Semafory na hlavnej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Tomas 24. februára 2017

10 rokov co tuzijem sa nase semafory na hlavnej ceste navecer nevypinali. Nedavno som si vsimol ze semafory boli po desiatej vecer vypnute (blikali na oranzovo). Myslel som ze konecne to niekomu doplo a spravne to nastavil. Na moje velke prekvapenie su semafory znova aktivne aj v noci. Clovek sa vracia o polnoci domov a zrazu musi zastavit na cervenu na uplne opustenej ceste. Po desiatej vecer su vypnute semafory aj na celkom vytazenych krizovatkach v Bratislave, zatial co u nas Jure kde v noci pomaly niet aut, musia ludia zbytocne stat a cakat na zelenu. Takisto novy semafor pri poste nieje na vyziadanie, ale interval sa tam meni pravidelne. 99,9% krat tade nejde ziaden chodec, ale vsetky auta musia stat len tak. Vdaka.

27. február 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto má momentálne funkčných šesť semaforom riadených bodov (štyri križovatky a dva samostatné prechody pre chodcov). štyri tieto body sú kompletne zosynchronizované – Prechod pošta Štúrova, Križovatka Prostredná, Krajinská, SNP, Prechod Sasinkova, Krajinská, Dukelská, a Križovatka Bratislavská, Krajinská, Kollárova (ďalej len pri škole). Všetky tieto štyri sú zároveň aj dopytové z vedľajších ulíc a teda ak nepríde dopyt je stále pustená zelená na Krajinskej. Mesto mimo doplnenia dopytového prechodu pošta Štúrova posledne upravovalo tento systém za účelom zvýšenia bezpečnosti na prechode pre chodcov na križovatke pri škole a to tak, že sme vytvorili 4 sekundy čistý prechod pre chodcov-deti vo vybraných časoch a až následne semafory púšťajú autá z Bratislavskej a Kollárovej. Aj preto sa musel skrátiť interval pre automobily a môže sa stať a aj sa stáva, že posledné autá (idúce na oranžovú na križovatke Prostredná-SNP) v rámci zelenej vlny ostávajú stáť zväčša na poslednej križovatke pri škole.
Semafory vypínať bohužiaľ nesmieme, pretože je to jedna z podmienok uzavretia podchodov. Pokiaľ podchody, ktoré bránia výhľadu nebudú odstránené, spomínané štyri semafory musia byť spustené nonstop. Na krátky čas sme našou "chybou" pri nastavení zabezpečili vypínanie semaforov po 22:00 hodine. Okresný úrad odbor dopravy nás na toto po dvoch týždňoch upozornil a vyzval na opätovné spustenie semaforov do nonstop prevádzky.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
27. február 2017

Tomas

Dakujem za vysvetlenie. Asi sme jedine mesto na Slovensku, kde musi clovek stat o polnoci sam na cervenu. Je velka skoda ze tie zdevastovane podchody nikto nezrenovuje. Ked uz ich nikto nezrenovuje, mohol by ich aspon odstranit, lebo vyzeraju ako keby keby tu bol vojnovy stav.
Alebo to niekomu prenajat nech si tam spravi obchodik, PNS stanok, pizzu, hocico. Na termin odstranenia prechodov sa asi ani nema zmysel pytat, ale je uz nejaky v dohlade?
07. apríl 2017

Kosa

Presne. Ja tam vidim iba win-win. Odstrante nechutne podchody, co zaroven umozni vypnutie semaforov v mezmyselnych casoch. 2:0

Ci?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania