde medzi aspoň zo dva. Inak to nemá zmysel, vodiči sú ignoranti. Nikto dopravné značky nerešpektuje, sú tam 5 dní a veru som tade ešte nevidel ísť niekoho 20 km/hod.
03. máj 2016

Slavomir Slezak

Bohuzial tak ako ste oznacili miesto kde by mohol byť umiestnený spomaľovač nie je možné nakoľko na hranicu a v jej blízkosti je osádzanie spomaľovačov kvôli bezpečnosti zakázané.
Jeho osadenie musí na inom mieste vozovky ale ano je potrebný . Nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky je tu na dennom poriadku. Preto apelujem na primátora a aj políciu aby zjednali nápravu.
12. máj 2016

Martin

Dobry den pan Jozef Mraz, pokial si dobre pomatam tak na ziadost o predlzenie chodnika a namalovanie prechodu presne na tomto mieste ste reagovali slovami : " A to že tá komunikácia je vlastne pojazdný chodník, je to OBYTNÁ ZÓNA, kľudne môžete chodiť po ceste máte prednosť pred autami. Ten chodník je na súkromnom pozemoku, predlžovať sa nebude. A poprosím všetkých čo tade chodia, aby nám nešlapali po tráve. :-)" Takze teraz nerozumiem preco tam chcete spomalovac, ked vlastne maju chodci prednost pred chodcami. Ide o tom aby Vam pod oknami nesli rychlo auta alebo o bezpecnost chodcov. ?
12. máj 2016

Jozef Mráz

Tak ako pisete,... o to ze tu znacku vodici nerespektuju a sustavne tam prekracuju rychlost ( hovorim o tom ze chodia 80 km/ hod kde majú ísť 20 km /hod ) a s tym suvysí samozrejme aj bezpečnosť chodcov krorí sa pohybujú po komunikácii, denne tam prejde mnozstvo ludi, deti, mamicky s kocikmi... a vedla nich prefrci auto 80-tkou. Ako inak chcete zabezpecit to aby tam chodili auta tych 20 km /hod. Budú tam stáť NON STOP policajti? Vobec nejde o moje okna, mam ich otocene inde, cestu ani nevidim. :-)
12. máj 2016

Martin

Ano plne s vami suhlasim, po ceste chodia mamicky s kocikmi, male deti o ktore sa boji kazdy najviac, prave preto by nemali chodit po ceste ale po chodniku a mal by tam byt prechod pre chodcov najlepsie osvetleny. Chodim tade aj ja sam s kocikom a je viem ze je velmi neprijemne ked musi clovek chodit po ceste namiesto po chodniku, pricom by trebalo dobudovat iba par metrov a namalovat prechod. Problem s rychlo jazdiacimi autami je v celej Stupave, nie iba na tento ceste, neviem ci sa tak strasne vodici ponahlaju domov, ked sa rutia po obytnej zone. No nepride mi prave najrozumnejsie na kazdom useku cesty stavat spomalovace , aj ked uznavam ze su najefektivnejsie v spomaleni aut, ak spomalovac tak rozhodne nie taky gumeny uzky , ale siroky v strede ktoreho je aj prechod pre chodcov. No stale sa musim pozastavit nad mentalitou ludi ktori jazdia ako blazni v lokalite kde byvaju, mozno to bude ich sused alebo nebodaj dieta ktoremu sa nieco stane lebo si to chlapik sinie rychlo po ulici par ulic od svojho domu.
17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
ďakujeme za podnet. Čo sa týka otázky osádzania retardérov na komunikáciu uvádzame nasledovné. Predmetná komunikácia nie je vo vlastníctve mesta Stupava. Osadenie retardéra je momentálne na vlastnej iniciatíve obyvateľov bytových domov. Referent dopravy na mestskom úrade Vám bude v prípade otázok ohľadom postupu k dispozícii. Čo sa týka samotného osadenie retardéra v meste, ten sa realizuje po súhlasnom stanovisku všetkých dotknutých obyvateľov v tesnej blízkosti. Názory na osadenie retartérov sa rôznia a práve týmto krokom chceme predísť rôznym názorom ohľadom jeho hlučnosti či opodstatnenosti.

Roman Maroš, primátor
17. máj 2016

Jozef Mráz

P. primator to sú len alibistické reci a zavádzanie. Kde su tie vyssie zaujmi spolocnosti teraz... Pokial viem mesto planuje danu komunikaciu prevziat do vlastneho majetku. Navyše Na Aleji je komunikácia v majetku mesta, tam Vám nič nebráni v osadení spomalovačov. Nižší hluk je prednejší ako dodržiavanie predpisov a prednejší ako niekoho zdravie? A keď sa už bavíme o hluku, tak tie poklopy čo do cesty osadila " najlepšia stavebná firma široko ďaleko - IS mont s.r.o. z TT" sú ďaleko hlučnejšie ako by boli tie spomalovače. Spomalovače by práveže znížili hluk tých poklopov, lebo by sa jazdilo pomalšie. Proti spomaľovačom sú len tí ktorí tú cestu používajú ako pretekársku dráhu...
15. júl 2016

Pavol

Ak nie je vo vlastnictve mesta, preco vlastnici nezastavia prejazdnost uvedenej komunikacii aby cela kolonia nejazdila tade ale po komunikacii ktora bola na to urcena povodne po Dlhej, keby som mohol akamzite to zastavim, lebo ako jazdia tade vsetci nie je normalne to su normalne preteky.
28. september 2016

Ujo Juo

Obytná zóna na Cementárenskej a Na Aleji (Spomaľovač)

Chcem upozorniť na nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky v Obytnej zóne na Cementárenskej a Na Aleji. Autá tu bežne chodia 60-80 km/hod, pritom v Obytnej zóne je rýchlosť obmedzená na 20 km/hod. Už sa to tu raz myslím preberalo, aby sem boli umiestnené spomaľovače a p. primátor to odbil tým že cesta nieje v majetku mesta a spomaľovače sú hlučné... Komunikácia je v majetku TOP TT a ďalej Na Aleji kúsok Cevaservis a potom ďalej je vlastník mesto Stupava. No to nič na tom nemení, aby boli na tejto komunikácii dodržiavané pravidlá cestnej premávka. A v kompetencii mestskej polície je kontrolovať dodržiavanie pravidiel v obytnej zóne. No a iba mesto vie prinútiť jediného vlastníka TOP TT aby osadil resp. vybudoval spomaľovače ( veľký betónový - nieje hlučný).


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania