Doprava na Lesnej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Obyvatel Stupavy 12. januára 2018

Dobry den, chceme sa informovat ako a kedy sa bude riesit kriticka situacia na dolnom useku ulice Lesna. Rano a vecer ked idu ludia z prace a do prace su na dennom poriadku kolizne situacie a hromadne cuvania. V reportazi na markize ste tvrdili ze sa to bude riesit. Verime ze tych zabetonovanych 20cm na par metroch ktore uz su po dazdoch takmer pod blatom zo svahu nie je finalne riesenie., To je skor vysmech pre obyvatelov Lesnej. Ak k ceste sirky na jedno auto pridate 20cm tak sa dve auta stale neobidu. Aspon ten kratky usek planujete urobit cestu v plnom profile? Ako idete riesit dopravu na Lesnej?
http://videoarchiv.markiza.sk/video/76262_maju-domy-no-nemaju-pristupovu-cestu
Dakujeme

12. január 2018

Blazkova

Plne suhlasim s podnetom a to ste este nespomenuli ze pomedzi tie cuvajuce auta maju chodit aj chodci
12. január 2018

Tibor Kurina

Taktiež sa pripájam..je to už dlhšie neúnosné..ak vedeli developery s Vašim súhlasom vybudovať domy, nech vybudujú aj prístupové cesty.
12. január 2018

Roman

Lesna je tragicky obraz toho co mesto dovolilo developerom. Mesto asi caka kedy sa kvoli zablokovanej ceste na Lesnu nedostanu hasici alebo sanitka. Ten uzky kusok cesty je pristup k viac ako 250 rodinnym domom a ich pocet stale rastie co poctom obyvatelov bude o chvilu ako cela Borinka. Naozaj je potrebne rychlo riesit pristup do tejto lokality.
26. január 2018

Obyvatel Stupavy

Dobry den, preco sa tento pondet neriesi. Samosprava na neprijemne otazky odpoveda len ked pride Markiza? naozaj to musi byt riesene touto cestou?
26. január 2018

Blazkova

Ocividne komunikuju len s televiziou a na obcana sa vykaslu
09. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujem Vám za Váš podnet., ku ktorému Vám poskytujeme nasledovné informácie:
Po oplotení pozemku 1472/3 k.ú. Stupava v súkromnom vlastníctve sa profil „obvykle užívanej“ vozovky zúžil do takej miery, že nie je možná obojsmerná doprava. Pojem „obvykle užívaná“ vozovka používam z dôvodu, že v tomto konkrétnom prípade sa nejedná o miestnu komunikáciu v zmysle cestného zákona, keďže nie je splnená podmienka vlastníckeho práva k miestnej komunikácii: „Miestnymi komunikáciami sú všeobecne prístupné a užívané ulice vo vlastníctve obce...“. Z právneho hľadiska teda novo vybudované oplotenie nie je umiestnené v miestnej komunikácii (na pozemku vo vlastníctve obce). Preto mesto, resp. cestný správny orgán nemá kompetenciu rozhodnúť o odstránení tohto objektu z vozovky. To však neplatí o stavbe oplotenia umiestnenej na opačnej strane komunikácie, teda napravo v smere od Novej ul.. V niektorých miestach siaha toto oplotenie až 5 metrov do pozemku č. 1472/1 k.ú. Stupava vo vlastníctve mesta. Z tohto dôvodu mesto oslovilo vlastníka náprotivného pozemku a požiadalo ho o spoluprácu pri riešení vzniknutého problému. Zatiaľ je odozva zo strany dotknutého vlastníka kladná. Po prvotnom rokovaní bolo dohodnuté, že v spolupráci s mestom dotknutý vlastník existujúce oplotenie odstráni a posunie tak, aby bolo možné profil komunikácie rozšíriť. Následne budú vykonané potrebné stavebné úpravy. Všetky pozemky však treba riadne zamerať a terén upraviť tak, aby mohol slúžiť na prejazd. Na záver ešte zdôrazňujeme, že mesto dalo spracovať projektovú dokumentáciu na plnohodnotnú komunikáciu s jednostranným chodníkom, avšak jej realizácia je závislá od schválenia finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Miestnym zastupiteľstvom.

S pozdravom



Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
09. marec 2018

Obyvatel Stupavy

Nenanapisali ste este ze riesite ako urad aj komunikaciu s majitelom Lesnej 5, ktory ma rovnako na pozemku mesta postavenu uplne celu velku kamennu predzahradku ktora najviac zuzuje spodny usek Lesnej. Dakujeme za odpoved, a verime ze vyhovorkou na rozpocet sa na obyvatelov Lesnej nevykaslete
04. november 2019

Ladislav Ladislav

Vážená pani Štulajterová,uplynulo 20 mesiacov od Vášho vyjadrenia (vyššie).Dokedy hodláte ešte traumatizovať nielen obyvateľov Stupavy,ktorí sú nútení denne ničiť svoje autá (keďže hromadná doprava do tejto lokality neprichádza do úvahy), ale aj náhodných nepravidelných návštevníkov tejto časti Stupavy? Odmietam kúpu terénneho auta len preto, aby som mohol navštíviť príbuzných,známych...Tankodrom v hornej časti tejto "komunikácie" môže silno konkurovať "cestám" pre dobytok napr. na Ukrajine.A až si celkom zničím nápravy,uhradí mi MÚ Stupava náklady na opravu?Je to vizitka vedenia mesta,pretože to VY ste vydávali stavebné povolenia hlava-nehlava,dokonca ste si pýtali v minulosti á 50.000 (ešte) Sk na budovanie komunikácií.A toto je výsledok aj po 10 rokoch! Hanbite sa!
11. november 2019

Odkazprestarostu.sk Stupava

Na základe Vášho komentáru bol podnet znovu preposlaný samospráve so žiadosťou o aktualizáciu.

Petra Kňazeová
Administrátor portálu Odkaz pre starostu pre mesto Stupava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania