Prejazd nakladnych aut cez mesto Svidnik

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ vo Svidníku

V riešení

Tuto nedelu a pondelok cele dni mestom Svidnik prevazali tazke traktory zelenu masu asi do Ladomirovej do spalovne.Jazdia tu cez Svidnik aj vnocnych hodinach kamiony.Okolo Svidnika je obchvat,nemozu jazdit kamiony a ine nakl.vozidla trasy Bardejov-Dukla po obchvate?Na co bol vybudovany?Cesta sa nici...atd.Co zakazat prechod nakl.aut cez nasu jedinu cestu.Povolit len obsluhe.Policia by si tiez prisla na svoje.To nie je sikana ale ochrana obcana mesta Svidnik. Alebo nikomu na tom nezalezi a potom nariekame ze mame znicene prostredie a cesty.Mozno sa niekto nabali na opravach,neviem co si mysliet!Odpovie mi kompetentny?Rad sa necham poucit.Dakujem

18. september 2014

Odpoveď samosprávy

Pán Martinec, radi Vám odpovieme na Váš podnet a vysvetlíme aké sú podmienky prechodu mestom, či obchvatom. Cez rýchlostnú cestu akou je náš obchvat, môžu chodievať len motorové vozidlá, a preto sa to traktorov netýka. Tie sa môžu pohybovať po bežných cestách ako je cesta I. triedy cez mesto Svidník, prejazd im nemožno z dôvodu medzinárodnej cesty zakázať. Prejazd obchvatom majú tiež zakázané aj vozidlá s nebezpečným nákladom. Naopak kamióny tento prejazd majú dovolený a radi ho využívajú kvôli zrýchleniu svojho pohybu, čoho dôkazom je aj zlepšený stav na našej hlavnej ceste cez mesto. Vieme, že doprava sa stále viac zhusťuje, ale je to aj dôsledok doby, ktorá prináša stále viac aut. Napriek tomu sme radi, že obchvat poza mesto máme a primátor mesta vynakladá veľké úsilie, aby sa podarilo presadiť aj rýchlu dostavbu R4, ktorá je pre nás tak dôležitá. Každé vozidlo, ktoré obchádza naše mesto je úľavou pre občana, ale aj na to platia pravidlá, tak ako sme Vám písali na začiatku odpovede.

MsÚ
26. jún 2015

Marian Martinec

Este ani neuschla nova cesta vo Svidniku a uz sa na nu vrhli sarančata zo spalovni pri Ladomirovej!Svojim hlukom obtazuju Svidnicanov!Kedy sa vyriesi problem prejazdu nakl.aut cez Svidnik,hlavne ze je obchvat!Nova cesta kolko vydrží?
27. jún 2015

Marian Martinec

Dalsie foto
27. jún 2015

Marian Martinec

posielam foto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.