Chýbajúce vodorovné dopravné značenie priechodu pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Jan Maliak 23. augusta 2017

Dobry den,
Chcel by som upozornit na chybajuce vodorovne dopravne znacenie priechodu pre chodcov na ulici Nova v blizkosti kde sa k nej pripaja Lesna ulica. V oboch smeroch jazdy su osadene zvisle dopravne znacky upozornujuce vodicov na priechod pre chodcov avsak vodorovne znacenie na komunikacii chyba. V smere od Borinky sa chodnik skonci na lavej strane cesty pri futbalovom stadione a pokracuje na pravej strane cesty. Pri prechadzani cez cestu z chodnika pri futbal stadione je chodec nuteny vstupit na vozovku aby sa presvedcil ze zlava neprichadza ziadne vozidlo -vyhlad tu obmedzuje zakruta na ceste v smere do centra mesta ako aj oplotenia rodinnych domov vedla arealu futbal stadiona. Znacenie by uvitali nielen obyvatelia okolia, navstevnici arealu futbal stadiona a prilahlych objektov.

30. august 2017

Eva

Dobrý deň,

len pre Vašu informáciu - takýto podnet (okrem iných návrhov na zvýšenie bezpečnosti v tejto oblasti som sem zadávala vo februári 2017 pod ID 36754. Je v riešení.
Eva.
13. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet sme zaevidovali a postúpili na riešenie oddelenie územného rozvoja a životného prostredia. O riešení podnetu Vás budeme priebežne informovať.

Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy
18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet postúpime správcovi komunikácie (Regionálne cesty Bratislava) na ul. Nová.

Ing. Lívia Štulajterová
referát územného rozvoja a dopravy
18. september 2017

Eva

Dobrý deň,

chcela by som upozorniť na to, že pri aktuálnej zvýšenej premávke v menovanom úseku a neprehľadnosti miesta je potrebné túto situáciu riešiť komplexne - zníženie rýchlosti, dobudovanie chodníka, spomaľovačov, nie len pretretím vodorovného značenia priechodu pre chodcov. Situáciu v tomto úseku a viaceré návrhy som popísala na tomto portáli pod ID 36752 - Obmedzenie rýchlosti na Lesnej, Novej ulici a ID 36754 - Zvýšenie bezpečnosti na Novej ulici vo februári 2017. Rovnako súvisiaci podnet od iného občana je evidovaný po ID 43337 - Oprava chodníka a odstránenie reklám.
Ďakujem, Eva
15. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2015 robila naša organizácia kontrolu všetkých priechodov pre chodcov na cestách v našej správe. Úplne nevyhovujúce z pohľadu bezpečnosti sme prekonzultovali s príslušnými okr. dopravnými inžiniermi, v okr. Malacky s Ing. Balúnom, ktorý mal o tom informovať dotknuté obce. Jedným z absolútne nevyhovujúcich, ktorý nemôžeme obnovovať je požadovaný priechod na ul. Nová v blízkosti, kde sa na ňu pripája miestna komunikácia Lesná. Na základe podnetu sme opäť absolvovali aj za účasti dopravného inžiniera pána mgr. Knoteka obhliadku cesty III/1108 kde sme skonštatovali, že za jestvujúceho stavu pozdĺž cesty III/1108 nie je možné v blízkosti križovatky s MK Lesná zriadiť bezpečný priechod pre chodcov.

S pozdravom

REGIONÁLNE CESTY BRATISLAVA, a.s.
Čučoriedková 6, 827 12 Bratislava
+421 2431 910 66
+421 911 255 731
[email protected]
www.rcba.sk
28. december 2017

Eva

Na REGIONÁLNE CESTY BRATISLAVA, a.s. som dnes - 28.12.2017 zaslala emailom túto žiadosť o informácie:

Vážená pani Noskovičová,

na portáli www.odkazprestarostu.sk (pod ID 43556) bolo zverejnené Vaše stanovisko k požadovanému obnoveniu priechodu pre chodcov na Novej ulici v Stupave v blízkosti futbalového štadióna.

Skonštatovali ste, že za jestvujúceho stavu pozdĺž cesty III/1108 nie je možné v blízkosti križovatky s MK Lesná zriadiť bezpečný priechod pre chodcov.

Chcela by som Vás týmto požiadať o menovanie podmienok, ktoré by komunikácia (okolie) v danom mieste musela spĺňať na to, aby tu bolo možné priechod pre chodcov vybudovať.

Hľadáme spôsob, ako umožniť chodcom bezpečný prechod cez Novú ulicu. Sme toho názoru, že súčasný stav v uvedenej lokalite je veľmi nebezpečný, neexistencia prechodu v neprehľadnom úseku však neodradí chodcov od prechádzania cez cestu na ceste do parku, k futbalovému štadiónu alebo do škôlky.

Vašu odpoveď prosím adresovať aj v kópii aj na príslušné oddelenie/referát MSÚ v Stupave. Zároveň moju otázku zverejňujem na portáli www.odkazprestarostu.sk.

Ďakujem za informáciu,
s pozdravom,
Eva Sabajová
14. január 2018

Eva

Odpoveď p. Noskovičovej z RCBA, z dňa 5.1.2018:

Dobrý deň,

základnou podmienkou bezpečného priechodu pre chodcov je dostatočný rozhľad na ceste, pri priechode nesmie chodec prekonávať prekážky/ smerové oblúky na ceste III/1108 pred aj za križovatkou s MK Lesná, zvodidlá vpravo od mesta pred križovatkou, vľavo

za križovatkou, stĺp elektrického vedenia, oplotenie domu č.56 až po kraj vozovky cesty III/1108/. Úsek cesty –ul.Nová od domu č.57 /ľavá strana/ až ku škôlke je na základe uvedeného pre bezpečný priechod nevyhovujúci.

V danej situácii doporučujeme za účasti zástupcov mesta, ORPZ ODI Malacky, vlastníka cesty III/1108 – BSK, odb. dopravy a nás ako správcu cesty, mimo úseku okolo križovatky nájsť v blízkosti škôlky a štadióna polohu priechodu.

Bezpečný pohyb chodcov po ul. Nová je možný iba na základe komplexného riešenia okolitej zástavby a z toho vyplývajúceho nárastu dopravy a potreby výstavby chodníkov. Podmienkou projektu dobudovania chodníkov pri ceste III/1108 je vyriešenie povrchového

odvodnenia cesty, ktorému pôvodne slúžila v celej dĺžke zemná cestná priekopa a ktorá bola rôznymi nepovolenými zásahmi v prevažnej väčšine zrušená.

S pozdravom



Popis: Popis: logo



Oľga NOSKOVIČOVÁ

Vedúca úseku OSI



REGIONÁLNE CESTY BRATISLAVA, a.s.

Čučoriedková 6, 827 12 Bratislava

+421 2431 910 66

+421 911 255 731

[email protected]

www.rcba.sk



Spoločnosť REGIONÁLNE CESTY BRATISLAVA, a.s.

je držiteľom certifikátu Dôveryhodná firma

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.