Plocha pred bytovkou Pri stadione 21+chodnik Nova Pezinska

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený

Dobry den, chcela by som sa spytat, ci pozemok pred bytovkou Pri stadione 21 patri mestu, a teda by sa malo starat o kosenie alebo inu udrbu tejto casti "zelene"? Ako je vidno na prvych 2 fotkach, takto to u nas vyzeralo a kedze sme sa na to uz nemohli s manzelom pozerat, tak aspon tu najvacsiu burinu sme vytrhali, vid foto tri az styri. Planuje mesto tuto cast nejako revitalizovat do buducnosti? resp. je sucastou kalendara pravidelnej udrzby?

Chcela by som sa v tejto suvisloti opytat, ci sa neplanuje celkova uprava tejto casti komunikacie (najma chodnika, ktory je v dezolatnom stave, ktory vedie z Novej Pezinskej ku Pri stadione 21, vid posledne foto)?
Dakujem.

09. august 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Plocha patrí mestu a tak ako o všetky plochy charakterizované ako verejné priestranstvo aj o túto sa mesto má starať. Dlhodobo má mesto problém s rozšírením počtu pracovníkov technického úseku, čo sa nám od 1.8. podarilo aspoň čiastočne vyriešiť a prijali sme dvoch nových pracovníkov. Tiež nám poslanci Mestského zastupiteľstva schválili presun ušetrených financií z iných položiek na nákup profesionálneho mini traktora s kompletnou výbavou pre komunálne služby, ktorý momentálne vyberáme. Verím, že už čoskoro pocítime výsledok týchto opatrení.

Tento rok sme investovali dosť peňazí do obnovy detského ihriska Letohradská, obnovovali sme basketbalové ihrisko, doopravovali sme ulice Partizánska, Nová Pezinská, Podhradie, Zámočnica, časti napojenia cyklotrasy na obývané časti mesta, pokračujeme s parkom Dukelská (závlaha, verejné osvetlenia, mobiliár), revitalizujeme plochu pred stanicou, "čaká" nás ešte múr na dolnom cintoríne, staviame prechodovú chodbu v Základnej škole, do konca októbra (kvôli dotácii z BSK) musíme mať postavenú rozhľadňu vo vinohradníckom skanzeme...
Priestor v "Účku" máme v pláne revitalizovať v období 2019-2020 podľa toho akú veľkú revitalizáciu nám poslanci Mestského zastupiteľstva schvália. Konkrétne chodník za novým stojiskom budeme robiť v rámci prepoja s chodníkom na ulici Nová Pezinská v roku 2019. Ak by sme "išli" rýchlejšie s chodníkom na stanicu, tak začneme možno už v októbri tohto roku. Chodníky robíme svojpomocne a tak v konečnom dôsledku šetríme financie, ktoré môžeme investovať inde v meste.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania