Hlavná-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Juraj 27. mája 2020

Dobry den,
mohol by byt uz konecne opraveny vytlk resp. prepadnuta cesta na Hlavnej ulici v useku krizovatky so Zdravotnickou a Skolskou?

Tento vytlk je tam uz asi rok a cesta sa dalej prepadava.
Dakujem.

28. máj 2020

Marian

Nebojte sa, mestom poverená osoba reagovať na podnety Vám ako vždy odpíše že Hlavnú cestu má v správe SSC a nie mesto a teda mesto s tým nemôže nič spraviť :-(. Alebo sa vyhovoria že počkajte na LIDL. Zrejme tou križovatkou nechodí nikto z poslancov ani z mestského úradu, tak im to je " šuma fuk "
29. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Hlavná ulica je v majetku a správe SSC, preto ju mesto nemôže opravovať. V prípade, že by tak urobilo, porušilo by zákon o zákaze nakladania s verejnými financiami mesta v prospech iného majiteľa. Taký je zákon a v tomto smere sa nič nedá zo strany mesta realizovať. Výtlky som zhodou okolností nedávno nafotil na základe požiadavky pána primátora a boli zaslané na SSC. Táto križovatka bola opakovane žiadaná na opravu, avšak SSC to odmieta s uvedením dôvodu chystanej rekonštrukcie v rámci blížiacej sa výstavby dopravnej obsluhy v rámci LIDL.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
30. máj 2020

popo

Dobrý deň, som myslel, že platňu s touto výhovorkou ste (alebo SSC) už vyhodili pre jej zodratosť, lebo tento argument tu recyklujete už cca 10 rokov. A povrch križovatky je stále v žalostnom stave. Keby tu Lidl chcel tak silno stavať obchod, tak už tu dávno stojí. Jedinou aktivitou čo sa udiala bolo zbúranie starej konzervárne - trochu málo za 10 rokov, nie? Ale šak čo....Stupavský a tranzitujúci vodič znesie.
Povedzte.....budete sa na tento argument vyhovárať SSC ešte dalších 10 rokov ?
30. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nerozumiem ako to môže byť výhovorka, keď Hlavná cesta nie je v majetku mesta. Zo zákona nemôžu byť financie mesta použité v prospech iného subjektu ako je mesto. Ako by ste to urobili Vy?
30. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenská správa ciest
30. máj 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali subjektu, ktorý označila samospráva ako zodpovedný.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. jún 2020

jozef

preco kanalizaciu cisti mesto na hlavnej ul.??? kanale nepatria SSC?
02. jún 2020

jozef

preco kanalizaciu cisti mesto na hlavnej ul.??? kanale nepatria SSC?
02. jún 2020

jozef

treba vymahat škodu, nakolko to nie je poskodenie cesty ktore vzniklo a urady neboli upovedomene. spravca je znamy a dodatkova tabula upozornujuca na vytlt tak nie je osadena
03. jún 2020

Marian

" Táto križovatka bola opakovane žiadaná na opravu, avšak SSC to odmieta s uvedením dôvodu chystanej rekonštrukcie v rámci blížiacej sa výstavby dopravnej obsluhy v rámci LIDL.", nepostrehol som že LIDL má vydané stavebné povolenie. Navyše aj keby mal, teraz pri Covide je otázne či a kedy začne. To je taký problém z pozície mesta vyžiadať rokovanie s SSC možno aj priamo na mieste a opakovane ich urgovať ? To maju robiť občania alebo tento portál ? Alebo čakáte že niekto na tú križovatku zavolá média aby sa to začalo riešiť ?
10. jún 2020

Brano

Veru,mat hlavnu cestu v takomto stave aj ked nepatri mestu ,ale sa nachadza v meste a priamo vedie cez centrum je totalna hamba a neschopnost mesta vyriesit tento problem.A to je tato krizovatka jedna z najfrekventovanejsich v Stupave.Zjavne cakate az sa to vyriesi samo , sak ludia su zvyknuti na rozbite cesty.Ved na mestskom urade mate pravnika , tak nech skusi najst cestu ako SSC dotlacit k tomu aby to opravilo.S tymto vasim pristupom sa to neopravi nikdy.
13. jún 2020

Jana Landova

Mňa by zaujímalo, kedy zmizne asi 10 cm vysoký hrb na ceste. Kto ho už roky nepozná a kvôli svetelným podmienkam ho nevidí, môže si na ňom rozbiť koleso. Pritom predmetné prepadávanie cesty asi meter od neho je provizórne opravené. Robotníci ho aspoň mohli označiť farbou, keď už so sebou nemali frézu.
16. jún 2020

Juraj

Najhorsie vytlky su opravene. Bolo by zaujimave dozvediet sa ci ich nakoniec opravila SSC alebo mesto.
23. jún 2020

Juraj

Zdravim, presiel tyzden a 2 spominane vytlky sa znova prepadli.
23. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný Slovenskej správe ciest.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. júl 2020

Marian

Po dotazovaní SSC podľa 211/2000 som dostal nasledovnú odpoveď, tak ju pripájam..... Na základe vyjadrenia Úseku správy a prevádzky IVSC Bratislava Vám zasielame nasledovnú odpoveď:

" týmto dotazujem Slovensku Správu Ciest Bratislava podľa zákona 211/2000 Z.z. ohľadne dlhodobo neriešenej / neopravovanej križovatky Hlavná / Školská / Zdravotnícka v Stupave ktorá je dlhodobo v zlom technickom stave o ktorom ste boli informovaný opakovane Mestom Stupava a rovnako portálom Odkaz pre starostu. Hlavná-cesta-výtlk https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/91697/hlavna-cesta-vytlk

Moja otázka znie: Vzhľadom na dezolátny stav tejto križovatky, ktorý ohrozuje okrem iného chodcov na blízkom prechode, kedy SSC zrealizuje výmenu povrchu tejto križovatky, prípadne kedy príde aspoň k umiestneniu dočasného dopravného značenia informujúceho o nerovnosti vozovky.“



Na základe vyjadrenia Úseku správy a prevádzky IVSC Bratislava Vám zasielame nasledovnú odpoveď:



- výmena povrchu vozovky danej križovatky je v návrhu plánu opráv na nasledujúce obdobie 2021

- vzhľadom k tom, že v týchto dňoch dôjde k oprave výtlkov požadovanú dočasnú značku tam teraz neosadíme

- opravu výtlkov zabezpečujeme prostredníctvom zmluvného dodávateľa podľa potrieb





S pozdravom



JUDr. Štefan Tokár

vedúci odboru právneho a verejného obstarávania
15. september 2020

Juraj

Nakolko tie najhorsie vytlky boli opravene a vydrzalo to v zjazdom stave cele leto, myslim, ze podnet moze byt uzavrety. Vdaka.
15. september 2020

Marian

vytlky mozno, ale co ten 15 cm hrb ktory je tam uz skoro rok ? kazdy ho obchadza al si nechce znicit auto a ten co to nepozna, ten ma pred prechodom problem v pripade potreby zastavit

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania