Obnova 20 rokov nemeneneho piesku na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Michal 18. júna 2013

Dobry den,

hned pri starom (dolnom) futbalovom ihrisku blizko zeleznice je nedaleko ulice "Pri štadióne" male asfaltove basketbalove ihrisko a stare preliezky s 2 pieskovskami.

V tychto 2 pieskoviskach piesok pravdepodobne nebol meneny od ich vybudovania komunistami pred 20 rokmi :-)

Vzhladom na velmi maly pocet verejnych pieskovisk vo Svatom Jure by som chcel mesto poziadat o vymenu piesku v uvedenych 2 pieskoviskach (vybagrovanie stareho a nasypanie noveho).

Kazdy den sa tam hra niekolko desiatok deti a je skoda, ze uvedene pieskoviska su bez povsimnutia v takom zalostnom stave uz od tolko rokov.

Vopred dakujem .

S pozdravom,
Michal Honsch, PhD.

19. jún 2013

Igor

Osobne myslim, ze staci vymena len jedneho.
19. jún 2013

Jana

A nestacila by iba polovicka noveho piesku v tom jednom...? :-(
19. jún 2013

Igor

Nevidim zmysel v plneni dvoch pieskovisk, ktore su od seba 5 metrov :-) Radsej nech o 10 rokov skor vymenia znova to jedno.
19. jún 2013

Dano

Su to 2 z asi 4 detskych pieskovisk, ktore som doteraz videl vo Svatom Jure. vsetky su stare, rozbite, v katastrofalnom stave. Zaujimalo by ma, kedy naposledy v nich mesto dalo "aspon" vymenit piesok...

Este stastie, ze pribudlo 1 pieskovisko v novej stvrti na Kačačnice vybudovane asi developerom...
20. jún 2013

Gonosová

pieskovisko Pri štadióne 28-34 je už komplet zarastené trávou. Myslím že ak by mesto zriadilo brigádu a dodalo by potrebný materiál a stroje, obyvatelia bytoviek by určite vypomohli.
23. jún 2013

Zuzana

Takisto pieskovisko v Scheidlinovej zahrade je uz vlastne len betonovy skelet bez piesku...pritom je to tak casto navstevovane miesto... Hanba, ze za cele tie roky je to nepovsimnute.
26. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vami podaného podnetu bola vykonaná obhliadka. Stav predmetného pieskoviska je naozaj žalostný, bude zjednaná náprava. Pre informáciu dodávame, že piesok bol menený cca 3 roky dozadu. Teraz sa naozaj istú dobu na to pozabudlo. Jestvujúci piesok bude prekopaný, prečistený Savom a bude doplnený novým pieskom presne podľa hygienických noriem. Zodpovedná osoba: Ing. Šišovič



Ing. Mariana Fiamová - prednostka MsÚ
26. jún 2013

Mariana Fiamová

Pieskovisko v Scheidlinovej záhrade nie je a ani nebude. Ostala len betónová obruba. Uvedené bolo rozhodnuté na základe kontroly a podnetu RUVZ v BA
26. jún 2013

Gonosová

a naše zdemolované pieskovisko pri ulici Pri štadióne? Posledné staré bytovky pred Kačačnicami. Poprosím vyjadrenie aj k tomuto pieskovisku. Ďakujem.
26. jún 2013

Mariana Fiamová

aj tam bude pieskovisko očistené a doplnené
27. jún 2013

Michal

Dakujem pani Fiamova za rychlu reakciu a pozitivne spravy. Mozem sa prosim opytat na dovody, ktore viedli UVZ k zruseniu pieskoviska v Scheidlinovej zahrade? Hlavne nerozumiem (ak to bolo z hygienickych dovodov), preco nestacilo len vymenit piesok, ale muselo dojst k uplnemu zruseniu pieskoviska. V com je dana oblast ina oproti inym - kde pieskoviska mozu ostat? Dakujem.
05. júl 2013

Janula

.
Dovody su verejne tajne, mesto nema zaujem o prevadzkovani pieskovisk - ak by malo, bolo by to vidiet na ich stave. Radsej mesto pocka na dalsie kontroly a podnety RUVZ v BA na uzatvorenie dalsich pieskovisk.
10. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dnes od rána sa čistili pieskoviská v meste Sv. Jur a poobede za navážal nový piesok. Celkovo bolo doplnených 34 ton piesku. Očistené a upravené boli detské ihriská: ul. Kozmonautov, Pri Trati, v Účku Pri Štadióne. Na ul. Letohradská bola v hrade vymenená zlomená doska.



Ing. Fiamová, prednostka MsÚ
16. júl 2013

Michal

Dakujem pani Fiamová, dnes som sa tam bol pozriet a je to vyrazny rozdiel oproti stavu predtym. Dakujem aj za vasu nadpracu a vymenu piesku aj v ostatnych pieskoviskach. Snad to zase chvilu vydrzi :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania