Parkovanie v okolí ulíc Pri štadióne a spodok Novej Pezinskej

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Robo 06. júna 2016

Zdravím
V poslednom čase sme si všimli u veľa zaparkovaných áut okolí ulíc Pri štadióne a spodok Novej Pezinskej za stieračom pozdrav od Mestskej polície ohľadne nesprávneho parkovania.
Čo keby mesto najprv vyriešilo parkovacie miesta vybudovaním parkoviska na veľkej nepoužívanej ploche ploche označenej na obrázku? Vyriešilo by to parkovanie všetkých priľahlých bytoviek okolo... Aké sú plány s touto plochou okrem toho, že tam psíčkari venčia svojich miláčikov...
Alebo sme si vyžiadali prácu Mestskej polície aby iba napĺňali kasu mesta pokutami za parkovanie?
Ďakujeme
Susedia

13. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mestská polícia (MsP) upozorňuje vodičov-majiteľov automobilov na nesprávne parkovanie. Zatiaľ MsP nepokutuje a môžem Vás ubezpečiť, že filozofia založenia MsP nie je a ani nebude motivovaná napĺňaním mestského rozpočtu. S plochou uvedenou na obrázku je jeden problém a to, že je zaťažená sieťou SPP. My sme už požiadali SPP o vyjadrenie sa k možnosti využitia tohto pozemku. Do budúcna plánujeme výstavbu ešte jedného parkoviska v lokalite Pri Štadióne, momentálne hľadáme vhodný pozemok.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
13. jún 2016

Robo

Myslime si, ze predmetne udelovanie upozorneni na zle parkovanie na miestach z boku panelaku Pri stadione 19 je bezpredmetne, nakolko cesta je siroka a zaparkovane auta na boku cesty umoznuju prechod aut v oboch smeroch.
Pokial sa nevyriesi ine parkovanie (aj ked bolo vybudovane nove parkovanie na casti Surskej ulici) auta tam budu parkovat dalej kedze ich tu je vela a miest malo, alebo na chodniku nizsie vedla plochy ktoru sme oznacili.
Myslime si, ze tarcha SPP na tejto ploche by mohla byt vyriesena parkoviskom so zamkovou dlazbou, ktora by neobmedzovala pripadne nutne zasahy do SPP plynovodu. A kedze tu uz byvam cca 30 rokov a este som nevidel vaznejsi zasah do tejto plochy zo strany SPP tak nepredpokladam ze by to bolo az tak aktualne.
A nahradnu plochu si neviem inde predstavit, to ako keby sme chceli urobit parkovisko pre "nestisarov" niekde na namesti...
Ved spodna plocha pri zeleznici a z jednej strany zahradky a z druhej garaze ponize je tiez volna, ale asi lobovanie psickarov je ucinnejsie...
Dakujeme za odpoved

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania